Ari-Pekka Selin kehui ottelun jälkeen vuolaasti Patrik Carlssonia.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

HIFK:n Selinillä ei vielä tarkempia suunnitelmia Kankaanperälle − Carlsson sai kehut

HIFK kohtasi keskiviikkoiltana TPS:n. Ottelu oli varsin tasainen, jonka ratkaisi tarkka puolustaminen. HIFK otti lopulta voiton lukemin 2-1. Ottelun jälkeen Ari-Pekka Selin kehui joukkueensa nelosketjua, Patrik Carlssonia ja kertoi hieman ajatuksiaan Markus Kankaanperän hankinnasta.

HIFK pelasi TPS:ää vastaan ehjän ja vahva 60 minuuttisen. Helsinkiläisjoukkue puolusti tiiviisti joka kentän osa-alueella, eikä TPS:llä ollut oikein eväitä murtaa HIFK:n puolustusmuuria. Jarkko Malisen ja Patrik Carlssonin maaleilla HIFK ottikin voiton.

Joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui joukkuettaan ottelun jälkeen. 

− Meillä oli tänään neljä kenttää. Meidän nelosketju oli erinomainen. He antoivat happea meidän pelaamiseemme paljon tänään.

− Voittava jääkiekko vaatii neljä ketjua, tänään saimme hyvän tuen sieltä, vaikka oli muita sankareita, jotka tulosta teki, Selin jatkoi.

HIFK:n voittomaalin tehneelle Carlssonille maali oli kauden viides. Ruotsalaishyökkääjä on tehnyt jokaiseen edelliseen kolmeen otteluun maalit. Selin kehuikin vuolaasti hyökkääjänsä.

− Minusta hän on pelannut koko kauden hyvin. Nyt on tullut niitä maalejakin, mutta on pelannut pitkän pätkän erinomaisesti.

− Vaikka joukkueena olemme kyykänneet, niin Carlsson ei ole kyykännyt. Erittäin tärkeä pelaaja meille, hän jatkoi.

Maalivahtitilanne ja Kankaanperän hankinta

HIFK:lla on tällä hetkellä Kevin Lankisen tervehdyttyä kolme maalivahtia. Lankinen on tullut erittäin väkevästi takaisin liigakaukaloihin, torjuen kahdesta ottelusta kaksi voittoa. Päästettyjä maaleja on vain yksi. Alkukauden joukkuetta kannatellut Atte Engren on huilannut.

Selinin mukaan maalivahdinpeluutusta katsotaan viikko kerrallaan. Peluutuksesta vastaa Jan Lundell.

− Ei se helppoa ole. Tietysti kaikkein hankalinta on harjoittelun järjestäminen. Kuitenkin ottelutahti on sellainen, kun on paljon pelejä, niin joukkuetreenit vähenenvät ja se on iso asia mitä maalivahdit kaipaavat harjoittelun suhteen, Selin mietti.

HIFK ilmoitti keskiviikkona hankkineensa Markus Kankaanperän riveihinsä Vaasan Sportista. 37-vuotias puolustaja on joukkueen mukana mahdollisesti jo perjantaina vierasottelussa SaiPaa vastaan.

− Huomenna treeneissä mukana ja perjantaina joukkueen mukana, Selin totesi.

HIFK:lle satoi myös jobinpostia, kun Ryan O`Connor joutui jättämään ottelun kesken kolmannen erän loppupuolella. Selinillä ei hirveästi ole vielä isompia suunnitelmia puolustuksen peluutukselle.

− O`Connor jäi tosiaan lopussa pois, joten se tuo muutoksia. Rupeamme miettimään.

Selin myös totesi, että Kankaanperä on kokenut ja vahva pelaaja. Tärkeintä on kuitenkin pelaajan sisäinen palo joukkuetta kohtaan.

− Juttelin hänen kanssaan tänään, niin kaikkein tärkein on valtava intohimo laittaa HIFK-paita päälle. Se on tärkein lähtökohta, millä lähdetään liikkeelle huomenna, Selin kertoi.

HIFK:n puolustuskalusto on kokenut läpi kauden kovia. Tällä hetkellä poissa ovat Teemu Eronen, Joe FInley ja alle 20-vuotiaiden joukkueessa mukana ollut Miro Heiskanen. Näistä Heiskanen palaa sunnuntaina Suomeen ja hänen kohdallaan katsotaan, minkälainen yleisvire on päällä.

Kilpailutilanteesta Selin totesi, että sitä he ovat odottaneekin.

− Kilpailutilannetta olemme odottaneet puoli vuotta. Mutta jos katsomme tänään, niin meidän pakkiparithan pelasivat aika hyvän pelin tähän paikkaan. Ei siinä ole mitään muuta kuin kehumista.

− Arvioidaan sitä sitten, kun saadaan porukkaa sisään, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

LIIGA | 16.1.2018 7:00
Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät. lue lisää

HIFK:n Haatajalle pelikieltoa osumasta tuomariin

LIIGA | 13.1.2018 12:47
HIFK:n konkarihyökkääjä Juha-Pekka Haataja on saanut pelikieltoa Liigan kurinpitodelegaatiolta. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Mikkelissä tapahtuu: HIFK:n Haataja suihkuun osumasta tuomariin

LIIGA | 11.1.2018 19:14
HIFK:n hyökkääjä Juha-Pekka Haataja sai ulosajon Jukurien ja HIFK:n välisessä kohtaamisessa. lue lisää

Markus Kankaanperä HIFK:n noususta: "Tämä oli hyvää oppimisprosessia"

LIIGA | 9.1.2018 21:54
Tiistai-iltana HIFK:n kotiyleisön eteen helsinkiläisjoukkueen paidassa luisteli tuttu mies. Markus Kankaanperä palasi tuttuun halliin ja oli paluustaan mielissään ottelun jälkeen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKÄssät
"Valmentajanvaihdos sytyttää Ässät"
Pahasti viime aikoina kontannut Ässät päätyi vaihtamaan päävalmentajaa ja tiistaina joukkuetta käskyttää ensimmäisen kerran Mikael Kotkaniemi. Valmentajanvaihdos todennäköisesti tuokin piristysruiskeen porilaisten pelaamiseen. HIFK:nkaan peli ei ole ollut viime aikoina kauneinta, mutta joukkue on pysynyt vahvasti tuloksessa kiinni. Hyökkäyspäästäkin on viime kierroksilla löytynyt muitakin tehoilijoita Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen rinnalle, minkä lisäksi sen maalivahtipeli on ollut vahvaa. Ässätkin on kuitenkin pystynyt pelillisesti hyviin jaksoihin tappioputkensa aikana ja nyt valmentajanvaihdoksen tuoma näytönhalu antaa viimeisen sysäyksen joukkueen voittokantaan kiinni palaamiselle.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
HPKJukurit
"Hämeenlinnassa tiukkaa taistelua"
Nousujohteisesti esiintyneet HPK ja Jukurit ovat mitelleet tällä kaudella aiemmin tasaisesti, sillä kaikki kohtaamiset ovat päättyneet maalin erolla. Hämeenlinnalaisryhmän viimeistely on parantunut aiemmista kohtaamisista, mutta vastaavasti omaan päähän on tehty tavallista enemmän maaleja. Jukurit luottaa tiiviiseen puolustamiseen, joka on ollut monelle joukkueelle myrkkyä. Joukkue on myös näyttänyt, että siltäkin ratkaisuvoimaa löytyy. Tiivis puolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa kääntävätkin tiistain kamppailun mikkeliläisten suuntaan ja katkaisevat HPK:n voittoputken.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KalPaTPS
"TPS vie pisteet Kuopiosta"
KalPa ja TPS ovat viime aikoina pelanneet vaihtelevasti. KalPa on luottanut puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin, kun taas TPS:n vahvuudet ovat hyökkäystehoissa. Turkulaisryhmä on luonut tappiopeleissäkin paljon tekopaikkoja, kun taas KalPa luo vähemmän maalipaikkoja, mutta on ollut tehokas niissä. TPS:ää vastaan se ei kuitenkaan riitä, vaan turkulaisryhmä pitää KalPan pois paikoilta ja viimeistelee itse voittoon tarvittavat osumat.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
KärpätIlves
"Kärpät ei jätä saumaa Ilvekselle"
Ilves ajautui jälleen tappioputkeen häviämällä kaikki viime viikon kolme otteluaan, joista kaksi samoista sijoista kilvoitteleville Jukureille ja HPK:lle. Kärppienkin voittoputki katkesi lauantaina, mutta pelillisesti joukkue esiintyi kuitenkin hyvin. Kärppien ote muutenkin joukkueista selkeästi parempi ja varsinkin puolustus ja- maalivahtipelissä se on selvästi tamperelaisvierasta edellä. Hyökkäyskalustostakin sillä löytyy ratkaisuvoimaa riittävästi, joten Ilveksen tappioputki saa jatkoa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
LukkoKooKoo
"Lukko tyly isäntä"
Lukko pelannut nousujohteisesti ja sen puolustuspelaaminen on ollut todella vahvaa. Hyökkäyksessäkin sen kärkipelaajat ovat löytäneet hyvän vireen, mikä tuonut onnistumisia myös erikoistilanteissa. KooKoo onnistui nappaamaan taisteluvoiton TPS:stä ja Tapparaakin vastaan oli hyvällä pelipäällä, mutta karkeat virheet kostautuivat. Virhealttius maksaa pisteet myös Raumalla, kun Lukko rokottaa virheistä ja pitää oman päänsä puhtaana tylysti.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
PelicansSport
"Pelicansin kärkimiehet Sportin turma"
Sportin viime aikojen piristynyt ilme ei ole näkynyt pistepussissa, sillä edelliset kahdeksan ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Vaasalaisryhmä on pelannut tiukkoja otteluita, mutta pelit ovat kääntyneet tehokkaammin viimeistelleille vastustajille. Pelicansin sairastupa täyttyi jälleen viime viikon otteluista, mutta sen kärkipelaajat Iikka Kangasniemen johdolla ovat kuitenkin pelikuntoisina. Ne myös kääntävät ottelun lahtelaisryhmän eduksi ja Sport saa jälleen kerran jäädä nuolemaan näppejään.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Juuso Salmi

HIFK #47 L p
s. 1991 Helsinki
187CM / 92KG
SOPIMUS: 2018