HPK:n maalitykin kuiva kausi ohi: "Mietin sitä joka päivä"

LIIGA / Haastattelu
Zach Hamill pääsi jälleen maalin makuun.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n kanadalaisvahvistus Zach Hamill päätti pitkän maalittoman putkensa Lukkoa vastaan.

Zach Hamill oli ennen torstain Lukko-ottelua osunut tolppien edellisen kerran joulukuun kolmas päivä kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Väliin mahtui peräti seitsemäntoista ottelun maaliton putki. Osuma Lukon verkkoon tuntui kanadalaisesta hyvältä, sillä hän oli ehtinyt pohtia maalittomuutta ehkä hieman liian pitkään.

− Totta puhuen mietin sitä joka päivä. Olin ehkä syötellyt aiemmin liikaa ja nyt päätin laukoa enemmän. Harjoituksissakin yritin tosissani tehdä jokaisesta paikasta maalin.

"Tämä on tiivein joukkue, jossa olen pelannut"

Hamill oli hurjassa vireessä kauden alkupuoliskolla. Hyvästä syksystä kertoo se, että pitkän maalittoman putken aikana hän valahti maalipörssissä vain sijalle kaksitoista. Nyt kasassa on neljätoista täysosumaa.

Hyvät otteet syksyllä käynnistivät myös huhumyllyn hyökkääjän ympärille. Kanadalaista oltiin viemässä kovaa vauhtia KHL:ään.

− Sitä tapahtuu kaikkialla, ei pelkästään täällä. Totuin siihen Pohjois-Amerikassa, eikä se nytkään vaikuttanut pelaamiseeni.

Hämeenlinnalaisten iloksi Hamill jäi kuitenkin HPK:hon. Nyt hän on valmis antamaan kaikkensa joukkueen eteen.

− Sellaiset asiat pitää vain pitää poissa ajatuksista ja keskittyä pelaamiseen. Olen täällä edelleen ja yritän auttaa joukkueen pudotuspeleihin.

Pudotuspelit ovatkin viimeaikaisten otteiden perusteella hyvinkin mahdolliset. Joukkue on pystynyt selättämään kauden aikana vastoinkäymisensä ja tekemisestä huokuu rentous. Hamill ylistääkin joukkueen sisäistä kemiaa.

− Tulin hieman myöhemmin mukaan, mutta joka päivä tulen läheisemmäksi muiden kanssa. Tämä on tiivein joukkue, jossa olen pelannut. Meillä on loistava henki, Hamill hehkuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle