Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Olli Juolevilla on vakaa usko, että TPS:lla on tällä kaudella mahdollisuus mennä mestaruuteen asti.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Huippulupaus Juolevi luottavaisena kevääseen - "Laaja pelaajamateriaali on valttia keväällä"

NHL:n ykköskierroksen varaus Olli Juolevi tuli täksi kaudeksi Turkuun hakemaan miesten pelejä vyölleen. TPS:ssä niitä tarjoutui kaikkiaan 38 kappaletta. Hyvin mennyt runkosarja antaa uskoa sekä nuorukaiselle itselleen että joukkuelle kevään kamppailuissa.

TPS päätti runkosarjansa sille merkityksettömällä ottelulla HIFK:ta vastaan. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen vierasjoukkueen 2-3-voittoon. TPS:n takalinjoilla ensimmäisen miesten kautensa pelannut Itä-Helsingin Kiekon kasvatti Olli Juolevi ei ollut tappiosta huolimatta pettynyt omiensa esitykseen.

— Enemmänkin vapautunutta kuin löysää pelaamista. Paljon huilautettiin äijiä ja tuoretta ukkoa oli mukana. Kaikkiaan hyvä into oli päällä, Juolevi tuumaili.

Kokonaisuudessaan vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuudessa viidentenä varattu Juolevi koki kehittyneensä paljon Liiga-kautensa aikana erityisesti oman pään puolustuspelaamisessa. Vaikka kehitys onkin ollut nopeaa, Juolevi muistuttaa, että paljon on töitä vielä tehtävänä.

— Ei tunnu enää olevan mitään hätää pelata edes isompia kavereita vastaan yksi vastaan yksi -väännöissä. Kaikkiaan puolustamisen ymmärtäminen on kehittynyt roimasti, Juolevi muotoili.

TPSn puolustuksessa runkosarjan aikana 38 kertaa esiintynyt kiekollisista taidoistaan tunnetuksi tullut NHL:n ykköskierroksen varaus summasi kauden aikana tehot 7+12. Helsinkiläislähtöinen puolustaja oli tyytyväinen kokonaisuudessaan niin omaansa kuin joukkueenkin runkosarjaan.

— Sarjakakkosia oltiin, joten tyytyväinen pitää ehdottomasti olla. Hyvin ollaan pelattu joukkueena viime aikoina ja pelaaminen ollut hauskaa, Juolevi kertoi.

TPS:n tavoitteet ovat kuitenkin nuoren puolustajan mielestä aivan muualla kuin runkosarjamenestyksessä. Ensimmäiseen pudotuspelikamppailuun on aikaa noin puolitoista viikkoa. Tämä aika käytetään Juolevin mukaan lepäämiseen ja treeniin. Pudotuspeleistä kysyttäessä Juolevi uskoo, että TPS:llä on mahdollisuudet mennä tällä kaudella mestaruuteen asti, mutta muistuttaa myös, että tiedossa on tästä eteenpäin vain kovia vastustajia.

— Alusta asti pitää olla terävänä. Vastustajalle ei saa antaa pudotuspeleissä yhtään ylimääräistä tilaa ja helppoja maaleja, nuorukainen toteaa.

— Kentällinen ukkoja huilasi tänään ja oltiin silti osittain jopa parempia kuin vastustaja, ja se on hyvä merkki. Laaja pelaajamateriaali on valttia kevään peleissä, joten uskoa löytyy, Juolevi täräyttää loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tallinder: "Liiga on loistava kasvualusta Juoleville"

LIIGA | 9.10.2017 7:00
Olli Juolevi pelaa TPS:ssä tulevan kauden ajan. Tavoitteena on kerätä arvokasta kokemusta miesten peleistä ja pelata NHL:ssä ensi syksynä. Henrik Tallinder teki saman hypyn NHL:ään 17 vuotta sitten. Nyt hän on tukemassa muiden matkaa kohti Pohjois-Amerikan kirkkaita valoja. lue lisää

Juolevi työstää puolustamistaan − Salo: "Canucks näkee Suomen kehittävän nuoria"

LIIGA | 9.10.2017 7:00
Olli Juolevi aikoo pelata NHL:ssä kaudella 2018−19. Ponnahduslautana taalaliigaan toimii TPS. Jatkoaika tapasi Juolevin sekä turkulaisseuran valmennustiimiin kuuluvan entisen NHL-puolustajan Sami Salon ja kysyi, miten Juolevista tehdään NHL-pelaaja. lue lisää

Olli Juolevia on turha tuomita paluustaan Suomeen

LIIGA | 5.10.2017 6:30
TPS ja Vancouver Canucks uutisoivat tahoiltaan, että 19-vuotias puolustaja Olli Juolevi pelaa tämän kauden TPS:n riveissä Liigassa. Kyse on silti kehitystoimenpiteistä, ei Juolevin epäonnistumisesta pelaajana. lue lisää

Kanadalaismedia: Canucks lainaa Juolevin TPS:ään

LIIGA | NHL | 3.10.2017 10:34
Vancouver Canucksin varaama puolustaja Olli Juolevi ei onnistunut saamaan pelipaikkaa NHL-joukkueesta toisenakaan syksynä. The London Free Pressin mukaan Canucks onkin päättänyt lainata Juolevin Suomeen ja TPS:ään. lue lisää

Liigan pistepörssiin iski historiallinen harvainvalta – Kärpät, JYP ja TPS dominoivat

LIIGA | 16.3.2018 7:00
Liigan runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon pääsi tällä kaudella pelaajia vain neljästä joukkueesta. Samanlaista harvainvaltaa ei ole nähty tällä vuosituhannella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Olli Juolevi

TPS #4 L p
s. 1998 Helsinki, FIN
188CM / 84KG
SOPIMUS: 2018