HIFK:n Juuso Puustinen maalistaan: ”Tärkeä maali joukkueelle”

LIIGA / Haastattelu
Juuso Puustinen iski vapauttavan maalin HIFK:lle.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
HIFK nousi Liigan puolivälierien viidennessä ottelussa sillasta Turun Palloseuraa vastaan. Joukkueen ykköskentän laitahyökkääjä Juuso Puustinen oli ratkaisijan roolissa syöttäessään joukkueensa voittomaalin ja iskiessään lopullisen niitin vieraiden voitolle.

TPS sai puolivälierien kolmanteen kotiotteluunsa jälleen mahtistartin karatessaan ensimmäisen erän aikana jo 2-0-johtoon Ilkka Heikkisen ja Otto Niemisen osumilla.

HIFK ei tästä lannistunut vaan nousi toisessa erässä tasoihin Mika Partasen ja Juha Jääskän osumilla.

Kolmannessa erässä koko ottelun HIFK:lle käänsi Roope Hintzin johtama ykkösketju. Keskushyökkääjä Hintz teki esityöt erän kahteen ensimmäiseen maaliin ja niittasi itse vajaa minuutti ennen päätössummeria tyhjiin 5-2-loppulukemat helsinkiläisille.

− Meidän iso termi tähän otteluun tultaessa oli ryöstöretki, ja se tehtiin, Juuso Puustinen kertasi.

Ottelun 4-2-maalista vastasi Puustinen, joka merkkautti ottelussa yhteensä kaksi (1+1) tehopistettä.

− Tärkeä maali joukkueelle. Antoi meille hieman happea. Yhden maalin johdossa se vaatii yhden onnekkaan pompun kaverille ja peli on tasan. Kahden maalin johdossa on paljon mukavampi pelata.

HIFK:n ykköskenttä värkkäsi kaikki kolme kolmannen erän maalia ja oli muutenkin läpi ottelun selvästi vieraiden paras hyökkäystrio.

− Me tehtiin töitä heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Kolmannen erän alussa se konkretisoitui huippumaalintekopaikoiksi. Tuntuu, että TPS hieman väsyy aina pelin edetessä ja meillä taas jalka paranee, mitä pidemmälle peli etenee, kommentoi Puustinen.

TPS tuli ottelun avauserään todella suurella energialla, mutta ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen vauhti joukkueen pelissä laski selvästi kahteen viimeiseen erään.

HIFK on peluuttanut pelaajiaan TPS:ää tasaisemmin, ja myös Puustinen näkee siinä ison edun.

− Peluutuksesta on iso etu meille. Minusta vastustajan tähtipelaajilla alkaa väsymys painaa sarjan edetessä. TPS pyrkii antamaan kovaa painetta, mutta se ei enää onnistu ottelun loppuhetkillä niin hyvin, mitä ensimmäisessä erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle