Ilkka Pikkarainen: "Masuhr ei ottanut taklausta kunnolla vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Pikkaraisella on asiaa.
Kuva © Timo Savela
Liiga-kaukaloiden vuoden herrasmiespelaajan titteliä valitessa Ilkka Pikkaraisen nimi ei ole noussut ensimmäisten joukossa valitsijoiden mieleen. Pikkarainen palasi lauantai-iltana kahden ottelun pelikieltonsa jälkeen TPS:n pelaavaan kokoonpanoon.

Paluuottelussaan Ilkka Pikkarainen oli jälleen hämmentämässä. Varsinkin ottelun loppupuolella Pikkaraisella näytti olevan usein asiaa tuomareille. Ottelun toisessa erässä Kärppien Adam Masuhr linkutti vaihtoon Pikkaraisen puhtaan taklauksen seurauksena. Masuhria ei taklauksen jälkeen enää kaukalossa nähty.

– Yläkropan se sai siirrettyä pois alta, en tiedä mihin osui, jotain varmaan jäi sitten alle eikä Masuhr kerinnyt koko kroppaa siirtää pois alta, harmillinen tapaus. Mutta jos hän olisi ottanut taklauksen kunnolla vastaan, niin ei olisi ehkä loukkaantunut. En tiedä osuiko jalat yhteen, en tiedä yhtään, sanaili Pikkarainen ottelun jälkeen.

Pikkaraisesta on riittänyt tänäkin keväänä monenlaista puhetta mediassa ja sosiaalisessa mediassa.

– Ihmiset saa sanoa mitä haluaa, minullakin on omat ajatukseni näistä ihmisistä, ketkä tuollaisia kirjoittelee. Totta kai, kun olen tuolla kaukalossa, niin minua saa arvostella niin paljon kuin haluaa, sitä se on, mutta ei se minua haittaa. Se on nykyaikana helppo kirjoitella niitä tuonne padilla, kännykällä ja koneella, se on eri asia sitten jos tulee sanomaan päin naamaa.

Pikkaraisen kaltainen pelaaja voi joutua kaukaloiden selkkauksiin suunnitellusti tai ajautua niihin sen kummempia suunnittelematta. Vertaus ajoittaisiin jarkkoruutumaisiin otteisiin sai Pikkaraisen kehumaan Ruutua.

– Kyllä se on minulla ihan spontaania, en minä sen kauemmas niitä jaksa miettiä. Pidemmälle viety suunnitelmallisuus on oma lajinsa sekin, Ruutu teki sen hienosti ja
hieno urahan hänellä oli, tuommoisiakin pelaajia pitää arvostaa.

Illan ottelusta Pikkarainen selviytyi jäähyittä, mutta Liigan tuomarilinja ja äsken saatu pelikielto sen sijaan eivät saaneet Pikkaraiselta suoranaisia kehuja.

– Kyllähän minä haluaisin olla aina tuolla kaukalossa, kun pelataan tärkeitä pelejä. Kurinpitäjä teki päätöksensä ja siitä voi olla montaa mieltä. Kaikki näkivät mitä siellä kaukalossa tapahtui, pelattiin playoff -kiekkoa ja... En oikeasti uskalla sanoa mitään, koska kaikki tietävät mitä voi tapahtua jos sanon tämän enempää.

» Lähetä palautetta toimitukselle