Miska Humaloja repi ja raastoi tuttuun tapaan.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Humaloja repii, raastaa ja ärsyttää: "Kai niillä vain menee hermot naamaan"

Miska Humaloja tunnetaan erinomaisena alempien ketjujen roolipelaajana. Rooli on kuitenkin ollut alkukaudesta paljon isompi, kun oululaisten keskushyökkääjäosastolta tippui vielä pois Mikael Ruohomaa. Jatkoaika haastatteli Humalojaa tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Kärppien keskushyökkääjä Miska Humaloja tunnetaan vahvana alempien ketjujen roolipelaajana, mutta mies on ollut alkukaudesta paljon isommassa roolissa kuin moni uskoi kauden alussa. Mikael Ruohomaan loukkaantumisestakin johtuen Humaloja pelasi JYPiä vastaan ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu pyhäjärveläinen pelasi luonnollisesti tiistaina vahvuuksiensa kautta, vaikka rooli olikin erilainen. Humalojan ketju jossa laidoilla viilettivät Julius Junttila ja Charles Bertrand oli ehdottomasti oululaisten parhaimmistoa. 

Omaan peliinsä mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. 

− Pitäisi vain pystyä tekemään sitä omaa hommaa edelleen paremmin. Tänään jäi hampaankoloon, ei mennyt omalta osalta niin nappiin. Vahvuuteni ovat kuitenkin maalin edessä, pitäisi päästä sinne paremmin. Se jäi piippuun tänään.

Humaloja pelaa nyt kolmatta kauttaan Oulussa, ja on painunut vahvasti kiekkopiirien mieleen myös vastustajia taitavasti ärsyttävän pelaajana. Tarkkaa syytä siihen, miksi vastustajilla usein kiehahtaa, ei Humaloja osaa itsekään täysin kertoa. 

− Kai niillä menee vaan hermot naamaan. Tuntuu että välillä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaikea sanoa, mitä muiden päässä liikkuu. Pitäisi vain päästä vielä enemmän ihon alle, sen verran jäi tämä nyt v*tuttamaan, virnisti Humaloja.

Kärpät oli ottelussa varsinkin ensimmäisessä erässä vahvasti niskan päällä, ja karkasi kahden maalin karkumatkalle, mutta loppujen lopuksi JYP ratkaisi ottelun loppuhetkien maalilla ja pisteet jäivät Jyväskylään. 

− Alivoiman jälkeen tekivät pari nopeaa maalia, ja sitten tuohon loppuun tuollainen harmittava takaisku, puuskahti Humaloja. 

Oululaiset saivat jopa pienimuotoista paniikkia aikaan JYPin riveissä avauserässä, kun joukkue paineisti viisikkona aktiivisesti ja sai jyväskyläläisten puolustuksen sortumaan useisiin kiekollisiin virheisiin. 

− Me pyrimme paineistamaan kovaa, ja tänään päästiin hyvin iholle. Saatiin pari maalia sitä kautta. Ei auttanut kuitenkaan tänään.

Molempien joukkueiden keskustan puolustaminen oli muutenkin normaalia runkosarjan ottelua tiiviimpää puolin ja toisin. 

− JYPiä vastaan on aina maalin edustalla kovaa kamppailua. He puolustavat sitä kovaa ja menevät hyökkäyspäässä myös kovaa maalille. Väkisinkin tulee tuollaisia fyysisiä juttuja peliin. Ei oltu tarpeeksi hyviä maalin edessä tänään. Meidän täytyy olla parempia siinä, JYP ansaitsi sitä kautta pisteet tänään, totesi Humaloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kärpät kiinnitti runkopelaajiaan - 17-vuotiaalle Koskenkorvalle pitkä jatkosopimus

LIIGA | 14.12.2016 21:46
Jesse Koskenkorva on solminut Kärppien kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Myös Jani Hakanpää, Miska Humaloja ja Jari Sailio jatkavat joukkueessa. lue lisää

Kärppien Mäenalanen: "Tällaisia nämä kärkimatsit ovat"

LIIGA | 22.9.2017 22:41
Turun Palloseura nappasi kotijäällään maukkaan voiton Oulun Kärpistä lukemin 4-2. Gatorade Centerissä nähtiin kauttaaltaan oikeinkin viihdyttävä jääkiekko-ottelu, jonka kumpi tahansa joukkue olisi voinut kääntää nimiinsä. Kärppien laitahyökkääjä Saku Mäenalanen harmitteli kolmannen erän alun nopeita maaleja, jotka lopulta koituivat ottelun ratkaisuksi. lue lisää

Teemu Kivihalme koeajan kautta sopimukseen Kärppien kanssa

LIIGA | 21.9.2017 17:03
Koeajan sisältäneellä sopimuksella Ouluun saapunut puolustaja Teemu Kivihalme on solminut Kärppien kanssa uuden sopimuksen kevääseen 2019 asti. lue lisää

Maaliahne Bertrand: "Yritän vain nauttia pelistä"

LIIGA | 19.9.2017 21:46
Kärppien tehokkaassa ykköskentässä viilettävä Charles Bertrand on iskenyt kauden alkuun kuusi maalia kuuteen otteluun. Kemiat ketjukavereiden Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan kanssa toimivat erinomaisesti. lue lisää

KooKoossa on ideaa nolla-Jukureita vastaan

LIIGA | 19.9.2017 7:00
Pitkävedon kertoimista löytyy jälleen maistuvia kohteita tiistain liigakierroksella. Esiin pomppaavat erityisesti KooKoo ja Kärpät, joiden voitoille saa maistuvan kertoimen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

ÄssätKalPa
"Ässät vahvempi kotihurmoksen turvin"
Porissa nähdään lauantaina "kakkospelit", sillä molemmilta joukkueilta löytyy pelattu ottelu edellisiltä päiviltä. Kamalan suurta matkustusrasituseroakaan ei löydy, sillä KalPa pelasi Raumalla ja Ässät Vaasassa. Palautumisen merkitys otteluun onkin suuressa roolissa, ja tästä Ässät suoriutuu kotiyleisön tuoman voimin turvin paremmin.
 • 3
 • 4
 • 2
HPKKärpät
"Kärpät tekee toisen ryöstöretken Hämeenlinnaan"
Kärpät saapuu Hämeenlinnaan viikonlopun toiseen otteluun, kun TPS:n jälkeen vastaan asettuu HPK. HPK lähtee otteluun ilman edellisen päivän rasitusta, mutta silti harteilla on altavastaajan viitta. Molemmat joukkueet haluavat pelata erittäin pelinopeaa lätkää, mistä oululaisten näytöt ovat olleet vahvempia. Vaikkei hallinta jatkukaan koko 60-minuuttista, pisteet irtoavat tarvittavan hyvällä esityksellä.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
JukuritIlves
"Terästäytynyt Ilves tekee ryöstöretken Mikkeliin"
Ilves raapi kaivatun voiton keskiviikkona HIFK:sta, mikä teki valtaisan hyvää joukkueen itseluottamukselle. Lauantain koitoksesta on todennäköisesti tulossa luonteeltaan erilainen. Vastassa on periksiantamaton ryhmä tillilihaa, jonka maalintekohuoliin on alkanut näkyä pientä helpotusta. Jukurit pyrkii olemaan ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta tämä tuskin riittää ainakaan täyteen pistepottiin.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 4
JYPTPS
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYPin ja TPS:n kohdatessa mittaa toisistaan ottavat kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti tulivoimaa hyökkäyskalustosta, eikä puolustajaosastoltakaan puutu kykyä ratkaisuihin kiekollisena. TPS:ltä löytyy edelliseltä päivältä ottelu, jonka päälle tulee vielä matkustusrasitus. JYP pyrkiikin iskemään vahvalla alulla, jonka saamalla JYP on vahvasti kuskin paikalla.
 • 4
 • 5
 • 3
SaiPaHIFK
"SaiPan sinnikkyys palkitaan"
Illan isäntäjoukkueen kauden alku on ollut haastava erityisesti maalinteon saralla, mutta samaa voidaan sanoa myös vierasjoukkueesta. SaiPa pelaa näistä enemmän riskillä hyökkäyssuuntaan hieman rajallisemmalla materialilla, kun taas HIFK:lta voi odottaa hieman tasapainoisempaa esitystä erityisesti omaan päähän. HIFK sytyttää lappeenrantalaiset taisteluun, joka tuo kaivatun voiton.
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Mihin riittää Tapparan kliinisyys?"
Tampereen lauantai-illan suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, kuinka hyvän valmistautumisen Tappara saa illan otteluun. Sport tulee otteluun varmasti sillä mentaliteetilla, että heillä ei ole mitään hävittävää. Kirvesrintojen liigan alku ei ole ollut odotetunlaista rallattelua voitosta voittoon. Kärkikamppailun tappio kahden maalin johdon jälkeen tuo oikeanlaista kiukkua, jolla vaasalaiset kaatuvat.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
KooKooLukko
"Ylitöitä Kouvolassa"
KooKoo lukeutuu alkukauden yllättäjiin, vaikka tällä viikolla onkin alla tappio Jukureille. Vahva ja ennakkoluuloton pelityyli on tuonut hyvin pisteitä alkukaudesta. Kouvolalaiset ovat onnistuneet rankaisemaan virheistä hyvällä prosentilla, minkä myös raumalaiset saavat kokea. Pahoihin virheisiin sortuneet raumalaiset maksavat jälleen ainakin pisteen tämän takia.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3

Miska Humaloja

Kärpät #27 L kh
s. 1991 Pyhäjärvi
182CM / 80KG
SOPIMUS: 2019