HPK kaatui, mutta ei luovuttanut

LIIGA / Haastattelu
HPK taisteli vielä kerran Marko Tuulolalle.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n pukukopin ympäristössä oli runsaasti kosteita silmäkulmia. Kauden ja Marko Tuulolan uran loppu veti Hämeenlinnassa katsojat ja pelaajat herkäksi.

Neljästä tappiosta huolimatta HPK sai haastettua ennakkosuosikki Kärpät illasta toiseen. Ratkaiseva neljäs ottelu päättyi selvin lukemin oululaisille, mutta Kerho-leirissä päät eivät painuneet. Yksi kevään nousun ilmentymistä oli nelosketjun sentteri Otto Paajanen.

Paajasen kasvoilla paistoi pettymys jo pitkälle. Hyökkääjän olotila ottelun jälkeen oli luettavissa katseesta.

"Tuuskin viimeinen peli. Olimme sen taistelun hänelle velkaa"

− Tyhjä ja pettynyt olo, Paajanen huokaisi.

Vaikka ottelun ratkaisu nähtiin heti toisen erän alussa Kärppien iskettyä kolmannen maalin taululle, ei HPK luovuttanut. Pelaajat kannustivat toisiaan ja vaikka maalia ei lopulta syntynytkään, ei joukkue päästänyt vastustajaansa helpolla.

− Yritimme, ettei luovutettaisi siinä lopussa. Emme ole luovuttaneet koko kaudella. Saimme kaupungin taas hienosti taaksemme.

Vaikka yleisöä ratkaisevaan otteluun olikin saapunut aiempaa vähemmän paikalle, oli hallissa hyvä tunnelma. Katsojat osoittivat suosiotaan hurjan taistelun esittäneelle kotijoukkueelle ja sen kapteenille, uransa päättäneelle Marko Tuulolalle.

− Kyllä tuo yleisö ja Tuulola ansaitsivat sen, että vedämme täysillä loppuun asti.

− Tuuskin viimeinen peli. Olimme sen taistelun hänelle velkaa.

Vaikka tappio tuntuukin aina pahalta, löysi Paajanen kuitenkin positiivisiakin asioita, joita voi ottaa mukaan tuleviin kausiin.

− Koskaan ei kannata luovuttaa. Osoitimme sen tällä kaudella. Olisi tämä voinut olla paljon hirveämpikin loppu. Tässä kohtaa olisimme olleet jo kaksi viikkoa lomilla.

Niin, lomilla.

HPK:n hurja loppukiri aiheutti myös sen, että pelaajat joutuivat perumaan lomamatkojaan pudotuspelipaikan varmistuttua. Paajanen maalasikin lakonisesti katkeransuloiseen kauden päättäneeseen pilveen vielä hopeareunuksen.

− No nyt voi varmaan lyödä lennotkin lukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle