Miro Heiskanen oli tappiosta harmissaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Heiskanen HIFK:n toisesta erästä: "Olimme vähän laiskoja joissain kohdissa"

Helsingissä, Kaisaniemessä HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, Kärpät otti jatkoajalla voiton lukemin 4-3. Jatkoaika kävi jututtamassa HIFK:n superlupausta Miro Heiskasta ottelun jälkeen.

HIFK kärsi kirvelevän tappion tiistai-iltana. Kotijoukkue joutui toisessa erässä jo kolmen maalin takaamatkalle, mutta tuli kolmannessa erässä Patrik Carlssonin, Oliwer Kasken ja Erik Thorellin maaleilla tasoihin. Jatkoajalla voiton Kärpille ratkaisi Leijonien matkaan ensi viikolla lähtevä Mikael Ruohomaa. 

HIFK:n johtaviin puolustajiin kuuluva Miro Heiskanen oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettynyt.

− Häviö tietysti vähän harmittaa, mutta hyvä nousu saatiin tehtyä ja yksi piste kuitenkin. Se on hyvä, että saimme sen.

− Pelasimme hyvin tuon kolmannen erän, hän jatkoi. 

Ensimmäinen erä oli HIFK:lta varsin hyvä. Se piti kiekkoa, hyökkäsi rintamana ja sai luotua laadukkaita maalipaikkoja. Toinen erä oli käytännössä Kärppien hallintaa. Kolmas erä oli jälleen HIFK:n hallintaa.

Heiskaselta kysyttäessä nousun syitä, 18-vuotias nuorukainen kertoi, että HIFK lähti klassisesti pelaamaan omaa peliään.

− Lähdimme vain omaa peliämme pelaamaan, annettiin kovaa painetta vastustajalle. Sitä kautta ne teki vähän enemmän virheitä ja me pääsimme enemmän kiekolla pelaamaan, hän mietti.

− Sitä kautta se lähti sitten rullaamaan.

Toinen erä oli tosiaan Kärppien hallintaa. Oululaisjoukkue pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, ja käytännössä jatkoi painetta läpi erän. Ville Leskinen vei vierailijat johtoon ja Charles Bertrand muutti vähän ajan päästä lukemiksi jo 2—0.

Ruohomaa kruunasi HIFK:n hankalan erän tekemällä alivoimalla lukemiksi 3—0. Heiskanen löysi hankalaan erään muutamia syitä.

− Emme varmaan karvanneet tarpeeksi. Olimme vähän laiskoja joissain kohdissa, se on varmaan se isoin syy. Paransimme paljon kolmanteen erään ja sitten lähti kulkemaan, Heiskanen kertoi.

Nuorten Leijonien matkaan

Tiistain ulkoilmaottelu oli varsin onnistunut tapahtuma. Katsojia lehtereillä oli kaikkiaan 16 000, ja mekkala sen mukainen. 

Ulkoilma, ulkojäät ja paikkana Helsinki, Kaisaniemi. Heiskaselle jäi illasta hyvät fiilikset.

− Hieno juttu, että oli noin paljon katsojia tullut mestoille ja kiva oli pelata.

Ottelun aikana lunta alkoi sataa aika lailla, varsinkin toisen erän aikana. Jäätä jouduttiinkin kolaamaan varsin paljon, etenkin kolmannessa erässä. 

Lumi näytti hidastavan kiekon liikkumista, ja syöttöihin pelaajat saivat laittaa välillä kunnolla voimaa. Heiskasen mukaan lumi haittasikin hieman pelaamista.

− Kyllä se tietysti vähän, kun jää on tuollainen aika nihkeä, eikä kiekko oikein liiku niin hyvin. Mutta ei sitä sitten kauheesti ajatellut, kun oli jo tullut lunta siihen.

− Sitten vain meni jäälle ja pelasi siten miten osasi, eikä sitä miettinyt turhaan.

Heiskanen valittiin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leiriryhmään MM-kisoja edeltävälle leiritykselle. 

Nuori miehen alku lähteekin leiritykselle hyvillä fiiliksillä.

− Hyvä jengi on kasassa. Kiva on lähteä sinnekin pelaamaan.

Heiskanen on ollut tällä kaudella HIFK:n johtavia kiekollisia puolustajia. Hän on ajoittain ottanut koko joukkueen reppuselkään, ja kantanut joukkuetta vaikeina hetkinä. Heiskanen on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia 18 otteluun. Kaikkiaan pisteitä on kertynyt 13.

Hyvin todennäköisesti kisajoukkueeseen pääsevältä Heiskaselta odotetaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa johtajuutta.  

Heiskasella onkin tavoitteena tällainen rooli.

− Johtavaa roolia haetaan, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Debyytti ja maali - Miro Heiskasen ilta kuin pikkupojan unelma

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 22:41
Ensimmäinen miesten maaottelu. Kotiyleisö. Vielä kun olisi ollut vastassa Venäjän sijasta Ruotsi, olisi Miro Heiskasen maajoukkuedebyytti ollut kuin suomalaisesta jääkiekkoaihesesta satukirjasta. lue lisää

Miro Heiskanen: "On täälläkin kiva pelata"

LIIGA | 28.10.2017 10:00
Perjantai-illassa HPK saapui Nordenskiöldinkadulle mittaamaan HIFK:n kunnon. Kotijoukkue oli vahvempi lukemin 3-2. Se nousi kahden maalin takaa tasoihin ja meni ohi. Vierasjoukkue menikin aluksi kahden maalin johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti ja lopulta Juuso Salmi ratkaisi pelin. Tasoitusmaalin iski Miro Heiskanen. lue lisää

Miro Heiskanen ensimmäisestä vierasvoitosta: "Jengi uhrautui mahtavasti"

LIIGA | 14.10.2017 23:04
HIFK:n lahjakas suomalaispuolustaja Miro Heiskanen iski Turun lauantai-illassa maalin ja pelasi reilut 20 minuuttia. Heiskanen oli ottelun jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja avasi vähän tarinaa reissustaan Dallasissa. lue lisää

Miro Heiskanen aivotärähdyksestään: "Välillä tuollaisia sattuu"

LIIGA | 7.10.2017 9:00
HIFK sai torstaina odotetun pelaajan takaisin kaukaloon, kun Miro Heiskanen pelasi tämän kauden ensimmäisen Liiga-ottelun. Heiskanen kärsi kauden alussa loukkantumisesta, eikä tämän takia ole päässyt pelaamaan. Jatkoaika kävi jututtamassa nuorta huippulupausta. lue lisää

Heiskanen palaa HIFK:n kokoonpanoon - Mukana myös uusin hankinta ja Liiga-debytantti

LIIGA | 5.10.2017 14:00
HIFK saa Vaasan reissulle sairastuvalta mukaan kauan odotetun Miro Heiskasen. Myös CHL:ssä kypärätempun tehnyt Niklas Nordgren tekee Liiga-debyyttinsä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Miro Heiskanen

HIFK #41 L p
s. 1999 Espoo
185CM / 78KG
SOPIMUS: 2019