Tero Konttinen, Mestiksen kuumin nimi ennen siirtotakarajaa?

Joona-Pekka Hirvonen

Hurjavireinen Konttinen kiinnostaa siirtomarkkinoilla

HC Keski-Uusimaan riveissä pelaava puolustaja Tero Konttinen oli erittäin pettynyt keskiviikkoiseen 5-1-tappioon Kouvolan KooKoolle. Ottelukohtaisella sopimuksella kiekkoileva Konttinen on tällä kaudella takonut kovat tehot puolustajan tontilta ja onkin yksi tämän hetken siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä.

Kouvolan keskiviikkoisessa kiekkoillassa nähtiin kotijoukkue KooKoon suvereeni 5-1-voitto HCK:sta. Ottelussa KooKoo oli pari askelta selvästi edellä vaisusti pelannutta vierasjoukkuetta. Keravalaisporukassa ottelukohtaisella sopimuksella pelaava puolustaja Tero Konttinen, yksi Mestiksen tämän hetken kuumimmista nimistä, oli joukkueen esitykseen erittäin pettynyt.

 Pelaaminen oli meiltä tänään surkeaa: emme olleet otteluun valmiita, emme pysyneet meidän pelitavassa lainkaan, eikä työmoraali ollut sillä tasolla kuin sen pitäisi olla, harmitteli Konttinen.

Konttiselta katkesi ottelun myötä myös kolmen ottelun mittainen pisteputki. Pisteputkeensa tehokas puolustaja ehti mahduttaa seitsemän syöttöpistettä, joista neljä Konttinen iski TUTOa vastaan - kaikkien ollessa ykkössyöttöjä. Miestä ei pisteputken katkeaminen jäänyt juurikaan harmittamaan, sillä joukkueelle pelaaminen menee yli omien tehojen.

 Eipä se pisteputken katkeaminen jäänyt niinkään harmittamaan. Joukkueelle pelataan ja se on tällä hetkellä tärkeintä.

Konttinen on profiloitunut monivaiheisella urallaan nimenomaan hyökkäyspään pelotteeksi, mistä kertoo suuresti se, että tällä kaudella puolustaja on sarjanousijan riveissä iskenyt 24 ottelussa yhden maalin ja 18 syöttöpistettä. Mies pitää itseänsä hyökkävänä puolustajana, jonka vahvuutena on hyvä liike.

 Mielestäni olen sellainen hyökkäysvoittoinen puolustaja. Liikkuminen on mallikasta ja ylivoimapelaaminen sujuu.

Tehopisteiden ansiosta puolustaja lyötyy Mestiksen puolustajien pistepörssin yhdeksänneltä sijalta. Kesken kuluvan kauden Keravalle saapunut Konttinen on pelannut pistepörssissä edellä olevia puolustajia monta ottelua vähemmän ja pistekeskiarvon mukaan mies menee heistä ohi.

Ottelukohtaisella sopimuksella pelaava Konttinen ei ole HCK:ssa sopimuksensa kanssa yksin: myös hyökkääjä Tomi Mustonen ja puolustaja Olli Korkeavuori kiekkoilevat ottelukohtaisella sopimuksella. Konttinen on kuitenkin yksi suurimmista kultakimpaleista ennen siirtotakarajaa. 

Mies itse haluaa pelata ottelukohtaisella sopimuksella, eli laadukas puolustaja olisi helposti irrotettavissa Keravalta hyvällä tarjouksella. Konttinen myöntääkin saaneensa muilta seuroilta monia yhteydenottoja.

 Mahdollisuus oli ottelukohtaiseen sopimukseen ja sellaisen halusin. Monia yhteydenottoja on toki tullut, mutta täällä jatkaminenkaan ei toki ole poissuljettua.

Konttinen on urallaan edustanut SM-liigassa Jokereita, Ässiä, Turun Palloseuraa ja Bluesia yli 120 ottelun edestä. Elitserienissä otteluita on kertynyt Djurgårdenin riveissä ja Allsvenskanissa puolestaan Malmössa ja Oskarshamnissa. Mestiksessä HCK:n lisäksi pelejä on kertynyt niin Jokipojissa kuin Kouvolan KooKoossakin. Paljon kiertänyt puolustaja ei tyrmää ajatusta, että pelaisi vielä tällä kaudella kiekkoa KooKoon oranssimustissa.

 Kaikki on toki mahdollista, mutta en ole vielä sen tarkemmin ehtinyt miettimään mitään ratkaisuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-seikkailu jäi lyhyeksi, mutta arvokkaaksi kokemukseksi Sang Wook Kimille

MESTIS | MAAJOUKKUE | Muut Sarjat | 7.2.2018 11:00
Kun vuoden 2018 olympialaiset myönnettiin Etelä-Korealle, päätti maa lähettää pelaajiaan Suomeen kehittymään. Sang Wook Kimin aika Mestiksessä jäi lyhyeksi, mutta myöhemmin mies on noussut maan jääkiekon tähtipelaajaksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tero Konttinen

Asplöven #33 L p
s. 1985 Helsinki
180CM / 77KG
SOPIMUS: 2015 (2016)