HPK meinasi päästää JYPin vielä peliin mukaan: "Se on ihmisluontoa"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Lehtivuori johti taas osaltaan HPK:n puolustusta.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Selkä seinää vasten perjantaina otellut HPK rynnisti komeaan 5−2-voittoon ottelusarjan kuudennessa kamppailussa. Takalinjoilla jälleen tärkeitä vaihtoja urakoinut Joonas Lehtivuori oli tyytyväinen joukkueensa kestävyyteen lopussa, vaikka JYP rynnisti toistuvasti kohti lisämaaleja ottelun kolmannessa erässä.

Emil Larmille kertyi kolmannessa erässä peräti 22 torjuntaa. Tahallaan HPK ei passivoitunut.

− En tiedä, mikä meihin siinä meni. Jokainen jätkä varmasti tiesi erätauolla, että meidän pitää jatkaa luistelua ja kiekollista peliä, mietti Lehtovuori ottelun jälkeen.

− Siinä 4−2-maalin jälkeen tuli pieni herpaantuminen. Se on ihmisluontoa se.

HPK-puolustaja antoi tunnustusta JYPille, mutta kehui pieniä asioita joukkueensa pelaamisessa.

− Aika hyvin saimme silti siivottua. Keskityimme pelaamaan mailaa pois ja siivoamaan kiekkoa alueelta. Pitkäksi karanneet kiekot vetivät välillä kuitenkin aika hapoille.

HPK oli kahden erän verran selkeästi parempi joukkue.

− Saimme pidettyä kiekon hyökkäysalueella ja pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Varmaan paras peli meiltä tässä sarjassa, mietti Lehtivuori.

Lehtivuoren mukaan joukkue sai hyvää oppia sekä selkä seinää vasten pelaamisesta että johtoasemassa pelaamisesta. Nyt vuorossa on sitten uusi vastaava tilanne.

− Kolmas erä oli uutta oppia ja uusia kokemuksia. Nyt pitää palautella hyvin ja ottaa paljon nestettä, mietti Lehtivuori suunnaten ajatuksensa lauantain kamppailuun.

Lopussa väännettiin myös painin puolelle, kun Juuso Pulli otti mittaa Joni Tuulolasta. Pulli herätteli taistelutahtoa joukkueeseensa, vaikka peli oli jo käytännössä selvä.

− Siinä tuli heidän pakkinsa hämmentämään maalille, muuten ei mitään erikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle