HIFK:n Tallberg alivoimamaalistaan: "Pääsin pikkaisen tuoreemmilla jaloilla läpiajoon"

LIIGA / Haastattelu
Teemu Tallberg teki HIFK:n avausmaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torstai-iltana HIFK:lla oli mahdollisuus voittaa puolivälieräsarjassa neljännen kerran ja edetä välieriin. Tässä se myös onnistui lukemin 2−1. Ottelun avausmaalin tehnyt Teemu Tallberg oli ratkaisuottelun yksi hahmoista.

HIFK voitti ottelusarjassa kolme ottelua putkeen, minkä siivittämänä se jatkaa välieriin. HIFK:n ensimmäisen maalin alivoimalla tehnyt Teemu Tallberg oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

− Eilisen erikoisen ottelun jälkeen palasimme siihen normaalimpaan, tiukkaa taistelua metreistä. Mielestäni se näkyi meidän joukkueen tekemisessä tänään erittäin hyvin.

Tallberg itse pääsi alivoimalla karkuun JYP-pelaajilta ja vei kotijoukkueen 1−0-johtoon.

− Siinä oli hyvää taistelua ja saimme kiekon viivan yli. Sitten se oli sellainen kamppailutilanne, minkä itse voitin ja pääsin ehkä pikkaisen tuoreemmalla jalalla läpiajoon ja tuikkaiseen sisälle, Tallberg kuvaili maaliaan.

− Kyllä se hyvältä tuntui.

Keskiviikkoinen ottelu Jyväskylässä oli kieltämättä erikoinen. JYP meni ensimmäisessä erässä nopeasti viiden maalin johtoon, vain hukatakseen sen ottelun kuluessa. 

Tallbergin mukaan eilisen ottelun jälkeen korostettiin puolustuspelaamista.

− Kyllä siitä hyökkäyspeli piti ottaa mukaan. Korostimme, että puolustuspeli on tärkeätä, sillä kuitenkin voimme voittaa tänään.

− Paransimme sitä ja voitimme tänään sen kautta, hän jatkoi

Pudotuspelisarja HIFK:n ja JYPin välillä oli tasainen, jossa molemmilla oli omat hetkensä ja mahdollisuudet voittoihin. Sarjassa pelattiin laadukasta jääkiekkoa − monien mielestä jopa laadukkainta tämän kevään pudotuspeleissä.

Tallbergin mukaan HIFK oli oikeilla alueilla parempi.

− Mielestäni olimme niillä alueilla parempia, missä piti olla. Otimme ehkä virtaa jatkoaikatappioista, hän kertoi.

HIFK kohtaa välierissä Oulun Kärpät. 

» Lähetä palautetta toimitukselle