HIFK:n Lennart Petrell: "Samoja asioita käyn läpi henkisellä puolella kuin muutkin"

LIIGA / Haastattelu
Petrell oli tyytyväinen voitosta mutta korosti, että parannettavaa on vielä.
Kuva © Johanna Lahdenperä
Helsingin IFK nappasi kauden kolmannen voittonsa lauantaina, kun kotikaukalossa kaatui Kouvolan KooKoo selkein 5-1-lukemin. Helsinkiläisten tahmea alkukausi on aiheuttanut paineita, mutta hyvääkin löytyy, ja jokainen voitto on tärkeä.

HIFK:n kapteeni Lennart Petrell kertoi lauantain ottelun jälkeen mietteitä illan pelistä ja joukkueen tämän hetkisestä tilasta omasta näkökulmastaan.

Petrell ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen esitykseen läpi ottelun, mutta totesi voitolla olevan iso merkitys kokonaisuuteen.

— Toinen erä oli enemmän selviytymistä. KooKoo oli hyvä siinä ja jouduttiin paljon puolustamaan. Kolmannessa erässä alkoi homma natsaamaan ja tuli onnistumisia. Siinä fiilis muuttui sitten taas ihan erilaiseksi.

— Aina se on kiva voittaa näitä pelejä. Voitot vie joka kerta pientä painetta pois. Mutta meillä on vielä reilusti työtä edessä. Ei voi ruveta haihattelemaan muutaman voiton jälkeen.

"ei voi ruveta haihattelemaan muutaman voiton jälkeen"

Helsinkiläisten alkukausi on ollut kivinen. Petrellin mukaan kyse on pienistä asioista joista joukkueessa ollaan tietoisia. Kauden alun vaikeuksista kapteeni kertoi tarkemmin perjantaina, kun viikon puheenaiheeksi nousi joukkueen ongelmien lisäksi Joe Finleyn ja Ben Bloodin "tappelu".

— Siellä on ollut paljon kaikenlaista. Toisena päivänä toimii joku asia ja toisena joku toinen, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan.

Vaikka ensimmäiset 11 ottelua ovat olleet hankalia ja voitot tiukassa, löytää kokenut hyökkääjä hyvääkin joukkueen tekemisestä.

— Sillon kun saadaan neljällä kentällä peli rullaamaan ja kaikki tekee oman hommansa, niin ei tarvitse mitään hokkuspokkus-temppuja tehdä. Riittää, että me ollaan aktiivisia, ei menetetä keskialueenkiekkoa ja saadaan äijiä menemään maalia kohti. Silloin me ollaan aika vahvoilla.

— Puolustuspeli on ollut kohtuullisen hyvää koko kauden. Ne on ollut enemmän pelivirheitä mitä siellä on tapahtunut ja suhteellisen pienenä ollaan saatu nekin pidettyä. Toki hyvän maalivahtipelinkin takia.

Maalinteossa ja hyökkäysalueenpelaamisessa Petrell näkee vielä parannettavaa. Vaikkakin myöntää kohennettevaa olevan kautta linjan kaikissa muissakin osa-alueissa.

— Kausi on pitkä eikä voi yhtään treenipäivää jättää käyttämättä. Meidän pitää parantaa koko ajan ja ollaan puhuttu, että yritetään olla se kehittyvin joukkue tämän kauden aikana. Katsotaan sitten myöhemmin missä mennään.

Lauantain otteluvoitto toi yhden onnistumisen lisää, josta on hyvä jatkaa eteenpäin. Liigasta HIFK:lla on pieni tauko, kun joukkue kohtaa Puolassa Comarch Cracovian CHL-ottelussa.

— Lähdetään sunnuntaina Krakovaan ja pelataan siellä tiistaina. Vaikka meillä ei ole CHL:n kannalta mitään panosta, niin se on yhtälailla iso peli meille. Me saadaan ottaa se treenin kannalta ja työstää meidän peliä aika vapautuneesti ilman paineita. Se on varmasti meille hyväksi.

Kapteeni ja positiivinen paine

Usein jatkuva epäonnistuminen ja häviäminen vaikuttavat pelaajien tunnetilaan. Petrellin mukaan punaisessa pukukopissa on silti pääsääntöisesti hyvä tunnelma.

— Meillä on hyvä ryhmä ja hyviä tyyppejä koppi täynnä, mutta tottakai turhautuminen on näkynyt siinä, ettei olla pystytty täysin vapautuneesti esiintymään joka pelissä. Sekin paranee onnistumisten kautta.

Joukkueen kapteenius tuo oman vastuunsa ja haasteensa. Petrellin omaan tekemiseen rinnan C-merkki ei periaatteessa vaikuta muuten kuin korostuneena johtajuutena muiden joukossa, erityisesti vaikeina hetkinä.

C-merkki rinnassa ei periaatteessa vaikuta.

— Samoja asioita käyn läpi henkisellä puolella kuin muutkin. Toisaalta pitää myös yrittää esimerkillisesti olla täällä. En voi sitä omaa parasta ajatella vaan joukkueen parasta. Yritän olla positiivinen ja näyttää esimerkkiä niin peleissä kuin harjoituksissa.

— Kapteenina tulee varmaan jätkien kanssa puhuttua vähän enemmän kuin välillä tekisi mieli, kun itselläkin on joku vaikea peli takana ja haluaisi vain sitä miettiä, mutta ei se haittaa. Kaikki muutkin auttaa toisiaan, luo hyvää fiilistä ja näyttää esimerkkiä. Meillä on paljon hyvää johtajuutta kopissa.

Pelin tökkiessä kannattajien kritiikki kovenee ja paine joukkueen suuntaan kasvaa. Petrell sanoo paineen olevan tervetullutta, mutta tärkeämpänä hän kokee, että joukkueessa ollaan rehellisiä ja tiedetään, missä mennään.

— Meillä on vaativat fanit ja ulkopuolisten paineiden kanssa oppii elämään. Itse ainakin olen tottunut siihen ja luulen, että muutkin. Mielestäni ne on ollut täällä aina läsnä, ja pitääkin olla. Se on minun mielestä positiivistakin, että kaikki on sydämellä mukana ja odottaa meiltä aina parasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle