Hotakainen debytoi jukuripaidassa perjantaina.

Oskari Mäkisarka

Hotakaisen toive täyttyi etuajassa

JYPissä viime vuodet pelannut Valtteri Hotakainen vaihtoi kuluvalla viikolla maisemaa ja teki sopimuksen Jukureiden kanssa. Perjantaina hyökkääjä teki ensiesiintymisensä mikkeliläisryhmässä ja ensiajatukset uudesta ryhmästä olivat ainoastaan positiiviset.

Valtteri Hotakainen liittyi Jukureiden vahvuuteen maanantaina loppukauden sekä kaksi seuraavaa kautta kattavalla sopimuksella. Ajatus uusiin ympyröihin lähtemisestä oli ollut Hotakaisen mielessä, mutta siirto tuli kuitenkin hieman etuajassa.

− Olen todella innoissani tästä. Pelaaja haluaa pelata ja sitä täällä varmasti saa tehdä. Tämän kauden jälkeen olisi muutenkin loppunut sopimus, niin hetken aikaa oli jo kytenyt ajatus, että Mikkeli olisi minulle tosi hyvä paikka. Toivoin, että sinne pääsisin ja nyt se sitten tapahtui jo vähän aikaisemmin, Hotakainen kertoi.

Hotakainen on kotoisin Kokkolasta, mutta siirtyi JYPiin jo kaudella 2008-09 jyväskyläläisjoukkueen A-nuoriin. 27-vuotias hyökkääjä kuului usean kauden ajan Mestiksessä JYP-Akatemian luottohyökkääjiin ja toimi joukkueen kapteeninakin ennen kuin liigadebyytti koitti kesken kauden 2014-15. Liiga-otteluitakin Hotakaiselle Jyväskylässä kertyi 144 kappaletta ja parhaalla kaudellaan hän iski 18 tehopistettä.

Kuluvalla kaudella hänen vastuunsa kuitenkin pieneni ja hän keräsi 14 ottelussa vain tehot 0+2. Hotakainen koki kuitenkin ajan JYPissä uransa kannalta tärkeänä, eikä hänelle jäänyt mitään hampaankoloon jyväskyläläisorganisaatiota kohtaan. Erityiskehuja sai JYP-Akatemian päävalmentajana toiminut ja nykyisin JYPin liigajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Jukka Ahvenjärvi.

− Aika raakileena Jyväskylään aikanaan mentiin ja todella paljon sieltä sai. "Jusun" koulu, jota kävin monta vuotta, opetti ammattimaisuuteen ja kaikkeen siihen, mitä ammattiurheilijan elämään liittyy. Mitä on työnteko ja mitä pienten asioiden tekeminen oikein merkkaa isossa kuvassa. Niitä asioita pääsin kehittämään ja sain pelata muutaman vuoden Liigassa. Se kehitti minua todella paljon ja antoi eväitä tulevaan, Hotakainen kiitteli.

− Tietysti, kun sinne tuli omat isot pojat Immonen ja Hytönen takaisin, niin se on selvä, että he pelaavat paljon. Ei minulla jäänyt mitään katkeria fiiliksiä sinne suuntaan. Jyväskylästä jäi todella positiivinen kuva ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka sinne joskus menisi takaisinkin.

Luottavaisin mielin tulevaan

Hotakainen on ollut Jukureiden mukana viikon ajan ja pitänyt joukkueen menosta niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

− Hyvä tuolla tuntuu olevan meininki. Jätkät antavat kaikkensa kentällä paidan eteen, että siitä ei jää ainakaan kiinni. Positiiviset on fiilikset tästä hommasta ja uskon, että kun itse pääsee vielä kaikkiin nyansseihin kiinni, niin tästä tulee tosi hyvä.

− Joukkueen pelityyli on minulle sopiva. Työn kautta haetaan sitä voittoa ja itsekin pyrin olemaan työteliäs pelaaja. Aika sellaista karvausvoittoista ja tietyllä tavalla simppeliä se peli on. Semmoista peliä olen tottunut tuossa aikaisempina vuosina pelaamaan, niin sopii itselleni varmasti hyvin, kun pääsee vaan kaikkiin pieniin juttuihin vielä kiinni.

Joukkueeseen sisäänpääsyä helpottavat myös entuudestaan tutut kaverit, sillä Jukureissa kiekkoilee useita JYP-taustaisia pelureita. Hotakainen myöntää, että uudessa kaupungissa tutuista kavereista on iloa kentän ulkopuolellakin.

− Tässä on tämä viikko oltu hotellissa, niin on päässyt kavereiden luo iltaisin ruokailemaan. Ei tarvitse ulkona syödä ihan joka ilta, hyökkääjä naurahti.

Jukurit poistui viikon mittaiselle maajoukkuetauolle neljän ottelun tappioputkessa, kun Tappara onnistui kaatamaan heidät perjantaina. Hotakainen kuitenkin luottaa joukkueen suunnan vielä muuttuvan.

− Opiskellaan nyt tätä juttua, pyritään pääsemään kaikkiin asioihin kiinni ja sitä kautta saada kaikki itsestä irti tuonne jäälle, Hotakainen totesi omista tavoitteistaan loppukaudelle.

− Maalintekoon tarvitaan vielä terävyyttä. Olihan tuossa tänäänkin [Tapparaa vastaan] paikkoja, mutta siinä on sitten sellainen henkinenkin juttu. Voittamaan tottunut joukkue ja paljon pelejä hävinnyt joukkue kun kohtaavat, niin yleensä tasaiset pelit kääntyvät sille, joka niitä pelejä on enemmän voittanut. Kun saadaan tuosta muutama voitto alle ja henkinen lukko auki, niin uskon kelkan kääntyvän, hyökkääjä naulasi.

Lue myös

Hotakaisen ja JYPin tiet erkanivat - uutena osoitteena Mikkeli

LIIGA | 30.10.2017 12:12
JYPin organisaatiossa Mestistä ja Liigaa viime vuodet pelanneen Valtteri Hotakaisen sopimus jyväskyläläisryhmän kanssa purettiin. Hyökkääjä löysi kuitenkin nopeasti uuden työnantajan ja siirtyy Jukureiden riveihin. lue lisää

Mikko Hakkaraisesta Jukureiden urheilutoimenjohtaja

LIIGA | 4.4.2018 17:44
Mikkelin Jukurit on valinnut urheilutoimenjohtajakseen Mikko Hakkaraisen. lue lisää

Mestiksen ykköspyssy Jääskeläinen Jukureiden hyökkäykseen - puolustukseen myös nuorta voimaa

LIIGA | 26.3.2018 16:23
Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimuksen Mestiksessä kovaa jälkeä takoneen Joona Jääskeläisen kanssa. Puolustukseen uutena kasvona liittyy LeKissä viime kaudella tehoillut puolustaja Jimi Jalonen, minkä lisäksi mikkeliläisjoukkue teki sopimuksen A-nuorissa pelanneen Aku Alhon kanssa. lue lisää

Jukureiden tulevan kauden ryhmän rakennus hyvällä mallilla - kärkihyökkääjä vielä hakusessa

LIIGA | 19.3.2018 19:34
Mikkelin Jukurit julkisti maanantaina päättyneen kauden ykköspistemiehensä, Teemu Suhosen jatkosopimuksen. Seura valotti myös tulevan kauden joukkueen rakentamiseen liittyviä asioita. lue lisää

Tehopuolustaja Suhonen jatkaa Jukureissa

LIIGA | 19.3.2018 14:33
Jukurit on tehnyt jatkosopimuksen puolustajien pistepörssin kärkikahinoissa olleen Teemu Suhosen kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Valtteri Hotakainen

Jukurit #14 L kh
s. 1990 Kokkola
187CM / 86KG
SOPIMUS: 2020