Hudacek ei kaunistellut totuutta - "Loppulohkosta tulee vaikea"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Julius Hudacek torjui ottelussa 28 kertaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Julius Hudacek vaikutti saksalaisten silmiin voittamattomalta maalivahdilta, kunnes toisen erän lopuilla 27 sekunnissa Saksa nousi kahden maalin takaa Slovakian rinnalle, ja lopulta vei kaksi pistettä pitkän kaavan mukaan.

Julius Hudacek ei ollut täysin tyytyväinen Saksan kavennusmaaliin.

− Mielestäni tuomarilta huono tuomio. Ei siinä jäähyssä korkeaa mailaa ollut, Slovakian pelaaja sukelsi. Jokatapauksessa oli vähän onnekas maali heille. Meni ohjauksen kautta ja laukaus lähti monen mailan takaa.

− Toisessa tuli virhe heti aloituksessa, ja rystylaukaukset ovat aina vaikeita maalivahdeille. Menin perhosasentoon, mutta se ei riittänyt, ja kiekko meni jalkojeni välistä. Vähän epäonnekkaita maaleja, mutta olen tyytyväinen että koko joukkue antoi kaikkensa, Hudacek suitsutti joukkuekavereitaan.

Hudacek uskoi vajaan 18 000 katsojan antaneen kummallekkin joukkueelle lisäpotkua otteisiin, eikä Slovakian leiri tuntunut väsyvän ottelussa ollenkaan.

Edellisessä ottelussa Slovakia nousi Tanskaa vastaan peräti kolmen maalin takaa tasoihin, ja nyt Saksa teki nousun kahden maalin takaa-ajoasemasta. Hudacek näki seikassa ironiaa, mutta myös haastetta lohkon loppua kohden.

− Jääkiekossa on kuitenkin ylä- ja alamäkiä. Siksi ihmiset tykkää urheilusta. Ei sitä ikinä tiedä, kuinka tulee käymään. Mutta jos olisimme voittaneet tänään, kuusi tai seitsemänkin pistettä olisi riittänyt jatkopaikkaan, mutta nyt loppulohkosta tulee vaikea. Meidän tulee saada kahdeksan tai yhdeksän pistettä viimeisestä kolmesta ottelusta, joista kaikki ovat todella kovia joukkueita vastaan.

− Ehkä ihmeitä tapahtuu, Hudacek päätti viitaten Lake Placidiin vuonna 1980.

» Lähetä palautetta toimitukselle