Helsinki suuri syy Stapletonin kisamatkaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauantaina syntynyt maali ei ollut Stapletonin ensimmäinen Helsingin Areenalla.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
USA päihitti lauantaina Itävallan nopeasta kahden maalin tappioasemasta huolimatta 5-3-lukemin. Takavuosina Jokereista hyvän nosteen uralleen saanut Tim Stapleton nautti paluusta entiseen kotikaukaloonsa.

Vuosina 2006-08 ensimmäisillä ammattilaiskausillaan Jokereissa huikeaa jälkeä tehnyt Tim Stapleton ei halunnut jättää paluuta Helsinkiin väliin mistään hinnasta.

- Se oli yksi suurimmista syistä miksi tulin kisoihin. KHL:ssä oli pitkä vuosi ja kun minua alun perin pyydettiin kisoihin, ajattelin vain lomailla, mutta toisaalta en usein saa tällaisia mahdollisuuksia edustaa maatani.

- Kun tajusin, että kisat ovat Helsingissä ei ollut epäilystäkään ettenkö tulisi. Pelasin täällä kaksi urani parhaista vuosista ja (Jokereiden) organisaatio on loistava. On erityistä ja hauskaa palata tänne.

USA:n joukkueesta varmasti parhaiten Helsingin tunteva Stapleton ei ole vielä ehtinyt esitellä Suomen pääkaupunkia joukkuetovereilleen.

- Oikeastaan olen hengaillut suomalaisten ystävieni kanssa, enkä ole viettänyt aikaa joukkueen jätkien kanssa. He ovat aika vihaisia minulle, Stapleton vitsaili.

- Nämä tulevat olemaan pitkät kaksi viikkoa, joten ehdottomasti näytän pojille jotain ja odotan sitä innolla.

Väkkärämäinen hyökkääjä onnistui myös maalinteossa toisen erän puolivälissä, kun hän niittasi Drew Leblancin laukauksen paluukiekon verkon perukoille ja vei USA:n 3-2-johtoon.

Vain pisteet merkitsevät

- Maalini oli loistavasti pelattu koko ketjulta. Hyvää kiekon kierrätystä, ketjukaverit tekivät hyvää työtä ja satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan laittaakseni paluukiekon sisään.

USA:n joukkue on maajoukkuetasolla melko kokematon ja monet pelaajat olivat 30-vuotiaalle Stapletonille etukäteen melko tuntemattomia. Keskinäinen toimeentulo ei kuitenkaan ole ongelma.

- Ennen lähtöä odotimme NHL:n runkosarjan loppua ja tulimme tänne. Työsulun takia venyneen runkosarjan vuoksi yhdessäoloon ei ollut paljoa aikaa. Hyppäsimme koneeseen keskiviikkona, saavuimme torstaina ja perjantaina jo harjoittelimme kuvioita.

- Monet kuitenkin tunsivat toisensa entuudestaan ja kaikki tulevat helposti toimeen keskenään. Toisiin tutustuminen kentällä tulee viemään pari peliä ja voimme varmasti vielä parantaa pelaamistamme.

Vaikka heti avauspelistä on aina mukava napata täydet pisteet, ei Stapleton lähtenyt liikaa korostamaan ensimmäisen pelin voittamisen arvoa.

- Jokainen peli täytyy yrittää voittaa ja ottaa mahdollisimman paljon pisteitä. Tänään aloitimme pelin verkkaisesti ja kun jokaisella joukkueella on mahdollisuus voittaa, ei yhteenkään peliin voi lähteä löysästi. On paljon asioita joissa voimme parantaa ja huomenna (Latvia-pelissä) siihen on mahdollisuus.

"Meillä oli enemmän aikaa kuin luulimme"

- Suurin haaste meille oli se, että monet pelaajat olivat tottuneet pohjois-amerikkalaiseen kaukaloon. Puhuimme avauserän jälkeen, että meidän täytyy pysyä enemmän kiinni kiekossa ja että meillä oli enemmän aikaa kuin luulimme.

- Mielestäni se näkyi toisessa erässä ja saimme pidettyä kiekkokontrollia paremmin yllä ja monien pelaajiemme taidot pääsivät paremmin esiin.

Vuoden 2006 NHL-varaustilaisuudessa koko tilaisuuden ensimmäisenä varattu puolustaja Erik Johnson onnistui lauantaina maalinteossa kahdesti – molemmat tulisilla lyöntilaukauksilla suoraan syötöstä. Hankalan kauden Colorado Avalanchessa pelannut Johnson sai Stapletonilta osakseen ylistystä.

- Ei ole mikään yllätys, että hän (Johnson) teki maaleja. Hänellä on loistava laukaus ja hänen kokemuksensa on tärkeää joukkueelle ja sen hän osoitti tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle