Janne Lahti toivoo joukkueeltaan tasaisuutta otteisiin.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

HPK:n Janne Lahti joukkueensa pelistä - "Nyt oli jo vähän tekemisen meininkiä"

Monituhatpäinen turkulaisyleisö näki vauhdikkaan torstai-illan Liiga-ottelun, kun sarjakärki TPS kukisti Gatorade Centerissä HPK:n niukasti lukemin 3-2. HPK on kärsinyt tehottomuudesta alkukauden aikana, joten jututimme hämeenlinnalaisnipun yhtä potentiaalista maalintekijää, Janne Lahtea, ottelun jälkeen.

HPK karkasi ottelussa johtoon alivoimalla, kun Otto Paajanen rusikoi Teemu Turusen syötöstä kiekon ohi Rasmus Tirrosen. Toisessa erässä kotijoukkue nousi peliin mukaan. TPS takoi kolme maalia perätysten Petrus Palmun, Teemu Väyrysen ja Elias Karvosen toimesta.

Päätöserässä HPK nousi vielä maalin päähän, kun Oula Palve yllätti kauden neljännellä osumallaan hieman haparoiden pelanneen Tirrosen, mutta tämän lähemmäksi Pallokerho ei päässyt vaan pisteet jäivät Turkuun.

Kyllähän tämän vähän dieselmäisesti lähtee käyntiin, kuten perinteisesti

Tällä kaudella yhdeksään otteluun kaksi maalia iskenyt 35-vuotias laitahyökkääjä Janne Lahti manasi joukkueensa jäähysuhdetta, mutta oli muuten tyytyväinen itse peliin.

− Kyllä tämän illan pelissä tuohon tiistaiseen verrattuna oli jo ihan tekemisen meininkiä. Jäähysuhde oli vähän huono. Emme voi ottaa noin paljoa jäähyjä. Sitten pitäisi taas haastaa vastustajaa paremmin, jotta saisimme ylivoimia enemmän.

Sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä HPK on voittanut kauden yhdeksästä pelistään kolme. Lahti odottaa joukkueeltaan tasaisempia otteita.

− Tosi ailahteleva alkukausi. Tänään oli ihan ok peli. Saimme luotua tarpeeksi paikkoja, mutta maalinteko on vaikeaa, niin kuin meille on perinteisesti ollut. Täytyisi löytyä tasaisuutta. Tänään oli hyvä peli ja sitten taas tiistaina oli heikompaa suorittamista.

Riihimäeltä lähtöisin oleva romuluinen laitahyökkääjä on parhaimmillaan kliininen viimeistelijä. Isokokoinen hyökkääjä elää liikkeestä ja on parhaimmillaan todella nopea liikkeissään, ja loistava sijoittumaan hyville maalintekopaikoille.

Alkanut kausi on pelaajan itsensä mielestä lähtenyt hieman tahmeasti käyntiin.

− Kyllähän tämän vähän dieselmäisesti lähtee käyntiin, kuten perinteisesti. Nyt alkaa kuitenkin jalat tuntua paremmalta ja pääsee paremmin paikoille. Kyllä se sieltä alkaa löytyä.

Lahti nauttii olostaan Hämeenlinnassa

Vuoden 2011 maailmanmestarin ja kevään 2006 Suomen mestarin vakituinen pääsarjaura on kestänyt jo kunnioitettavat kolmetoista vuotta. HPK:sta Lahti matkasi AHL:n Hamilton Bulldogsin riveihin. Sieltä suuntana oli Helsinki ja Jokerit. Neljän Jokereissa vietetyn kauden jälkeen matka vei KHL:n Ak Bars Kazanin ja Amur Habarovskin riveihin. Sieltä oli jälleen paluu Liigaan Jokereiden ja Lukon kautta HPK:hon.

Silmät ovat nähneet paljon ja kropassa on paljon kilometrejä, mutta Lahti kiekkoilee edelleen täydellä tarmolla ja ura on hyvässä vauhdissa.

− Hyvässä jamassa on ura. Olen viihtynyt Hämeenlinnassa tosi hyvin. Meillä on raikas meininki joukkueessa. Vähän samanlainen kuin silloin viimeksikin, kun HPK:ssa olin. Täällä on hyvä valmennus ja potentiaalinen joukkue. Kropan puolesta pystyy vielä pelaamaan monta vuotta, kunhan intoa riittää ja tällä hetkellä riittää.

Seitsemän vuotta sitten Lahti voitti silloisen SM-liigan maalipörssin iskemällä 37 osumaa Helsingin Jokereiden paidassa. Kun Lahdelta kysyttiin, miten sarja on muuttunut seitsemässä vuodessa, vastaus ei yllättynyt.

− Liigan peli on aika erilaista. Vauhtia tullut paljon lisää. Huippuyksilöitä lähtenyt pois. Taitoerot pelaajien välillä ovat pienempiä. Sarjan taso on ehkä hieman notkahtanut, kun on tullut joukkueita lisää.

Lisäksi pelaajana seitsemässä vuodessa kaikki muuttuu, mutta Lahden tykkikaudesta hyökkääjä antaa krediittiä myös silloisille ketjukavereilleen Antti Kerälälle ja Teemu Pulkkiselle.

− En ole sillä tasolla pelillisesti tai tuloksellisestikaan. Mutta mietitään näitä juttuja oman pelaamisen kautta. Tuloksellisesti, kun painat 37 maalia, täytyy kaikki onnistua nappiin. Tuolla kaudella oman ketjunkin peli oli niin kuosissa, että ei paljoa fläppitaululle tarvinnut piirrellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Janne Lahti HPK:n pelaamisesta: " Se oli vähän sinne päin"

LIIGA | 22.3.2017 22:06
JYPin ja HPK:n ensimmäinen pudotuspeli tänä keväänä oli vauhdikas. Tilanteita riitti ja tunnetta löytyi. Ottelu meni lopulta jatkoajalla, jonka aikana Antti Suomela ratkaisi ottelun JYPille. HPK:n molemmissa maaleissa mukana ollut Janne Lahti oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. lue lisää

Janne Lahti ei ole jäänyt paikoilleen mököttämään: "Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin keksiä itse uutta"

NHL | 3.3.2017 8:22
Janne Lahti on ollut kokonaisuutena yksi HPK-kauden onnistujista. Paluumuuttaja on onnistunut selättämään vaikeudet ja loukkaantumiset. lue lisää

Hylätty johto-osuma kismitti Tuulolaa: "Mielestäni se oli selvä maali"

LIIGA | 13.2.2018 21:56
HPK yritti tiistaina Ässät voittamalla päästä vielä lähemmäs pudotuspelijunaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. HPK:n Eetu Tuulola harmitteli tappiota ja hylättyä maalia, mutta totesi, että joukkue jaksaa vielä uskoa. lue lisää

SaiPa nopeasti johtoon - Larmi imuroi toisesta kenttäpäädystä lähteneen laukauksen

LIIGA | 10.2.2018 17:16
SaiPan ja HPK:n viikonlopun toinen kohtaaminen alkoi erikoisella maalilla, kun Ahti Oksanen yllätti Emil Larmin alivoimalla. lue lisää

KalPan maalihanat tukossa, HPK ja KooKoo heiluttavat verkkoja

LIIGA | 6.2.2018 10:00
Tiistain Liiga-kierroksella kelpo kertoimia tarjotaan KalPan maalinteon nihkeyden jatkumiselle sekä KooKoon ja HPK:n maalijuhlille. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Lahti

HPK #47 L lh
s. 1982 Riihimäki
188CM / 89KG
SOPIMUS: 2019