Hietanen palasi Jyväskylään: "Oli kyllä perhosia vatsassa"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Hietanen on ottanut isoja harppauksia eteenpäin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Jukureiden ja JYPin perjantaisessa kohtaamisessa nähtiin vahvaa jyväskyläläisväriä myös mikkeliläisten paidassa, kun  muun muassa Valtteri Hietanen palasi vierasjoukkueen paidassa vanhan kotiyleisön eteen.

− Pakko myöntää, että oli perhosia vatsassa ennen peliä, ensimmäisessä vaihdossa kiekko poltteli aika pahasti lavassa, mutta kyllä se siitä sitten lähti rullaamaan, naurahti Hietanen.

Jukurit kaatoi torstaina kovan taistelun jälkeen hallitsevan mestarin, Tampereen Tapparan kotonaan, mutta perjantaina JYP oli kotiluolassaaan liian vahva.

− JYP tuli kyllä todella kovaa päälle, vähän tuntui, että jäätiin jalkoihin. En tiedä, johtuiko siitä, että oltiin torstaina aika puolustuskannalla Tapparaa vastaan kolmannessa erässä.

Vaikka pisteet jäivätkin Jyväskylään, voi mikkeliläisnippu lähteä maajoukkuetauon viettoon varsin tyytyväisenä. Joukkue on syksyllä yllättänyt kaikki ja keikkuukin sarjataulukossa aivan suoran pudotuspelipaikan tuntumassa.

− Tuntuu, että ollaan todella yhtenäinen joukkue, jäällä jokainen tietää, että mitä toinen siellä tekee. Sitä kautta pelaaminen tuntuu tosi helpolta, tuumi Hietanen.

Hietanen on pelannut juniorivuosista asti Jyväskylässä, mutta maisemanvaihdoksen kautta kasvanut rooli on maistunut makealle.

− Yksi tekijä minkä takia lähdin Mikkeliin oli se, että lähden hakemaan isompaa roolia ja sitä olen myöskin saanut. Peli on omasta mielestä kulkenut hyvin, olen ottanut paljon askelia eteenpäin. 

Myös Jukureiden valmennus Risto Dufvan johdolla saa Hietaselta kiitoksia.

− Tykkään meidän valmennustriosta, vaatimustaso on kova, mutta annetaan luottoa ja positiivista palautetta, kun paikka sille on.

» Lähetä palautetta toimitukselle