Henrik Haapala tyytyväinen faneihin: "Kausiohjelman heittäjä saattaa tulla vielä seuraavaankin peliin"

LIIGA / Haastattelu
Haapala teki Tapparan tärkeän kavennusmaalin.
Kuva © Timo Savela
Henrik Haapala oli tärkeässä osassa Tapparan kolmannen erän ratkaisuissa. Katsomon kannustus ja kiihkeimpien fanien heittämät kausiohjelmat antoivat potkua pelin ratkaisemiseen.

Tappara oli ottelussa ensin takamatkalla ja tuli sitten tasoituksen jälkeen ohi.

− Kyllä ottelussa oli kaikki elementit mukana. Tulee itsekin elettyä tunteella pelissä mukana, ja välillä se menee vähän ylitse ja välillä vähän alitse. Oli kyllä aivan uskomaton pudotuspeli-ilta, jollaisia ei kauden aikanakaan näe.

Lukko antoi kovan vastuksen ja se ei tullut Haapalalle yllätyksenä.

− Lukko pelasi hyvin ottelussa ja siellä on ihan kärkimiehiä koko sarjaakin ajatellen. Ottelun alussa oli vaikea pelata kun he saivat ison vaihteen päälle. Olihan se vauhdikas alku odotettavissa, kun tiedettiin Lukon pelaavan selkä seinää vasten. Vaihtoehto on olla parin viikon päästä ottamassa aurinkoa tai sitten pelata näitä pelejä.

− Ei se ole helppoa vetää tuolla esimerkiksi Aaron Gagnonia ja Ville Vahalahtea vastaan. Siinä kun teet pienenkin virheen, niin se kostautuu heti, ja tasaviisikoin tilaa ei paljoa ole.

Katsomo ja kannustus antoi virtaa kolmanteen erään.

− Katkaisupelit on aina vaikeita, mutta saimme tänään katsomosta ja kaikista paikalle tulleista faneista virtaa kolmanteen erään ja ratkaisuun. Ilman katsomon tukea ei oltaisi tänään tultu Lukosta ohi.

− Toisen erän lopussa joku fani heitti Jani Lajusen ja minun päälle kausiohjelman. Keräiltiin se pois ja todettiin, ettei tämä nyt saatana näin voi mennä. Onneksi onnistuttiin kolmannessa erässä, niin voi sekin fani tulla vielä katsomaan pelejä, Haapala naureskeli.

Kolmannen erän ratkaisusta puhuttiin kopissa kovinkin sanoin.

− Meillä oli hyvä kolmas erä, ja kyllä se sanottiin kopissakin, että annetaan nyt saatana mennä, eikä anneta täyden hallin pettyä meidän peliin. Ehkä meille vähän kiekko pomppikin, mutta olimme varmasti ansainneet sen.

» Lähetä palautetta toimitukselle