Henrik Koivisto: "Onhan se aina vähän erilainen tilanne"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Koivisto pelasi kahden viime kauden aikana Sportissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Henrik Koivisto oli ratkaisijan roolissa Porissa tiistai-iltana. Kun Liiga-nousija Jukurit otti ensimmäisestä Porin vierailustaan täyden pistepotin, nakutti Koivisto tehot 1+1.

Jukurien alkukauden hyvän vireen ruumiillistumana voisi pitää keskushyökkääjä Henrik Koivistoa. Koivisto on äitynyt kelpo vireeseen siinä missä sarjaan nostettu Mikkelin Jukurit nautti neljänteen Liiga-peliinsä kolmannen voiton tiistain Ässät-ottelussa.

Tehopisteitä Koivistolle on siunaantunut näihin neljään otteluun viisi.

− Kyllähän se aina ruokkii itseluottamusta, kun tulee pisteitä. En kyllä muistaisi yhdellekään Liiga-kaudelle samanlaista alkua, Koivisto tuumasi.

Koivisto sai nauttia Ässiä vastaan voittomaalista. Tilille tuli myös syöttöpiste.

− Hyvä vierasvoitto tietysti, mutta ei tullut kauhean kauniilla pelillä, mutta kolme pistettä on aina hienoa ottaa. Onnistuttiin puolustamaan voittoa hyvin. Voittopelin jälkeen on tietysti aina hyvä fiilis.

− Nyt saatiin tämä peli pois alta, niin ei jäänyt mitään apinoita niskaan, Koivisto summasi ottelua.

Jukurit on pelannut neljä ottelua ja niiden jälkeen se on viidentenä Liigan sarjataulukossa. Suoritus olisi ennestään jo hyvä, mutta lisäpontta menestykselle tuo sarjanousijan status. Henrik Koivisto sanoo joukkueen pelaamisen olevan onnistunutta.

− Ollaan kyllä onnistuttu hyökkäyksessä ja puolustus on pysynyt tiiviinä. Joka peli pitää olla ihan tapissa. Toivottavasti muut joukkueet tulevat rotsi auki meitä vastaan, niin kuin tapana on, Koivisto naurahti.

Keravan Shakersista maailmalle ponnistanut Koivisto ei silti ole ensimmäistä kertaa nousijajoukkueen mukana. Keravalaissentteri hyppäsi kaudella 2014-15 Sportiin loppukaudeksi, jossa syntyi pirteät 11 pistettä 16 peliin. Jukureissa tilanne onkin alkaneella kaudella hieman erilainen.

− Onhan näissä nousijoissa aina omat juttunsa, sehän on aina vähän erilainen tilanne. Melkein aina ollaan hännänhuippu, mutta joskus näinkin päin, Koivisto kertoi Jukurien hyvästä alusta.

Koivisto on käynyt Mikkelissä aiemminkin. Kausi 2012-13 oli ponnistuslautana Koiviston tulevalle Liiga-uralle. Jukurit pääsi jopa Liiga-karsintoihin kyseisenä keväänä, mutta sillä kertaa potku ei riittänyt. Sopeutuminen Etelä-Savon ensimmäiseen ammattilaisurheilujoukkueeseen onnistui kuluvalla kaudella siis mallikkaasti.

− Hyvin olen sopeutunut, kun yhden kauden olen jo Jukureissa viettänyt. Tunnen aika hyvin porukkaa ja tuttuja naamoja on, ihan mukava reissu oli. Ajattelin kyllä jo silloin, että olisi hienoa pelata Mikkelissä Liiga-kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle