Hokkasen pitkäaikainen unelma elää

MESTIS / Haastattelu
Iivo Hokkanen on ollut Jukureiden hyökkäyksen parhaimmistoa.
Kuva © Timo Savela
Mikkelin Jukureiden oma kasvatti Iivo Hokkanen palasi edelliskaudeksi tuttuun jukurinuttuun. Jukurit majailee sarjataulukossa sijalla neljä, eikä haastatteluun hyväntuulisena saapunut sentteri ole ollut tyytyväinen joukkueen ailahtelevaan alkukauteen.

− No onhan siinä aika vuoristorataa ollut ja kyllä siinä pelaamisessa on vielä parannettavaa. Nyt huilataan joulutauko ja sitten varmaan valmentajat miettivät, mitä pitää parantaa. Katsotaan sitten tauon jälkeen, miten jatketaan, Iivo Hokkanen tuumii.

Taikuri Hokkasen pelinumeron takaa ei löydy suurempaa tarinaa, mutta lähes aina se on ollut Jukureissa sama.

− Itse muistelisin, että ekaa kertaa, kun menin korttelikiekkoon niin numero oli kahdeksan jo silloin. Koko junioriajan täällä numerona oli se kasi, ja se on oikeastaan tuon numeron tausta, tarinoi Hokkanen.

Hokkanen tyytyväinen omaan peliinsä

Viime kausi oli Hokkaselle vaikea ylikunnon ja tehottomuuden takia, mutta tällä kaudella jukurikasvatti on ollut joukkueen parhaimpia kahden suunnan hyökkääjiä. 34 ottelussa on syntynyt 17 tehopistettä ja plusmiinus-tilasto näyttää komeasti +10.

− Kyllä ihan suhteellisen tyytyväinen olen omaan peliini, eikä ole ollut suurta ailahtelevuutta.

− Vahvaa kahden suunnan pelaamista minulta täällä odotetaan. Tietysti, kun ylivoima-aikaakin tulee niin pisteitäkin odotetaan, mutta ei pidä niitä kuitenkaan liikaa ruveta miettimään, tietää 28-vuotias Hokkanen.

Suomen mestaruuden HPK:ssa kaudella 2005-2006 voittanut Hokkanen muistelee hymyssä suin viime kevättä ja Mestis-mestaruutta Jukureissa.

− 2000-luvulla katselin juniorina katsomossa, kun Jukurit voitti mestaruuksia, niin kyllähän se oli hienoa voittaa mestaruus kasvattajaseurassa viime kaudella! Liigakarsinnatkin oli hieno kokemus.

Taikuri on löytänyt maalijyvän uudelleen.
Taikuri on löytänyt maalijyvän uudelleen.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen

 

Maanantaina Jukureiden päävalmentajana aloittanut Antti Pennanen on tehnyt vaikutuksen Hokkaseen.

− Kyllä Antti on semmoinen rauhallinen valmentaja, mutta tarpeen tullen pystyy ääntäkin korottamaan ja on sekä jämpti että vaativa. Tietysti onhan siinä vähän treenaaminen muuttunut, kun jokaisella valmentajalla on vähän omat juttunsa.

Jukureilla alkaa kuuden päivän loma, jonka joukkue aloitti pikkujouluilla perjantaisen SaPKo-ottelun päätyttyä. Hokkasen suunnitelmat jouluksi ovat selvät.

− Varmaan pitää saada ajatuksia vähän irti jääkiekosta. Tänään on pikkujoulut joukkueen kanssa: vähän vaihdellaan lahjoja keskenään ja vietetään yhdessä hauskaa. Rauhoittumista se joulu pääsääntöisesti on, Hokkanen tuumaili perjantaina.

Ulkomailla pelaaminen kiinnostaa

Hokkanen on pelannut Liigassa ja Mestiksessä, mutta ei vielä ulkomailla. Hokkanen myöntää, että ulkomailla pelaaminen kiinnostaa.

− Totta kai se ulkomailla pelaaminen jossain vaiheessa kiinnostaa ja haluan sinnekin lähteä jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin mennään tässä kaudessa, eli keskitytään tähän ja koetetaan saada paras mahdollinen tulos.

Kokeneena pelaajana Hokkanen muistaa varmasti hyviä pukukoppipiloja, mutta tällä kertaa nämä jäävät kuulematta. Taikuri kuitenkin toteaa, että Jesse Juntheikki on Jukureiden kovin kujeilija.

− On niitä itsekin joskus tullut tehtyä, mutta tällä kaudella on ollut vähän rauhallisempaa sen suhteen. Juntheikki siellä taitaa olla päällepäsmärinä siinä. Ei sillä kauhean hyviä ole, mutta se varmaan yrittää eniten, velmuilee kokenut hyökkääjä.

Olet muutaman kerran haastatteluissa todennut unelmanasi olevan talo Genevenjärven rannalla. Vieläkö unelma elää?

− Totta kai, Hokkanen naurahtaa haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle