Miska Humaloja repi ja raastoi tuttuun tapaan.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Humaloja repii, raastaa ja ärsyttää: "Kai niillä vain menee hermot naamaan"

Miska Humaloja tunnetaan erinomaisena alempien ketjujen roolipelaajana. Rooli on kuitenkin ollut alkukaudesta paljon isompi, kun oululaisten keskushyökkääjäosastolta tippui vielä pois Mikael Ruohomaa. Jatkoaika haastatteli Humalojaa tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Kärppien keskushyökkääjä Miska Humaloja tunnetaan vahvana alempien ketjujen roolipelaajana, mutta mies on ollut alkukaudesta paljon isommassa roolissa kuin moni uskoi kauden alussa. Mikael Ruohomaan loukkaantumisestakin johtuen Humaloja pelasi JYPiä vastaan ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu pyhäjärveläinen pelasi luonnollisesti tiistaina vahvuuksiensa kautta, vaikka rooli olikin erilainen. Humalojan ketju jossa laidoilla viilettivät Julius Junttila ja Charles Bertrand oli ehdottomasti oululaisten parhaimmistoa. 

Omaan peliinsä mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. 

− Pitäisi vain pystyä tekemään sitä omaa hommaa edelleen paremmin. Tänään jäi hampaankoloon, ei mennyt omalta osalta niin nappiin. Vahvuuteni ovat kuitenkin maalin edessä, pitäisi päästä sinne paremmin. Se jäi piippuun tänään.

Humaloja pelaa nyt kolmatta kauttaan Oulussa, ja on painunut vahvasti kiekkopiirien mieleen myös vastustajia taitavasti ärsyttävän pelaajana. Tarkkaa syytä siihen, miksi vastustajilla usein kiehahtaa, ei Humaloja osaa itsekään täysin kertoa. 

− Kai niillä menee vaan hermot naamaan. Tuntuu että välillä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaikea sanoa, mitä muiden päässä liikkuu. Pitäisi vain päästä vielä enemmän ihon alle, sen verran jäi tämä nyt v*tuttamaan, virnisti Humaloja.

Kärpät oli ottelussa varsinkin ensimmäisessä erässä vahvasti niskan päällä, ja karkasi kahden maalin karkumatkalle, mutta loppujen lopuksi JYP ratkaisi ottelun loppuhetkien maalilla ja pisteet jäivät Jyväskylään. 

− Alivoiman jälkeen tekivät pari nopeaa maalia, ja sitten tuohon loppuun tuollainen harmittava takaisku, puuskahti Humaloja. 

Oululaiset saivat jopa pienimuotoista paniikkia aikaan JYPin riveissä avauserässä, kun joukkue paineisti viisikkona aktiivisesti ja sai jyväskyläläisten puolustuksen sortumaan useisiin kiekollisiin virheisiin. 

− Me pyrimme paineistamaan kovaa, ja tänään päästiin hyvin iholle. Saatiin pari maalia sitä kautta. Ei auttanut kuitenkaan tänään.

Molempien joukkueiden keskustan puolustaminen oli muutenkin normaalia runkosarjan ottelua tiiviimpää puolin ja toisin. 

− JYPiä vastaan on aina maalin edustalla kovaa kamppailua. He puolustavat sitä kovaa ja menevät hyökkäyspäässä myös kovaa maalille. Väkisinkin tulee tuollaisia fyysisiä juttuja peliin. Ei oltu tarpeeksi hyviä maalin edessä tänään. Meidän täytyy olla parempia siinä, JYP ansaitsi sitä kautta pisteet tänään, totesi Humaloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Miska Humaloja: En enää pelkää pelaamista, vaan haluan ratkaista pelejä

LIIGA | 30.9.2017 20:45
Kaudella 2015–2016 Miska Humaloja pelasi Mestiksessäkin. Ja 21-vuotiaana Humaloja tahkosi Suomi-sarjaa. Nyt 26-vuotias kärppäpelaaja on noussut jo Liigan parhaiden pelaajien joukkoon. lue lisää

Kärpät kiinnitti runkopelaajiaan - 17-vuotiaalle Koskenkorvalle pitkä jatkosopimus

LIIGA | 14.12.2016 21:46
Jesse Koskenkorva on solminut Kärppien kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Myös Jani Hakanpää, Miska Humaloja ja Jari Sailio jatkavat joukkueessa. lue lisää

Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA | 17.11.2017 8:00
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK. lue lisää

Vehviläinen ei puhu Rynnäksen syrjäyttämisestä − näpäytys epäilijöille myhäilytti: "Täytyy varmaan keksiä joku uusi asia"

LIIGA | 14.11.2017 21:39
Veini Vehviläinen siirtyi täksi kaudeksi JYPistä Kärppiin, ja on saanutkin oululaisryhmässä kosolti onnistumisia. Tiistain ottelussa 20-vuotiaan torjujan varusteisiin pysähtyivät Ilves-pelaajien laukaukset. Nuorisomaajoukkueaikojen vaikeudet tuntuvat olevan jo vanha vitsi Vehviläiselle. lue lisää

Junttila tehnyt komean paluun Kärppiin sekä maajoukkueeseen

LIIGA | MAAJOUKKUE | 12.11.2017 16:48
Vaikean viime kauden jälkeen Julius Junttila teki päätöksen palata takaisin Ouluun ja kärppäpaitaan. Jälkikäteen päätös on osoittautunut loistavaksi ja Junttila on ollut alkukauden paras hyökkääjä Liigassa. Sen myötä hän on vahvasti matkalla myös olympialaisiin. lue lisää

Kommentit

Miska Humaloja

Kärpät #27 L kh
s. 1991 Pyhäjärvi
182CM / 80KG
SOPIMUS: 2019