Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jesse Ylöstä on kehuttu varsin kiekollisesti taitavaksi nuoreksi tulevaisuuden hyökkääjäksi.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Huippulupaus Ylönen Unitedin alkukaudesta: "Ei ollut mitään yksittäistä syytä"

Espoo Unitedin kuluva kausi on ollut varsin ailahteleva, vaikka piristymisen merkkejä onkin ollut näkyvissä viime päivinä. Espoo Unitedin 18-vuotias Jesse Ylönen onkin seuran kirkkaimpia tulevaisuuden tähtiä. Tämä kiekollisesti varsin lahjakas pelaaja on ihastuttanut kuluvalla kaudella upeilla rankkarivedoillaan.

Espoo Unitedin alkukausi ei lähtenyt niin hyvin kuin olisi toivottu. Vaikka espoolaisten alkukausi olikin mollivoittoinen, yksi Unitedin ehdottomista valopilkuista on ollut nuori hyökkääjä Jesse Ylönen.

— Kyllä varmasti oli monia syitä, jotka lopulta vaikuttivat huonoon alkukauteen. Ei kuitenkaan sellaista yhtä tiettyä, joka olisi helppo nimetä. Ei pelattu joukkueena tarpeeksi kurinalaisesti, ja sitten tuli myös liikaa virheitä. Kokonaisuudessaan suorittaminen oli liian ailahtelevaa. Sellainen tasaisuus puuttui kokonaan, Ylönen toteaa.

Useat tappiolliset ottelut sekä huonot otteet eivät voineet olla vaikuttamatta joukkueen ryhmähenkeen, ja monesti usko omaan tekemiseen oli varsin koetuksella.

— Totta kai se aina ilmapiiriin vaikuttaa. Kun voittoja tulee, niin tekeminenkin arjessa on paljon rennompaa, ja vastaavasti jos tulee paljon tappioita, niin se vaikuttaa päinvastaisesti myös arjessa. Ei missään vaiheessa lähdetty muuttamaan mitään pelillisiä juttuja. Uskottiin vain omaan tekemiseen ja siihen omaan juttuun, joka lopulta kantaa sitten hedelmää.

Espoo United aloitti huiman nousunsa viime kaudella juuri joulun tienoilla, ja tälläkin kaudella on jo nähtävissä pientä toisintoa. Ylönen ei kuitenkaan osannut nimetä yksittäistä syytä sille, miksi espoolaisjoukkue on piristynyt kevätpuoliskolle mentäessä.

Hyökkääjä kuitenkin näki muutaman selvän parannettavan asian, jotta espoolaisseura jatkaisi pelejä pitkälle kevääseen.

— Meidän pitää parantaa aivan kaikessa tekemisessä, erityisesti viisikon puolustamisessa. Meidän pitää saada myös röyhkeyttä hyökkäyspeliin. Kun ajetaan maalille, niin meidän pitää pelata ehkä suoraviivaisemmin.

Ylönen näkeekin Espoo Unitedin suurimmaksi pelilliseksi vahvuudeksi erittäin hyvän liikkeen sekä tietynlaisen aktiivisuuden kevättä kohti mentäessä.

Hyökkääjä ihastuttaa kiekollisilla taidoillaan

Ylönen on nuori 18-vuotias tulevaisuuden hyökkääjä. Alkukauden aikana hyökkääjä on iskenyt pelaamissaan 25 ottelussa tehopisteet 8+7=15.

— Tietysti aina pystyy vielä paljon parantamaan. Tässä on kuitenkin joukkueena sekä oma pelaaminen kehittynyt. Toivottavasti kehitys myös jatkuu tulevaisuudessa. Koen kehittyneeni eniten kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, jos vertaa vaikka viime kauteen.

Ylönen kuitenkin löysi vielä parantamisen varaa omassa pelaamisessaan. Hän toivoo saavansa aiempaa enemmän suoraviivaisuutta hyökkäyspelaamiseen sekä laukaustaan vielä paremmaksi.

Nuorukainen onkin yksi espoolaisten lupaavimpia pelaajia. Ensi kesänä Ylönen on varattavissa NHL:ään.

— Ei pidä liikaa miettiä tulevaa NHL-varausta, se tulee, jos on tullakseen. Minun pitää tehdä hommat hyvin täällä arjessa sekä pelata hyvin. Sitä ehtii sitten kauden jälkeen miettimään enemmän, naurahtaa Ylönen.

Hyökkääjä toivoo pelaavansa seuraavan parin vuoden päästä joko liigassa tai jonkin muun maan pääsarjatasolla. Hän kuitenkin myöntää NHL:n olevan nuoren pelaajan suuri unelma, jonne nuorukainen haluaisi joku päivä päästä pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HS: Mestiksen kriisiseuraa haetaan konkurssiin jälleen

MESTIS | 20.3.2018 15:50
Kuukausi sitten Ilmarisen eläkerästien myötä konkurssin välttänyt espoolaisseura on jälleen suden hampaissa. Runkosarjaan kaudensa päättänyt Espoo United haetaan taas konkurssiin muun muassa verovelkojen takia. lue lisää

Kolme syytä, miksi Espoo United jäi pudotuspelijunasta

MESTIS | 12.3.2018 9:30
Espoo Unitedin kauden päättyminen runkosarjaan oli suuri pettymys. Kokoonpanolla olisi pitänyt pystyä parempaan, mutta paremman valmennuksen ja tiiviimmän joukkuepelin ryhmät menivät edelle. lue lisää

Jäähdytysaineet vuosivat jäälle Vantaalla - pääkaupunkiseudun kamppailu siirtyy harjoitushalliin

MESTIS | 17.2.2018 16:44
Vantaan Trio Areenan putkiongelmat siirtävät Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välisen ottelun harjoitushalliin. lue lisää

Törkyhuutelu toi Summaselle kunnianloukkaussyytteen

MESTIS | 16.2.2018 11:26
Mestiksen Espoo Unitedia valmentaessaan Raimo Summanen haukkui silloista Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi. Nyt asia on edennyt oikeuslaitoksen rattailla. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Rutanen uskoo yhteishengen voimaan − "Päätettiin, että nyt riittää läpsyttely"

MESTIS | 11.2.2018 15:31
Espoo Unitedin Aleksi Rutanen on tällä kaudella ollut yksi joukkueensa vahvimmista lenkeistä. Tähän mennessä tehot 12+13 iskenyt hyökkääjä jakoi Jatkoajalle mietteitään espoolaisten kuluneesta kaudesta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Ylönen

Espoo United #72 R olh
s. 1999 Scottsdale, AZ, USA
182CM / 72KG
SOPIMUS: 2018