HIFK:n Kaski maalistaan kasvattajaseuraansa vastaan: "Totta kai oli vähän spesiaalimpi"

LIIGA / Haastattelu
Oliwer Kaski on noussut HIFK:n yhdeksi kiekolliseksi johtohahmoksi.
Tiistai-iltainen kohtaaminen HIFK:n ja Ässien välillä oli vauhdikas ja jännittävä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti, jonka päätteeksi HIFK otti voiton lukemin 4-3. Helsinkiläisjoukkueen Oliwer Kaski oli ottelun jälkeen mielissään maalistaan ja käänsi katseita tuleviin otteluihin.

HIFK:n ja Ässien kohtaamisesta muodostui varsin viihdyttävä ja vauhdikas jääkiekkonäytelmä. Heti alusta lähtien peliä käännettiin nopeasti molempien joukkueiden toimesta, joten peli virtasikin ajoittain holtittoman näköisesti päästä päähän.

Ensimmäisen maalin teki kuitenkin HIFK. Jarkko Malinen pääsi rystylaukauksellaan viemään kotijoukkuen johtoon. Tästä ei mennyt kuin pari minuuttia, kun Jarno Kärki toi vieraat tasoihin.

Toisessa erässä Jesperi Kotkaniemi vei vieraat maalin johtoon, mutta muutaman minuutin päästä tästä, Lennart Petrell toi kotijoukkueen tasoihin. Erän puolivälissä Oliwer Kaski vei HIFK:n jälleen johtoon, mutta erän lopussa Kärki toi Ässät uudestaan tasoihin. Lopulta HIFK otti voiton voittomaalikilpailusta Niklas Nordgrenin ja Erik Thorellin maaleilla.

Helsinkiläisjoukkueen toisen maalin tehnyt Kaski on alkujaan Ässien kasvatti. Maali kasvattajaseuraa vastaan maistui erityisen hyvältä.

− Maaleja on aina hieno tehdä. Ei sillä niin väliä, keitä vastaan ne tulevat, mutta totta kai tuo oli vähän spesiaalimpi.

Latausta ei liiemmin tarvitse hakea ennen otteluja Ässiä vastaan.

− Kyllä sitä aina vähän erilailla odottaa, kuin muita pelejä. Se on kyllä fakta, Kaski totesi.

HIFK oli välillä todellisissa vaikeuksissa Ässiä vastaan. Porilaisjoukkue paineisti ajoittain kolmellakin pelaajalla päätyrajassa asti, joten HIFK-puolustajille tuli kiire laittaa laadukkaasti kiekkoa liikkeelle.

Helsinkiläisjoukkueen kiekollisiin puolustajiin kuuluva Kaski harmitteli ottelun jälkeen oman joukkueensa suoritusta.

− Oli hyvä taistelupeli. Teimme itsellemme ehkä hankalaksi sen, olisi voinut mennä tavallaan helpommin.

− Pari tyhmää nukahdusta, Kaski harmitteli viitaten Ässien maaleihin.

Ässien kova painestuspelaaminen oli HIFK:lla tiedossa ennen ottelua. Tästä huolimatta vaikeuksia ajoittain oli.

− Tiesimme sen, joten se auttaa aina. Niin kuin sanoin, teimme itsellemme sen vaikeaksi, helpompia ratkaisuja olisi pitänyt olla, Kaski mietti.

− Hyvät puheet ja avut auttavat. Mielestäni hyvin selvisimme siitä.

Oma rooli ja tulevat ottelut

Kaski siirtyi HIFK:hon viime kaudella. Tuolloin 22-vuotias puolustaja pelasi 36 ottelua, tehtaillen kuusi pistettä. Tällä kaudella hän on ottanut vielä isomman roolin joukkueessa, 39 otteluun 11 pistettä.

Suuremman roolin ottamista on myös helpottanut HIFK:n jatkuva loukkaantumistilanne. Läpi kauden loukkaantumistuvassa on ollut ruuhkaa - tälläkin hetkellä on viisi pelaajaa, joista puolustajia on kaksi.

Kaski onkin tyytyväinen omaan rooliinsa.

− Olen saanut vastuuta ja ihan hyvin olen mielestäni pystynyt sitä käyttämäänkin. Mielestäni peliini kuuluu kiekollinen pelaaminen, hyvät ratkaisut kiekon kanssa ja hyökkäysten tukeminen. Nyt kun on tullut vähän tehojakin, niin tietysti se tuo lisää itseluottamusta.

− Alkukaudesta ei oikein tullut tehoja, niin oli vähän vaikeata, hän jatkoi.

Vaikka nuori mies on tyytyväinen omiin suorituksiinsa, muistutti hän samaan hengenvetoon, että liika tyytyväisyys voi tappaa kehityksen.

− Ikinä ei saisi olla tyytyväinen, se tyssää siihen. Tavallaan olen tyytyväinen millä polulla olen, hän mietti.

HIFK kohtaa tällä viikolla vielä kaksi joukkuetta, Kärpät torstaina ja KalPan lauantaina. Kärpät johtaa sarjaa, kun KalPa on vain neljä pistettä HIFK:ta perässä kahdeksantena. Ensi viikolla helsinkiläisjoukkue kohtaa lisää sarjan kärkijoukkueita Tapparan muodossa.

Kaski olikin sitä mieltä, että tulevat pelit ovat jopa ratkaisevan tärkeitä taistelussa pudotuspelipaikoista.

− Nyt on pelkästään tärkeitä pisteitä jaossa. Tarvitsee keskittyä joka peliin niin kuin se olisi viimeinen. Ei voi katsoa yhtään eteenpäin, vaan yksi matsi kerrallaan, hän päätti.