Huhtala: "Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon"

KHL / Haastattelu
Tommi Huhtala on ottamassa paikan Jokereiden ykkösketjusta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kauden avaus sujui mallikkaasti, kun helsinkiläiset kaatoivat Sibir Novosibirskin Tikkurilassa lukemin 6−1. Viime kaudella isoon rooliin nousseen Tommi Huhtalan mukaan Jokerit haluaa kuitata viime kevään välieräpettymyksen.

Ajankohtaan nähden Jokerit ja Sibir esittävät ajoittain jopa laadukasta jääkiekkoa. Varsinkin ottelun avauserä oli hyvä. Pelin edetessä molempien joukkueiden kiekollinen peli alkoi kuitenkin hiipua. Asiaan vaikutti epäilemättä myös lämpimästä ilmasta johtunut huono jään kunto.

- Päällimmäisenä jäi mieleen, että hallissa oli todella lämmin, ja se vaikutti myös jään kuntoon. Ei tästä ensimmäistä pelistä voi juuri johtopäätöksiä vetää. Se on tärkeintä, että saatiin pää auki ja pelit käyntiin. Erittäin mukava oli pelata pitkästä aikaa, jokerihyökkääjä Tommi Huhtala kertoi.

- Intoa meillä kaikilla oli enemmän kuin järkeä. Samaan aikaan jää oli tosiaan melko suhmurainen, niin kiekollinen peli oli vielä hakemista. Kiva kuitenkin, että pääsimme pelaamaan. Meillä on paljon uusia jätkiä mukana. Näissä peleissä pystytään sopimaan juttuja - se on tärkeää asia jatkon kannalta.

Helsinkiläisjoukkue mätti ottelussa peräti kuusi maalia. Maaleista neljä syntyi ylivoimalla, vaikka kotijoukkueen pakkopeli ei missään vaiheessa näyttänyt kovin vaaralliselta. Huhtala jakoi kiitosta hyökkäyspelin sijaan oman maalin suulle.

- No, enemminkin sanoisin, että Helenius [Riku] oli hyvä. Hän kaunisteli lukemat tuollaisiksi. Meidän päässämme oli tänään avoimet ovet, ja Sibirillä oli sen myötä paljon maalipaikkoja. Mutta oli tietenkin hyvä, että saimme hyökkäyspäässä onnistumisia.

Kasvanut menestysnälkä

Jokerit pelasi viime kaudella odotuksiin nähden hyvin. Joukkueen matka päättyi KHL:n läntisen konferenssin välierissä, kun Moskovan TsSKa eteni konferenssifinaaleihin otteluvoitoin 4−1. Helsinkiläisryhmä hävisi ottelusarjan molempien maalin edessä, kun Jokereiden voima ei riittänyt tiukoissa väännöissä.

Erkka Westerlund puhui jo viime keväänä välieräsarjan jälkeen, että tulevan kauden Jokereita on rakennettu ja valmennettu viime vuoden oppien perusteella. Pelaajamateriaalin perusteella joukkueen hyökkäyspää vaikuttaa leveämmältä.

Jokerijoukkue on ollut yhdessä vasta niin vähän aikaa, että Huhtala ei halunnut vielä arvioida joukkueensa iskukykyä verraten viime kauteen.

- Niin, ehkä meillä on hieman leveämpi joukkue, paha sanoa. Huomenna treenaamme ja torstaina pelaamme SKA:ta vastaan, eli tässä vielä harjoitellemme pelaamista. Joka päivä on tultava paremmaksi joukkueeksi.

- Matka on vielä täysin alussa, on todella vaikea analysoida näin lyhyen ajan jälkeen. Aika menee nopeasti, ja sen takia sovimme paljon juttuja keskenämme koko ajan. Katseet ovat täysin ensi kaudessa, joten en oikein osaa edes verrata tätä ryhmää edelliseen.

- Isoin asia on, että viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, ja me haluamme ehdottomasti olla parempia kuin viime keväänä.

Tommi Huhtalan avauskausi KHL:ssä oli onnistunut.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi

Rooli ykkösketjusta?

Huhtala nousi viime sesongilla isoon rooliin. Kauden edetessä tamperelaislähtöinen hyökkääjä otti monien yllätykseksi ison roolin myös Jokereiden kiekollisesta pelistä. Sama trendi näyttäisi jatkuvan, sillä Huhtala on ottamassa paikan helsinkiläisten ykkösketjusta uusien ulkomaalaisvahvistuksien Mathis Olimbin ja Brandon Kozunin rinnalta.

- Kozun ja Olimb ovat erittäin hyviä ja näppäriä jätkiä. Todella kivahan siinä on pelata. Toki olemme olleet yhdessä vasta lyhyen ajan, joten enempää en pysty vielä meistä tai heistä sanomaan.

- Varsinaisista rooleista emme ole ketjuna puhuneet. Meillä Jokereissa muutenkin kaikki saavat tehdä kaikkea ja kaikki joutuvat tekemään kaikkea. Joukkueena puolustetaan ja joukkueena hyökätään. Se on meidän jutumme ydin.

Huhtala itse odottaa tulevalta kaudelta paljon. Hyökkääjän kesä piti sisällään sopivan määrän harjoittelua ja lepoa. Kesätreeneistä vastasi luisteluvalmentaja Esa Puolakka.

- Alla on hyvä kesä. Olin pitkään mukana MM-kisajoukkueen leirityksissä. Sen myötä kausi oli aika pitkä. Sain kuitenkin treenattua juuri sen, mitä halusinkin. Samaan aikaan ohjelmassa oli sopivassa määrin myös lepoa. On erityisen tärkeää, että aivot saavat lepoa. Olen oppinut tässä matkan varrella, että treeniä ja lepoa - niitä molempia tarvitaan kesän aikana.

- Treenasin täällä pääkaupunkiseudulla treeniryhmässä. Meitä oli ryhmässä noin kymmenkunta pelaajaa. Puolakan Esalle paljon terveisiä, hänen ryhmässään harjoittelin ja hyvin sujui, Huhtala päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle