Hytönen maalistaan: "Yritin vain lyödä kiekon kovaa housujen kautta"

LIIGA / Haastattelu
Juha-Pekka Hytönen teki illan ottelussa maalin. (arkistokuva)
JYP sai keskiviikko iltana vieraakseen Pelicansin. Ottelusta muodostui tasainen ja erittäin taktinen mittelö. JYP meni toisen erän puolivälissä johtoon, eikä enää selkänsä taakse katsonut. Hurrikaanipaidat voittivat lopulta 4-0. Jatkoaika kävi kysymässä kapteenin mietteitä ottelun jälkeen.

JYP pelasi tasapainoisen ottelun eikä hätkähtänyt, vaikka Pelicans pelasikin yllättävän passiivisesti. JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen oli ottelun jälkeen samoilla linjoilla.

− Pelasimme hyvin, ja Pelicans pelasi hyvin. Ensimmäisessä erässä he saivat rikottua peliä hyvin ja pääsivät pelaamaan sellaista peliä kuin halusivat. Pysyimme vain kärsivällisinä.

JYP jaksoi jauhata omaa peliään ihan ottelun loppuun asti. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat passiivisesti, mutta toiseen erään kotijoukkue aktivoitui. Hytönen kertoi, että tämä oli yksi syy, miksi ottelu kääntyi JYPille.

− Rupesimme vähän enemmän antamaan painetta sen sijaan, että seisoimme ja peruuttelimme vain. Se ei ole sitä meidän peliä. Se on silloin vastustajalta hyvää peliä, kun saavat meidät pois siitä, että miten haluamme pelata.

Hytönen ei ollut yllättynyt ottelun jälkeen siitä, että Pelicans pelasi passiivisesti ja lähti omista kiekon kanssa hitaasti liikkeelle.

− Tässä sarjassa aika hyvin tunnetaan nämä vastustajat. Tiesimme, että he pudottavat pelaajia alle ja haluavat pelata varmasti kiekolla.

− Tämä on tällaista välillä tämä oravanpyörä, että koko ajan katsotaan, että mitä toinen tekee, ja että miten sitä voisi rikkoa, mies jatkoi.

JYPin kapteeni itse teki joukkueensa toisen maalin vastustajan maalin takaa. Kiekko pomppi, ja Hytönen päätti Pelicans maalilla pelanneen Janne Juvosen kautta yrittää laittaa kiekko maaliin.

− Maalin taakse tuli kiekko ja katsoin, että maalivahti oli vähän ulkona. Yritin vain lyödä kiekon housujen kautta kovaa, ja tällä kertaa osui hyvään kohtaan ja meni maaliin, Hytönen kuvaili maaliaan.

− Itseasiassa noita olen muutaman kerran miettinyt, että olisi ollut paikkoja muulloinkin tuollaisiin maaleihin. Onneksi tajusin, että nyt oli sen paikka.

Hankala alkukausi

Sekä JYPin että Hytösen oma alkukausi oli hankala. Joukkueen otteet olivat erittäin ailahtelevaisia, jopa erien sisällä. Hytösen oma pelaaminenkin tökki ajoittain.

− Kyllä se on vähän tahmeata kaikilla, jos joukkueella menee huonosti. Saimme näyttämään lähes kaikki pelaajat huonoilta ja se oli kollektiivista huonoa suorittamista, Hytönen mietti alkukautta.

JYP on voittanut illan ottelun jälkeen edellisistä kymmenestä ottelustaan yhdeksän. Joukkueen sijoitus sarjataulukossa on noussut kohisten, ja joukkue löytyykin illan ottelun jälkeen sijalta viisi. Alkukaudesta joukkue majaili sarjan häntäpäässä. Syitä tähän Hytönen löytää monia.

− Palasimme sinne juurille, ja olemme keskittyneet siihen työntekoon. Olemme panostaneet paljon tuohon ryhmäytymiseen ja joukkueena kasvamiseen. Alkukaudesta oli tietynlaista haahuilua. Ei ehkä ymmärretty mitä se voittaminen vaatii, eikä oikein laitettu JYPiä kaiken edelle. Olemme palanneet siihen, että pelataan kimpassa ja joukkue antaa sen voiman niille yksilöille.

− Varmaan sen takia kolmansia eriä hävisimme, kun jätkät olivat vuorollaan yksin kentällä ja silloin on vaikeata pelata. Nyt aina kun olet kentällä, niin neljä kaveria ja maalivahti ovat tukena ja auttavat. Jos virhe tulee, niin heti on joku sitä paikkaamassa. Myös kentällä puhuminenkin on ihan eri tasolla, ja kevättä kohti näitä asioita pitää entisestään parantaa, Hytönen päätti.