Heshka: "Emme me ole voittamattomia"

LIIGA / Haastattelu
Heshkalla oli sen verran vauhtia, että kanadalaista oli vaikea napata.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Yhdentoista ottelun voittoputki. Se kaikki alkoi KalPasta, mutta Ässät ei antanut sen päättyä KalPaan. Patapaidat kipusivat sarjataulukossa kolmannelle sijalle ohi Tapparan, ja näyttää, ettei mikään pysty porilaisia estämään. Vai pystyykö?

- En väitä, että olemme joukkue, jota ei voi voittaa, sillä emme me todellakaan ole voittamattomia, ässäpuolustaja Shaun Heshka tuumi tiistain mittelön tauottua.

Ässät otti yhdennentoista perättäisen voittonsa, kun patapaidat kaatoivat joukkueen, josta koko voittoputki lähti kuukausi sitten liikkeelle. Erityisesti KalPaa vastaan hyvin tällä kaudella pelanneet Joel Armia ja Mika Niemi olivat taas pelipäällä, ja Armian syötön maaliin tuupannut Veli-Matti Savinainen sinetöi illan tuloksen Ässille 1-0.

- He ovat pelanneet todella hyvin nämä yksitoista peliä. Kun [Stephen] Dixon lähti, tuntui, että Armia, Niemi ja Savinainen sekä kaikki muut alkoivat pelata täydellä teholla. Me tarvitsimme heidän panostaan ja sen he ovat todella tuoneet peliin.

Siinä missä Armia kaunistelivat taas pistetilejään KalPan kustannuksella, oli Armialle lähtenyt syöttö Heshkan käsialaa. Kanadalaispuolustaja on kyhännyt Ässien voittoputken ohella myös itselleen yhdentoista ottelun pisteputken. Vaikka pakilla on aihetta juhlaan, pitää Heshka vaatimattomuudestaan silti kiinni.

- Se ei kyllä ole helppoa hommaa, enkä oikein edes ajattele sitä. Yritän ennemminkin pelata vain paremmin ja voittaa.

Asennevamma lukittiin komeroon

Yksitoista ottelua sitten Ässät oli ailahteleva joukkue, jolle luistinnauhojenkin solmiminen tuntui vaikealta askareelta. Ilmassa oli negatiivisia ajatuksia, kun voittoja ei tullut halutunlaisesti. Dixonin lähdettyä jokin kuitenkin muuttui. Joukkue alkoi pelata joukkueelle.

- Uskon, että asenteemme muuttui. Me vain päätimme, että teemme parhaamme ja annamme kaikkemme. Sitten aloimmekin voittaa ja kaukaloon oli hauskempi luistella. Nyt emme vain yritä päästä pudotuspeleihin, vaan nousta sijoituksissa. Ja sen teimme tänään.

Porilaiset näyttivät jo käänneottelussa SaiPaa vastaan, että joukkueella on tahtoa, osaamista ja sydäntä voittaa. Melkein kolmekymmentäviisi vuotta vanha ennätys rikkoutui, ja Ässät antoi lisäsilauksen tilastolle lauantaina voittamalla Lukon 4-0. Tiistaina KalPa ei silti ollut porilaisille helppo vastus.

- Olimme tänään hieman jaloissa, en tiedä olimmeko sitten väsyneitä vai mitä muuta, mutta on meillä kyllä ollut paljon pelejä viime aikoina.

- KalPa pelasi todella hyvin systeemillään ja oli hyvin nopea joukkue. Meni hetki, että totuimme vauhtiin, mutta onneksi maalivahtimme pelasi tänään hyvin, kanadalainen jakoi tunnustusta toisen perättäisen nollapelinsä pelanneelle Antti Raannalle.

Torstain HIFK-kohtaamiseen Heshkalta löytyykin vain yksi neuvo joukkueelle.

- Meidän täytyy tehdä kaikkemme. Vaikka olisimme kuinka väsyneitä tai jalkamme eivät tottelisi, sillä ei ole merkitystä. Meidän täytyy voittaa pelejä, ja keskittyä vain siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle