Juhani Tyrväiselle jäi tappiosta huolimatta positiiviset fiilikset.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK:n Tyrväinen: "Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

Tiistai-ilta, Helsinki, Kaisaniemi. Ulkoilmaottelussa kohtasivat HIFK ja Kärpät. Ottelu oli vauhdikas, jossa nähtiin myös muutamia taklauksia ja tunteiden kuohuntaa. Kärpät voitti jatkoajalla lukemin 4-3. Jatkoaika kävi kysymässä ottelun jälkeen Juhani Tyrväisen mietteitä.

HIFK kärsi tiukan jatkoaikatappion Kärpille ulkoilmaottelussa. Vaikka tappio harmittikin, jäi ottelussa kaksi pistettä nakuttanut Juhani Tyrväiselle positiiviset fiilikset ottelusta.

− Kahden erän jälkeen oli aika mieli maassa. Hyvä nousu, sarjakärkeä vastaan tuollainen nousu, niin se luo uskoa meidän tekemiseen. 

HIFK tuli otteluun ihan hyvin ja ensimmäinen erä oli varsin tasainen. Toinen erä olikin erittäin hankala, kun Kärpät pääsi kolmen maalin johtoon Ville Leskisen, Charles Bertrandin ja Mikael Ruohomaan maaleilla. Ruohomaa lopulta ratkaisi jatkoajalla voiton Kärpille.

Tyrväinen löysi toisen erän vaikeuteen muutamia asioita.

− Rytmi vähän katosi. Kärpät pääsi koko ajan painamaan ja heittämään kiekkoa päätyyn, ja meillä oli väsyneet äijät kentällä. Se oli vähän sellaista selviytymistä. Seuraavat äijät, kun tulivat vaihdosta, menivät myös selviytymään.

Sitten se kääntyi toisinpäin. Meillä oli viimeisessä erässä hyvä rytmi ja Kärpät oli vähän helisemässä. Se oli ihan hyvä lopetus, mutta jatkoaika on aina fifty-fifty. Ruohomaa teki aika hienon maalin, hän mietti.

Niin, se kolmas erä. HIFK tuli päätöserään erittäin sisuuntuneena, ja tuli heti erän alussa kahden maalin päähän Patrik Carlssonin maalilla. Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti ja Oliwer Kaski toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Kiri huipentui, kun Erik Thorell tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla.

Toisen ja kolmannen erän pelaamisella oli siis aika iso ero.

− Minusta uskalsimme ruveta pelaamaan. Siinä vaiheessa ei tarvinnut enää murehtia, että kuka voittaa, eikä tarvinnut miettiä mitään muuta kuin seuraavaa maalia. Kaksi erää olimme ehkä vähän sukkasillamme, Tyrväinen mietti.

− En tiedä onko se, että kun on rumasti häviöllä, niin sitten se peli rentoutuu. Näin siinä nyt kävi.

"Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

Sää ei ollut kylmä ottelun aikana. Taivaalta satoi lunta hiljalleen ensimmäisen erän aikana, mutta toisen ja kolmannen erien aikana sitä tuli reippaasti lisää. Lumi näytti hankaloittavan hieman pelaamista kaukalossa. 

Auramiehille riitti ajoittain hyvinkin hommia, ja Tyrväinen jakoi heille kiitosta.

− Kolamiehet tekivät hyvin hommia.

Kaisaniemeen HIFK:n ja Kärppien välistä ulkoilmaottelua katsomaan oli ilmaantunut 16 000 katsojaa. Tunnelma oli läpi ottelun varsin hyvä. 

Tapahtumana ulkoilmaottelu oli Tyrväisen mielestä huikea.

− Katsomot olivat täynnä ja hyvin oli päässyt kärppä-fanejakin paikalle. HIFK:n fanit pitivät hyvin mökää.

− Varsinkin tuo kolmas erä, kun teimme kolme maalia, niin oli erittäin hieno fiilis, hän hehkutti.

Kaisaniemessä katsomot olivat varsin lähellä kaukaloa, joten kannattajien laulutkin kuuluivat hyvin kaukaloon asti.

− Itse olen ollut olympiastadionilla aikaisemmin, niin ne katsomot ovat vähän kaukana. Tässä oli ihan mukavaa, kun ne oli paljon lähempänä, Tyrväinen kertoi.

− Toivottavasti ensi vuonna uudestaan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin pieni kalabaliikki Kärppien maalilla. Tyrväinen meni maalille ja pienen nokkapokan jälkeen mies sai iskun kylkeen. 

− Vähän yritin lämmittää ja sieltä tuli Heshka takaisin. Samanlainen tilanne oli Oulussa, jossa sain tuollaisesta tilanteesta jäähyn, mutta Heshka ei tänään saanut,

− Puitiin muutaman kerran läpi vielä (Lasse) Kukkosen ja tuomareiden kanssa.

Läpi ottelun Tyrväisen mukaan muutakin kommunikaatiota vastustajan pelaajien kanssa käytiin.

− (Miska) Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää, mutta se kuuluu peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Juhani Tyrväinen Salmen tuuletuksesta: "Klassikko"

LIIGA | 27.10.2017 22:09
HIFK sai perjantai-iltana vieraakseen HPK:n. Ottelusta muodostui mielenkiintoinen näytelmä, jossa nähtiin taklauksia, maalipaikkoja ja nousu. HIFK otti voiton hyvän kirinsä ansiosta lukemin 3-2. Joukkueensa kirin aloitti Juhani Tyrväinen, joka teki HIFK:n ensimmäisen maalin. lue lisää

Juhani Tyrväinen: "Kyllä he minulle kiekkoa syöttävät"

LIIGA | 14.9.2017 11:00
HIFK nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton keskiviikkona HPK:n kustannuksella. Yksi voiton juonijoista oli Juhani Tyrväinen. lue lisää

Tyrväisen vamma pelättyä lievempi

LIIGA | 15.8.2017 12:13
Juhani Tyrväinen loukkaantui Tampere Cupin loppuottelussa polvitaklauksen seurauksena. Vamman vakavuus on selvinnyt. lue lisää

Tyrväinen loukkaantui Tampere Cupissa – talutettiin pois jäältä

LIIGA | 12.8.2017 14:29
Juhani Tyrväinen loukkaantui Tampere Cupin finaalin ensimmäisessä erässä. lue lisää

HIFK:lle uusia vahvistuksia - Varakas palaa kasvattajaseuraansa

LIIGA | 9.5.2017 20:53
Helsingin IFK vahvistaa rivejään peräti viidellä uudella pelaajalla. Joukkueeseen liittyivät muun muassa TPS:ssä tehoillut ruotsalaishyökkäjä Erik Thorell sekä SHL.stä kotimaahan paluun tekevä puolustaja Ville Varakas. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Juhani Tyrväinen

HIFK #12 L h
s. 1990 Seinäjoki
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2019