HPK:n ykköspakki syttyy joukkueensa aktiivisuudesta: "Olemme varmasti ärsyttävä joukkue pelata vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Lehtivuori on ottanut pelipaikan HPK:n ykköspakkiparista. HPK on aloittanut kautensa hyvin, mutta parantamista on Lehtivuoren mukaan vielä etenkin ylivoimassa.
Kuva © Timo Savela
Hämeenlinnan Pallokerhon Joonas Lehtivuori on ottanut joukkueensa uuden ja raikkaan ilmapiirin ilomielin vastaan. Lehtivuori ja joukkuekaverit keskittyvät pelaamaan vastustajansa aseet pois aktiivisuudella ja terävyydellä.

Ilveksen juniorijoukkueista lähtenyt ja maailmaa sopivasti kiertänyt Joonas Lehtivuori on aloittanut tuoreen liigakauden joukkueensa tavoin positiivisissa merkeissä. Uusiutuneesta Kerhosta on kuoriutunut vastustajalle vaikea joukkue.

Perjantaina kaatui ennakkokaavailuissa HPK:n edelle arvioitu JYP.

− Alussa otimme pari jäähyä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä pärjäsimme hyvin. Tykkään siitä, että olemme tosi aktiivisia ja pystymme sillä pelaamaan vastustajaa "pois". Olemme varmasti ärsyttävä joukkue pelata vastaan, mietti Lehtivuori ottelun jälkeen.

Aktiivisuus on joukkueen keskeinen vahvuus.

− Pakkina tietää, kuinka inhottavaa on kun joku hengittää koko ajan niskaan. Noillakin on isoja äijiä joukkueessa, joten siellä saa olla varovaisena koko ajan. Pääsimme sieltä alta kuitenkin kiekon kanssa nopeasti pois.

"Ei tarvitse puudutuspiikillä pelata"

Kausi 2015-16 oli joukkueelle sekä Lehtivuorelle tulosten ja loukkaantumisten suhteen rikkonainen. Tilille kertyi vain 27 ottelua, mutta nyt paikat ovat pysyneet ehjänä ja joukkueen pelaaminen on lähtenyt harjoituskaudelta asti hyvin liikkeelle.

− Ilman muuta, eron huomaa nyt. Pystyy nauttimaan nyt, kun ei tarvitse joka peliä puudutuspiikillä pelata. Emme ole joukkueenakaan repsahdelleet. Tasaisuus on valttia, puolustaja mietti.

Lehtivuori kuuluu pakiston kantaviin voimiin. Hänen mukaansa peluutus pyrkii kuitenkin tasapuolisuuteen, ja rooleja on mietitty enemmän joukkueen yhteisen sitoutumisen kautta.

− Kaikki pakit pystyvät pelaamaan aika hyvin kiekolla. Tietysti kun vastuuta tulee ylivoimalla pitää tulosta tulla.

Kyseinen osa-alue ei ole vielä HPK:lla täydessä iskussa. Perjantaina HPK sai viiden minuutin ylivoiman Antti Suomelan mailan karattua Sakari Mannisen kasvoihin, mutta enemmän paikkoja sai JYP alivoimaisena.

− Se oli kai vahinko, mutta pelaajilla on vastuu omasta mailankäytöstään. Ihan hyvä, että tuollaiset otetaan pois.

− Ylivoima meni enemmän hirveällä höyryllä hosumiseksi. Se on jännä homma. Pitää olla huolellinen.

Kerhossa on "tekemisen meininki"

HPK:ssa Lehtivuori on johtavassa roolissa. Lukuisat pelivuodet 28-vuotiaan uralla ovat kuitenkin opettaneet tietynlaista taloudellisuutta pelaamiseen.

− Joka tilanteeseen ei auta mennä aina hirveällä höngällä. Siinä ajaa niin helposti itsensä ulos. [Teemu] Suhosen kanssa olemme kuitenkin sopineet, että se eka isku vastustajaan tulee helvetin terävästi. Että se hyökkäys menisi heti siitä poikki.

− Yhden puolentoista minuutin vaihdon kun vedät siinä, niin sitä on äkkiä niin hapoilla, että loppuerän voisi vaikka simuloida.

Joukkueessa on Lehtivuoren mukaan nyt tekemisen meininki päällä. Pelaaminen HPK:ssa tuntuu nyt hienolta.

− Todella hyvä ilmapiiri on. Tehdään tosissaan hommia, tosi ammattimaista on. Sen näkee joka äijästä, Lehtivuori kehui.

Porissa HPK pelasi seitsemällä pakilla ja perjantaina kuudella. Jälkimmäinen on Lehtivuoren mieleen enemmän.

− Itse suosin kuutta, kun pääsee paremmin peliin kiinni. Jäähyt tietysti sotkee, mutta kokonaisuutena olemme peluuttaneet tasaisesti. On selkeää, ettei pitkän kauden aikana parane ajaa piippuun.

Pitkä kausi vaikuttaa rooleihin, peluutukseen ja peliaikaan. Toistaiseksi kaikki on sujunut lupaavasti.

− Kaikki on ihan fine oman roolinsa kanssa. Kukaan ei ainakaan vielä napise, puolustaja nauroi haastattelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle