Hirschovits johtaa Bluesia pudotuspeleihin

LIIGA / Haastattelu
Blues ja Kim Hirschovits tuulettivat HIFK-voittoa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues on parantanut otteitaan vaikean alkukauden jälkeen. Alkuvuoden seitsemästä ottelusta on tarttunut matkaan viisi voittoa. Torstaina kaatui sarjakakkonen HIFK. Isoja minuutteja pelaava kapteeni Kim Hirschovits uskoo joukkueeseensa ja johtaa joukkojaan edestä päin. Onko Bluesissa ainesta kevään yllättäjäksi?

Espoo Blues on vireessä. Syksyn vaikeuksien jälkeen joukkue on nostanut tasoaan, ja nappasi torstaina arvokkaan rankkarivoiton HIFK:sta. Tiivistahtinen tammikuu tuo mukanaan muun muassa neljä HIFK-ottelua, joista kaksi on nyt takana. Molemmat ovat päättyneet espoolaisten voittoon. Ensimmäinen maalein 4-1, torstaina vasta voittolaukauskilpailun jälkeen maalen 5-4.

− Mahtava kiekkopeli. Molemmat joukkueet olivat hyvin valmistautuneita, tunnetta oli paljon. Hyvä jääkiekkopeli, hienoa mainosta Liigalle, totesi joukkueen kapteeni Kim Hirschovits.

Kaikki Blues-maalit syntyivät maalin edustan tuntumasta.

− Kun on vauhdikasta hyökkäyspelaamista, niin yleensä peli ajautuu maalille, sieltä niitä maalejakin sitten tulee.

Vastuunkantaja

32-vuotias Hirschovits on suuressa vastuussa kipparoimansa joukkueen viime aikaisesta menestyksestä. Mies urakoi isoja minuutteja illasta toiseen, torstaina jääaikaa kertyi hyökkääjälle hurjat 24.29 niin yli- kuin alivoimallakin. 

− Tässä vuosien mittaan on nähnyt monia ammattilaisia ja saanut heiltä hyviä tipsejä. Nyt osaa pitää huolta itsestään, että jaksaa pelata. Turha olisi pelata, jos en tykkäisi pelaamisesta ja vastuusta. Tämä on jääkiekkoilijalle ihan parasta, että saa pelata paljon. Mielettömän kivaa!

"Siitä tsippisyötöstä voi jokainen junnu ottaa mallia"

Tehojakin tulee, siitä osoituksena Liigan pistepörssin seitsemäs sija tehoin 8+25. Tiistaina espoolaiset kaatoivat Pelicansin kotonaan maalein 2-1. Hirschovitsille kirjattiin syöttöpiste Siim Liivikin ylivoimalla iskemään voittomaaliin. Viime sunnuntain Lukko-ottelussa "Hirso" iski kolmannessa erässä kaksi maalia ja venytti ottelun ratkaisun aina jatkoajalle saakka, jossa raumalaiset olivat kuitenkin parempia loppulukemin 4-3.

Myös torstaina kapteeni näytti mallia hakeutumalla useasti maalipaikoille. Palkintona esimerkistä syöttöpiste Bluesin 1-1-tasoitusmaaliin ja täydennystä maalisarakkeeseen, kun Hirschovits iski kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä joukkueensa 2-1-johtoon. 

− Korhosen Ville pelasi hyvin sinisen kulmassa, siitä se lähti. Siitä tsippisyötöstä voi jokainen junnu ottaa mallia, miten laiturille syötetään. Laitoin lavan jäähän, ja sieltä tuli kiekko vastustajan mailan yli lapaan.

− Päästiin hyvällä vauhdilla kaksykköseen. Pitkään mietin, että syötän siinä vielä Mirolle (Aaltonen), mutta pakki pelasi hänet pois ja antoi minulle läpiajon, Hirschovits kuvaili Ville Husson ohittanutta rystynostoaan.

Kohti pudotuspelejä

Kun runkosarjaa on pelaamatta noin kolmannes, Blues on noussut sarjataulukossa kymmenen sakkiin, eikä matka jopa kuuden parhaan joukkoon ole mahdoton tie kuljettavaksi. Kotona kulkee varsin hyvin, vieraissa vähän huonommin. Tulokasvahti Eetu Laurikainen torjuu kiekkoja 93,79 prosentin varmuudella. Ylivoima on sarjan parasta. 

Vuoden 2015 puolella pelatuista seitsemästä ottelusta Blues on voittanut viisi, joista kaksi voittolaukauksilla. Kotitappiot SaiPalle ja Lukolle tulivat nekin vasta jatkoajalla. Kommentit joukkueen kehityskaaresta toistavat klassista kiekkokieltä.

"Ollaan iholla ja taklataan"

− Alkukausi oli haastava. Meillä oli paljon vaihtuvuutta, tuli uudet systeemit ja muuta. Pitkä matka, joka on teettänyt paljon töitä. Viime kaudella oli sama juttu, ja ollaan saatu siitä hyvää oppia. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia, mutta paljon on pelejä ja matkaa vielä jäljellä. 

Koppihenki on kapteenin mukaan ollut kunnossa alusta asti. Pelin kehittyminen perustuu lopulta yksinkertaisiin asioihin. Kaikki lähtee positiivisesta työympäristöstä.

− Kopissa on kaikki ollut hyvin alusta asti, jokainen saa olla oma itsensä. Meillä on hyvä ydin ja porukka, jonka varaan on hyvä rakentaa. Sisältä se lähtee. Meillä on positiivinen sekä työteliäs ilmapiiri, se on kaiken a ja o.

Hyvä tunnelma säteilee kaukaloon hyvin liikkuvana joukkueena, joka toimii yhteisten sääntöjen mukaan.

− Pelikuri on parantunut. Osataan tunnistaa tilanteet, milloin pelata kiekkoa ja milloin siirtää sitä eteenpäin. Pyrimme olemaan aggressiivisia ja antamaan vastustajan puolustajille kovaa painetta. Ollaan iholla ja taklataan. Uskon, että meitä vastaan ei ole kiva pelata, kun tulee osumia ja pakeilla on kiirettä, Hirschovits summasi. 

Espoolaisten tehot lepäävät vahvasti ykkösnyrkin varassa, ellei esimerkiksi alkukaudesta loistanut Kai Kantola löydä taas maalivirettään. Kapteenin itseluottamus on kuitenkin tällä hetkellä huipputasoa, se säteilee epäilemättä koko joukkueeseen. Eetu Laurikaisessa on potentiaalia voittavaksi maalivahdiksi myös keväällä. Tämä saa pohtimaan, olisiko Bluesissa ainesta kevään yllättäjäksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle