Jesse Ylöstä on kehuttu varsin kiekollisesti taitavaksi nuoreksi tulevaisuuden hyökkääjäksi.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Huippulupaus Ylönen Unitedin alkukaudesta: "Ei ollut mitään yksittäistä syytä"

Espoo Unitedin kuluva kausi on ollut varsin ailahteleva, vaikka piristymisen merkkejä onkin ollut näkyvissä viime päivinä. Espoo Unitedin 18-vuotias Jesse Ylönen onkin seuran kirkkaimpia tulevaisuuden tähtiä. Tämä kiekollisesti varsin lahjakas pelaaja on ihastuttanut kuluvalla kaudella upeilla rankkarivedoillaan.

Espoo Unitedin alkukausi ei lähtenyt niin hyvin kuin olisi toivottu. Vaikka espoolaisten alkukausi olikin mollivoittoinen, yksi Unitedin ehdottomista valopilkuista on ollut nuori hyökkääjä Jesse Ylönen.

— Kyllä varmasti oli monia syitä, jotka lopulta vaikuttivat huonoon alkukauteen. Ei kuitenkaan sellaista yhtä tiettyä, joka olisi helppo nimetä. Ei pelattu joukkueena tarpeeksi kurinalaisesti, ja sitten tuli myös liikaa virheitä. Kokonaisuudessaan suorittaminen oli liian ailahtelevaa. Sellainen tasaisuus puuttui kokonaan, Ylönen toteaa.

Useat tappiolliset ottelut sekä huonot otteet eivät voineet olla vaikuttamatta joukkueen ryhmähenkeen, ja monesti usko omaan tekemiseen oli varsin koetuksella.

— Totta kai se aina ilmapiiriin vaikuttaa. Kun voittoja tulee, niin tekeminenkin arjessa on paljon rennompaa, ja vastaavasti jos tulee paljon tappioita, niin se vaikuttaa päinvastaisesti myös arjessa. Ei missään vaiheessa lähdetty muuttamaan mitään pelillisiä juttuja. Uskottiin vain omaan tekemiseen ja siihen omaan juttuun, joka lopulta kantaa sitten hedelmää.

Espoo United aloitti huiman nousunsa viime kaudella juuri joulun tienoilla, ja tälläkin kaudella on jo nähtävissä pientä toisintoa. Ylönen ei kuitenkaan osannut nimetä yksittäistä syytä sille, miksi espoolaisjoukkue on piristynyt kevätpuoliskolle mentäessä.

Hyökkääjä kuitenkin näki muutaman selvän parannettavan asian, jotta espoolaisseura jatkaisi pelejä pitkälle kevääseen.

— Meidän pitää parantaa aivan kaikessa tekemisessä, erityisesti viisikon puolustamisessa. Meidän pitää saada myös röyhkeyttä hyökkäyspeliin. Kun ajetaan maalille, niin meidän pitää pelata ehkä suoraviivaisemmin.

Ylönen näkeekin Espoo Unitedin suurimmaksi pelilliseksi vahvuudeksi erittäin hyvän liikkeen sekä tietynlaisen aktiivisuuden kevättä kohti mentäessä.

Hyökkääjä ihastuttaa kiekollisilla taidoillaan

Ylönen on nuori 18-vuotias tulevaisuuden hyökkääjä. Alkukauden aikana hyökkääjä on iskenyt pelaamissaan 25 ottelussa tehopisteet 8+7=15.

— Tietysti aina pystyy vielä paljon parantamaan. Tässä on kuitenkin joukkueena sekä oma pelaaminen kehittynyt. Toivottavasti kehitys myös jatkuu tulevaisuudessa. Koen kehittyneeni eniten kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, jos vertaa vaikka viime kauteen.

Ylönen kuitenkin löysi vielä parantamisen varaa omassa pelaamisessaan. Hän toivoo saavansa aiempaa enemmän suoraviivaisuutta hyökkäyspelaamiseen sekä laukaustaan vielä paremmaksi.

Nuorukainen onkin yksi espoolaisten lupaavimpia pelaajia. Ensi kesänä Ylönen on varattavissa NHL:ään.

— Ei pidä liikaa miettiä tulevaa NHL-varausta, se tulee, jos on tullakseen. Minun pitää tehdä hommat hyvin täällä arjessa sekä pelata hyvin. Sitä ehtii sitten kauden jälkeen miettimään enemmän, naurahtaa Ylönen.

Hyökkääjä toivoo pelaavansa seuraavan parin vuoden päästä joko liigassa tai jonkin muun maan pääsarjatasolla. Hän kuitenkin myöntää NHL:n olevan nuoren pelaajan suuri unelma, jonne nuorukainen haluaisi joku päivä päästä pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KL: Espoo United vakavissa talousongelmissa - lähes 30 maksuhäiriömerkintää

MESTIS | 15.1.2018 13:01
Mestis-joukkue Espoo Unitedin taustayhtiön talouspuoli sakkaa rajusti. lue lisää

Juuso Forsström: "Haluan ottaa urallani uuden stepin eteenpäin"

MESTIS | 14.1.2018 14:00
Juuso Forsström on 27-vuotias jääkiekkoilija, joka voi pelata sekä sentterinä että laitahyökkääjänä. Hän edustaa kuluvalla kaudella Espoo Unitedia, jossa hän myös toimii varakapteenina. Forsströmin jokailtainen taistelu kaukalossa on nostanut hänet monen espoolaiskannattajan suosikkipelaajaksi. lue lisää

Espoo Unitedin luottopuolustajan kausi vaarassa - neljä pelaajaa palaamassa kokoonpanoon

MESTIS | 9.1.2018 17:45
Joulukuun puolessa välissä loukkaantunut espolaisten konkaripuolustaja Jimi Santalan loppukausi on todennäköisesti ohi. Santalan vamma tarvitsee leikkaushoitoa, joten hän ei kerkeä kuntoutua kauden loppuun mennessä, lue lisää

Franssilan aika Espoo Unitedissa jäi lyhyeksi

MESTIS | 4.12.2017 16:33
Espoo United ja puolustaja Miika Franssila ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. lue lisää

Tunteikkaan paluun tehnyt Hirschovits: "Olen ollut huonolla tuulella ja kiukkuinen"

MESTIS | 30.11.2017 12:45
Hyökkääjä Kim Hirschovits teki paluun kaukaloon yli vuoden pelaamattomuuden jälkeen keskiviikkona Espoossa Unitedin pelatessa TUTOa vastaan. Yleisö osoitti arvostustaan antamalla reilut aplodit miehen astuessa jäälle ensimmäisen kerran ottelussa. Hirschovits oli ottelun jälkeen sekä hyvillä mielin että harmissaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Ylönen

Espoo United #72 R olh
s. 1999 Scottsdale, AZ, USA
182CM / 72KG
SOPIMUS: 2018