Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Juhani Tyrväiselle jäi tappiosta huolimatta positiiviset fiilikset.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

HIFK:n Tyrväinen: "Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

Tiistai-ilta, Helsinki, Kaisaniemi. Ulkoilmaottelussa kohtasivat HIFK ja Kärpät. Ottelu oli vauhdikas, jossa nähtiin myös muutamia taklauksia ja tunteiden kuohuntaa. Kärpät voitti jatkoajalla lukemin 4-3. Jatkoaika kävi kysymässä ottelun jälkeen Juhani Tyrväisen mietteitä.

HIFK kärsi tiukan jatkoaikatappion Kärpille ulkoilmaottelussa. Vaikka tappio harmittikin, jäi ottelussa kaksi pistettä nakuttanut Juhani Tyrväiselle positiiviset fiilikset ottelusta.

− Kahden erän jälkeen oli aika mieli maassa. Hyvä nousu, sarjakärkeä vastaan tuollainen nousu, niin se luo uskoa meidän tekemiseen. 

HIFK tuli otteluun ihan hyvin ja ensimmäinen erä oli varsin tasainen. Toinen erä olikin erittäin hankala, kun Kärpät pääsi kolmen maalin johtoon Ville Leskisen, Charles Bertrandin ja Mikael Ruohomaan maaleilla. Ruohomaa lopulta ratkaisi jatkoajalla voiton Kärpille.

Tyrväinen löysi toisen erän vaikeuteen muutamia asioita.

− Rytmi vähän katosi. Kärpät pääsi koko ajan painamaan ja heittämään kiekkoa päätyyn, ja meillä oli väsyneet äijät kentällä. Se oli vähän sellaista selviytymistä. Seuraavat äijät, kun tulivat vaihdosta, menivät myös selviytymään.

Sitten se kääntyi toisinpäin. Meillä oli viimeisessä erässä hyvä rytmi ja Kärpät oli vähän helisemässä. Se oli ihan hyvä lopetus, mutta jatkoaika on aina fifty-fifty. Ruohomaa teki aika hienon maalin, hän mietti.

Niin, se kolmas erä. HIFK tuli päätöserään erittäin sisuuntuneena, ja tuli heti erän alussa kahden maalin päähän Patrik Carlssonin maalilla. Tästä ei mennyt kuin muutama minuutti ja Oliwer Kaski toi kotijoukkueen jo maalin päähän. Kiri huipentui, kun Erik Thorell tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla.

Toisen ja kolmannen erän pelaamisella oli siis aika iso ero.

− Minusta uskalsimme ruveta pelaamaan. Siinä vaiheessa ei tarvinnut enää murehtia, että kuka voittaa, eikä tarvinnut miettiä mitään muuta kuin seuraavaa maalia. Kaksi erää olimme ehkä vähän sukkasillamme, Tyrväinen mietti.

− En tiedä onko se, että kun on rumasti häviöllä, niin sitten se peli rentoutuu. Näin siinä nyt kävi.

"Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää"

Sää ei ollut kylmä ottelun aikana. Taivaalta satoi lunta hiljalleen ensimmäisen erän aikana, mutta toisen ja kolmannen erien aikana sitä tuli reippaasti lisää. Lumi näytti hankaloittavan hieman pelaamista kaukalossa. 

Auramiehille riitti ajoittain hyvinkin hommia, ja Tyrväinen jakoi heille kiitosta.

− Kolamiehet tekivät hyvin hommia.

Kaisaniemeen HIFK:n ja Kärppien välistä ulkoilmaottelua katsomaan oli ilmaantunut 16 000 katsojaa. Tunnelma oli läpi ottelun varsin hyvä. 

Tapahtumana ulkoilmaottelu oli Tyrväisen mielestä huikea.

− Katsomot olivat täynnä ja hyvin oli päässyt kärppä-fanejakin paikalle. HIFK:n fanit pitivät hyvin mökää.

− Varsinkin tuo kolmas erä, kun teimme kolme maalia, niin oli erittäin hieno fiilis, hän hehkutti.

Kaisaniemessä katsomot olivat varsin lähellä kaukaloa, joten kannattajien laulutkin kuuluivat hyvin kaukaloon asti.

− Itse olen ollut olympiastadionilla aikaisemmin, niin ne katsomot ovat vähän kaukana. Tässä oli ihan mukavaa, kun ne oli paljon lähempänä, Tyrväinen kertoi.

− Toivottavasti ensi vuonna uudestaan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin pieni kalabaliikki Kärppien maalilla. Tyrväinen meni maalille ja pienen nokkapokan jälkeen mies sai iskun kylkeen. 

− Vähän yritin lämmittää ja sieltä tuli Heshka takaisin. Samanlainen tilanne oli Oulussa, jossa sain tuollaisesta tilanteesta jäähyn, mutta Heshka ei tänään saanut,

− Puitiin muutaman kerran läpi vielä (Lasse) Kukkosen ja tuomareiden kanssa.

Läpi ottelun Tyrväisen mukaan muutakin kommunikaatiota vastustajan pelaajien kanssa käytiin.

− (Miska) Humaloja yritti muutaman kerran lämmittää, mutta se kuuluu peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Oikeusturvalautakunta hylkäsi HIFK:n Tyrväisen pelikieltovalituksen – lue koko perustelu

LIIGA | 23.3.2018 14:45
HIFK:n Juhani Tyrväinen valitti oikeusturvalautakuntaan liigan kurinpitodelegaation pelikieltopäätöksestä. Oikeusturvalautakunta on hylännyt valituksen. lue lisää

Pelaajayhdistyksen Wallinheimo asettui aiemmin julkisesti Jokerien Semir Ben-Amorin puolelle, nyt HIFK:n Tyrväistä vastaan – puhui aiemminkin "kiekkoyhteisöstä"

LIIGA | 8.3.2018 12:07
Jääkiekon Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo tuomitsi HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittaisen mailan. Muutama vuosi sitten hän puolusti Jokerien Semir Ben-Amoria julkisesti. lue lisää

HIFK:n Tyrväinen yritti livahtaa kurinpitokäsittelystä, Liigan toimitusjohtaja puuttui peliin

LIIGA | 6.3.2018 16:25
HIFK:n Juhani Tyrväinen sai poikittaisesta mailasta Kristian Vesalaiseen kuuden ottelun pelikiellon. Liigan kurinpitodelegaatio perusteli ratkaisuaan monelta eri kantilta. lue lisää

Liiga langetti HIFK:n Tyrväiselle kuuden ottelun pelikiellon – "Ei kuulu millään tavoin jääkiekkoon"

LIIGA | 6.3.2018 15:49
Liigan kuripitodelegaatio langetti HIFK:n Juhani Tyrväiselle kuuden ottelun mittaisen pelikiellon poikittaisesta mailasta Kärppien Kristian Vesalaiseen. lue lisää

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on kohun keskellä – kävi ennenaikaisesti HIFK:ta vastaan

LIIGA | 6.3.2018 9:41
Pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon sooloilu nostattaa kuohuntaa sekä hänen johtamassaan yhdistyksessä että Liigassa. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Juhani Tyrväinen

HIFK #12 L h
s. 1990 Seinäjoki
180CM / 82KG
SOPIMUS: 2019