Holtari kiistää Miklíkin sopimuksen, takaportti silti auki − "Huhut ovat pelkkää fanien härnäämistä"

LIIGA / Haastattelu
Miklík nousi viime kaudella kulttipelaajan maineeseen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Viime kaudella JYPin paidassa maaleja iskenyt Michel Miklík on liitetty huhuissa myös JYPin tämän kauden joukkueeseen. Jatkoaika haastatteli Jukka Holtaria Miklíkistä ja JYPin aikeista pelaajamarkkinoilla.

Tästä päivityksestä lähti uudelleen liikkeelle kova pöhinä Michel Miklíkin tilanteesta. Slovakialaishyökkääjä solmi toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen HC Bratislavan kanssa. Joukkue pelaa Slovakian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. 

JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin mukaan hyökkääjän liittyminen jyväskyläläisjoukkueen vahvuuteen ei kuitenkaan ole ajankohtainen.  

− Neuvottelimme sopimuksesta keväällä, mutta tällä hetkellä neuvottelut eivät ole käynnissä.

Viime kaudella Miklík pelasi pudotuspelit mukaanlukien 26 ottelua JYPin paidassa iskien 13 maalia ja 19 tehopistettä. Vaikka JYPin hyökkäyskalusto onkin jo valmiiksi varsin laadukas, maaliahneelle hyökkääjälle olisi monen papereissa ruutu JYPin vahvuudessa.

Huhujen leviämisessä sosiaalisella medialla on suuri rooli. Kysymyksiä on myös herättänyt Facebook-päivityksen julkistanut profiili, jonka ylläpitäjästä ei Holtarillakaan ollut varmuutta. 

− JYPillä ei ole mitään tarvetta salailla tällaista asiaa, huhut ovat pelkkää fanien härnäämistä. Vaikka asia olisi negatiivinen, pitää olla avoin tilanteesta, Holtari valottaa.

− Olisihan se mahtavaa tulla tällaisen asian kanssa julkisuuteen, ja todeta veijarin liittyvän joukkueeseen joulukuussa veroteknisistä syistä.

Vaikka varsinaisesta sopimuksesta ei neuvoteltaisikaan, yhteyttä pidetään kuitenkin yllä ainakin agentin kanssa. Holtarin mukaan viimeisimmät selvitykset oli tehty pelaajan agentin kanssa torstaina.

− Myös agentti oli hämmästynyt tilanteesta. Tilanne on kuitenkin edelleen sama, eli JYP tarkistaa keskitalvella tarpeitaan, Holtari kertaa.

Miklíkin liittyminen JYPin vahvuuteen ei siis ole täysin poissuljettua. 

Nuoret pelaajat saavat mahdollisuuden, Niku jää Pohjois-Amerikkaan

JYP tiedotti torstaina Miika Lahden olevan sivussa todennäköisesti koko kauden. Hyökkääjän oli alun perin tarkoitus olla poissa vuodenvaihteen tienoille, mutta myös toisen lonkan vaatima leikkaushoito muutti suunnitelmia.

Tämä ei kuitenkaan tullut JYPille yllätyksenä.

− Olemme pitäneet viikottaisia palavereja. Viikko sitten selvisi vaadittu leikkaushoito, ja pelaaja halusi hoitaa asian kerralla kuntoon, Holtari avaa.

Odotetusti JYP ei etsi Lahdelle aktiivisesti paikkaajaa. Nuoret pelaajat Henri Kannisen johdolla saavat reilun mahdollisuuden vakiinnuttaa paikkansa kokoonpanoon.

− Alusta asti on ollut selvää, että jätkät pääsevät radalle. Mielellään näkisi heidän nappaavan paikan ja janoavan lisää vastuuta, Holtari pyörittelee.

Paperilla suurimmat kysymysmerkit kohdistuvat JYPin puolustuskalustoon. Oma osansa keskusteluista on ohjautunut Sami Nikuun, joka allekirjoitti tulokassopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. Holtarin mukaan tilanteessa ei ole epäselvyyksiä, vaan nuori puolustaja kiekkoilee alkavan kauden Pohjois-Amerikassa.

− Niku halusi päästä Pohjois-Amerikkaan opettelemaan kuvioita. Hän halusi myös auttaa meitä sanomalla suoraan, ettei hänen varaansa kannata laskea mitään, Holtari kiittelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle