Janne Hämäläinen teki viime kaudella liigadebyyttinsä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

HIFK:n lupaus Hämäläinen liigauransa avausmaalistaan: "Eronen hämäsi varmaan koko hallin"

HIFK murjoi torstai-iltana Jukurit jäänrakoon, kun se voitti mikkeliläiset lukemin 8-0. Yksi ottelun iloisimmista ihmisistä oli HIFK:n lupaus Janne Hämäläinen, joka teki liigauransa avausmaalit.

Ajassa 28:13 se tapahtui. Nimittäin 22 liigaottelua ilman maalia pelannut Janne Hämäläinen osui ensimmäistä kertaa liigaurallaan maalirautojen paremmalle puolelle, ja pääsi tuulettamaan liigauransa avausosumaa.

− Tosi hyvät fiilikset. Ei voi sanoa, että montaa peliä on pelattu, mutta muutama on pelattu. Kyllä se aika vapauttava fiilis oli, Hämäläinen hehkutti.

Hämäläinen vei maalillaan HIFK:n 3−0- johtoon. Maaliin hienon esityön tarjosi loukkaantumisensa jäljiltä takaisin kaukaloon palannut Teemu Eronen.

− Ei siinä paljoa muuta tarvinnut tehdä kuin supaista sisään. Eronen hämäsi varmaan koko hallin, sillä että meinasi vetää ja laittoikin minulle takatolpalle, Hämäläinen muisteli maaliaan.

Kun kerta vauhtiin on päästy, niin antaa mennä päätyyn vain. Ajassa 55:11 pamahti heti toinen liigamaali.

− Katsoin, että siellä ammattilaiset häärivät päädyssä, joten ajattelin odotella paikkaa keskellä. Siihen tuli ja sai ihan hyvän laukauksen sisään, Hämäläinen kertasi toista maaliaan.

Ottelun alusta lähtien HIFK oli kuskin paikalla ottelussa. Se paineisti korkealta, jolla sai Jukurien avauspelaamisen hankalaksi. HIFK:n pelaaminen tuotti läpi ottelun maalipaikkoja, eikä Jukurit päässyt pelin päälle oikein missään vaiheessa ottelua.

Paine jatkui miltein läpi ottelun, jonka myötä tulostakin tuli maalien merkeissä. Lopulta helsinkiläisjoukkue voitti ottelun lukemin 8-0.

− Mielestäni saimme aika hyvän startin loppujen lopuksi, pääsimme heti pelin päälle, Hämäläinen mietti.

− Maaleja kun tulee paljon, niin se helpottaa peliä koko ajan ja saadaan sitä kautta momentumia.

Vuodet HIFK:ssa

19-vuotias nuorukainen siirtyi HIFK:hon D-juniori ikäisenä. Vuosia helsinkiläisorganisaatiossa onkin kertynyt kymmenkunta. 

Hämäläinen teki liigadebyyttinsä viime kaudella. Otteluita kertyi 10 kappaletta, joissa saldoksi muodostui yksi piste. Tällä kaudella otteluita on kertynyt 13.

HIFK:n päävalmentajan Ari-Pekka Selinin mukaan nuori mies on kehittynyt koko ajan.

− Hän oli hieno tänään. Hän on mennyt eteenpäin, ja sai pään auki kahdella maalillaan.

Omasta kaudestaan nuorukainen oli varsin tyytyväinen. 

− Liigan puolella on mennyt koko ajan paremmin, koko ajan tulee enemmän itseluottamusta, kun saa pelata täällä. A-junioreissa tipuimme aluksi alempaan jatkosarjaan, mutta viime aikoina olemme pelanneet aika vahvasti.

Hämäläinen onkin käynyt varsin pitkä polun HIFK:n juniorijoukkueissa.

− Olen saanut tosi hyviä valmentajia ja päässyt harjoittelemaan. Siitä on sitten oma motivaatiokin koko ajan kasvanut. Voi sanoa, että olen saanut aika sellaisen HIFK:maisen kovan koulun harjoittelemisen kannalta.

− Sitten, kun on päässyt pelaamaan paljon vanhemmissa, niin se on koulinut pelaajaa paljon, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 12:00
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia. lue lisää

HIFK:n Tallberg paluustaan vanhaan kotihalliin: "Kyllä se nostatti karvat pystyyn"

LIIGA | 2.2.2018 22:08
Perjantai-iltana HIFK kohtasi JYPin. Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä tulleen suihkukomennuksen myötä. Lopulta HIFK oli vahvempi lukemin 6-0. Ottelun jälkeen yksi onnellisimmista pelaajista oli paluun vanhaan kotikaukaloon tehnyt Teemu Tallberg. lue lisää

HIFK:n ensi kauden runko rakentuu - kolme tärkeää jatkosopimusta

LIIGA | 2.2.2018 18:12
HIFK ilmoitti perjantai-iltana solmineensa kolme uutta jatkosopimusta. Jatkosopimuksen saivat Teemu Eronen, Joonas Rask ja Ryan O`Connor. lue lisää

HIFK:lle paluumuuttaja Jukureista - Partanen jatkaa Mikkelissä

LIIGA | 29.1.2018 9:39
Laitahyökkääjä Teemu Tallberg siirtyy loppukaudeksi HIFK:hon. lue lisää

Heiskanen säkenöi heti, Petrelliltä kuitti: "8+, kun ei tehnyt neljää"

LIIGA | 26.1.2018 22:31
Miro Heiskanen teki paluun Liiga-peleihin ja laukoi kiekon heti kahdesti ylänurkkaan, kun HIFK voitti Tapparan 3−4. Tähtipakki totesi, että pelituntuma oli vähän hakusessa. Joukkuekaveri Lennart Petrell ja valmentaja Ari-Pekka Selin kertoivat, että he molemmat ottavat mallia nuoresta pelimiehestä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Janne Hämäläinen

HIFK #19 L lh
s. 1998
176CM / 80KG