HPK:n Oula Palve: "Ammattimaisuus näkyy joukkueen nykyisessä tekemisessä"

LIIGA / Haastattelu
Oula Palve on ollut tyytyväinen HPK:n nykyiseen tyyliin hoitaa asioita.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Oula Palve on päässyt nopeasti mukaan Liigan vauhtiin. Kymmenen tehopistettä tällä kaudella nakuttanut keskushyökkääjä kertoi kuulumisensa Ilves-ottelun jälkeen.

Ottelu Ilvestä vastaan parani tuloksellisesti kotijoukkueella loppua kohden. Yleisö sai kuitenkin jännittää aivan viimeisille minuuteille saakka. Oula Palve oli tyytyväinen voitetun ottelun jälkeen.

− Molemmilta joukkueilta oli ajoittain huolimatonta pelaamista. Me kuitenkin jaksoimme jauhaa hyvin läpi ottelun ja lopulta olimme parempi joukkue kentällä, Palve kommentoi.

HPK:n kausi lähti lentoon hyvällä nosteella kauden alussa. Pienen suvantovaiheen jälkeen joukkue on kahden voiton putkessa ja lisää valoa on näkyvissä tunnelin päässä.

− Tulosta olisi voinut totta kai tulla enemmänkin kauden mittaan. Maajoukkuetauon jälkeen olen pelannut henkilökohtaisella tasolla parasta kiekkoa tällä kaudella. Pelaaminen on ollut tasapainoista ja olen onnistunut luomaan maalintekopaikkoja ketjukavereille.

− Jokaiselle pelaajalle tulee joskus aikoja, ettei kiekko vaan tunnu menemään sisään, mutta ei ole mitään syytä alkaa puristaa mailan vartta. Tarpeeksi kun saa vaan luotua paikkoja, niin onnistumisiakin alkaa taas tulla.

Liigaan siirtyminen on käynyt Palvelta kivuttomasti

Liigan ja Mestiksen eroa jaksetaan kysellä pelaajilta aina kyllästymiseen saakka. Erot ovatkin osittain ottelukohtaisia.

− Olen nauttinut jokaisesta hetkestä, mitä olen saanut Liigan puolella pelata. Liigan ja Mestiksen eroa on vähän vaikea kuvailla, koska se on aika paljon ihan ottelukohtaista. Joissain otteluissa Mestiksen puolella mennään todella paljon lujempaa, mutta yleisestihän Liigassa on aikaa vähemmän ja tilanteissa tullaan kovempaa päälle.

− Liigassa puolustajat ovat luunkovia ammattilaisia ja heillä on paljon kokemusta pelaamisesta. Minä en ole mielestäni mikään kaikkein kliinisin viimeistelijä, vaikka Mestiksessä teinkin paljon pisteitä. Liigassa paikkoja tulee selvästi vähemmän ja ne pitäisi onnistua käyttämään hyväksi.

Palve on pelannut nyt kolme ottelua Eero Somervuoren ja Kristian Vesalaisen viilettäessä kentällisen laidoilla.

− Molemmat ovat hyviä pelimiehiä ja siinä on ollut hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Vesalaisella on enemmän pituutta kuin meillä muilla, joten se tuo vielä hieman uutta ulottuvuutta. Olemme kaikki taitopelaajia ja se toi Ilvestäkin vastaan paljon maalipaikkoja.

Siirtyminen HPK:n paitaan on käynyt kivuttomasti. Ennakkoon tiedossa olleet muutokset joukkueen tekemisessä on vastannut hyvin odotuksia.

− Tekeminen on nyt HPK:ssa erilaista kuin parin viimeisen kauden aikana. Minulla oli hyvin tiedossa mihin suuntaan asioita täällä tullaan viemään ja se mielikuva on vastannut tämän hetken toimintaa. Toiminta on ammattimaista ja olen tykännyt pelata täällä todella paljon.

− Joukkueen menestys monesti sanelee sen, miten yleisö sen ottaa vastaan. Nyt näyttää siltä, että yleisö on tykännyt nykyhetken HPK:n tyylistä pelata jääkiekkoa ja se on hieno juttu, Palve lopetteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle