Miska Humaloja repi ja raastoi tuttuun tapaan.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Humaloja repii, raastaa ja ärsyttää: "Kai niillä vain menee hermot naamaan"

Miska Humaloja tunnetaan erinomaisena alempien ketjujen roolipelaajana. Rooli on kuitenkin ollut alkukaudesta paljon isompi, kun oululaisten keskushyökkääjäosastolta tippui vielä pois Mikael Ruohomaa. Jatkoaika haastatteli Humalojaa tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Kärppien keskushyökkääjä Miska Humaloja tunnetaan vahvana alempien ketjujen roolipelaajana, mutta mies on ollut alkukaudesta paljon isommassa roolissa kuin moni uskoi kauden alussa. Mikael Ruohomaan loukkaantumisestakin johtuen Humaloja pelasi JYPiä vastaan ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu pyhäjärveläinen pelasi luonnollisesti tiistaina vahvuuksiensa kautta, vaikka rooli olikin erilainen. Humalojan ketju jossa laidoilla viilettivät Julius Junttila ja Charles Bertrand oli ehdottomasti oululaisten parhaimmistoa. 

Omaan peliinsä mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. 

− Pitäisi vain pystyä tekemään sitä omaa hommaa edelleen paremmin. Tänään jäi hampaankoloon, ei mennyt omalta osalta niin nappiin. Vahvuuteni ovat kuitenkin maalin edessä, pitäisi päästä sinne paremmin. Se jäi piippuun tänään.

Humaloja pelaa nyt kolmatta kauttaan Oulussa, ja on painunut vahvasti kiekkopiirien mieleen myös vastustajia taitavasti ärsyttävän pelaajana. Tarkkaa syytä siihen, miksi vastustajilla usein kiehahtaa, ei Humaloja osaa itsekään täysin kertoa. 

− Kai niillä menee vaan hermot naamaan. Tuntuu että välillä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaikea sanoa, mitä muiden päässä liikkuu. Pitäisi vain päästä vielä enemmän ihon alle, sen verran jäi tämä nyt v*tuttamaan, virnisti Humaloja.

Kärpät oli ottelussa varsinkin ensimmäisessä erässä vahvasti niskan päällä, ja karkasi kahden maalin karkumatkalle, mutta loppujen lopuksi JYP ratkaisi ottelun loppuhetkien maalilla ja pisteet jäivät Jyväskylään. 

− Alivoiman jälkeen tekivät pari nopeaa maalia, ja sitten tuohon loppuun tuollainen harmittava takaisku, puuskahti Humaloja. 

Oululaiset saivat jopa pienimuotoista paniikkia aikaan JYPin riveissä avauserässä, kun joukkue paineisti viisikkona aktiivisesti ja sai jyväskyläläisten puolustuksen sortumaan useisiin kiekollisiin virheisiin. 

− Me pyrimme paineistamaan kovaa, ja tänään päästiin hyvin iholle. Saatiin pari maalia sitä kautta. Ei auttanut kuitenkaan tänään.

Molempien joukkueiden keskustan puolustaminen oli muutenkin normaalia runkosarjan ottelua tiiviimpää puolin ja toisin. 

− JYPiä vastaan on aina maalin edustalla kovaa kamppailua. He puolustavat sitä kovaa ja menevät hyökkäyspäässä myös kovaa maalille. Väkisinkin tulee tuollaisia fyysisiä juttuja peliin. Ei oltu tarpeeksi hyviä maalin edessä tänään. Meidän täytyy olla parempia siinä, JYP ansaitsi sitä kautta pisteet tänään, totesi Humaloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Miska Humaloja: En enää pelkää pelaamista, vaan haluan ratkaista pelejä

LIIGA | 30.9.2017 20:45
Kaudella 2015–2016 Miska Humaloja pelasi Mestiksessäkin. Ja 21-vuotiaana Humaloja tahkosi Suomi-sarjaa. Nyt 26-vuotias kärppäpelaaja on noussut jo Liigan parhaiden pelaajien joukkoon. lue lisää

Huippupuolustaja Shaun Heshkalle jatkosopimus Kärppiin

LIIGA | 20.1.2018 18:04
Liigan kärkipuolustajiin lukeutuva Shaun Heshka kiekkoilee jatkossakin kärppäpaidassa. lue lisää

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Junttila keräsi jälleen syöttöpisteitä: "Niitä on vain sattunut tulemaan"

LIIGA | 9.1.2018 22:37
Viimeksi 50 syöttöpisteen raja on Liigassa rikottu kahdeksan vuotta sitten. Nyt Julius Junttila on hyvää vauhtia matkalla kohti samoja lukemia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Miska Humaloja

Kärpät #27 L kh
s. 1991 Pyhäjärvi
182CM / 80KG
SOPIMUS: 2019