Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Miro Heiskanen oli tappiosta harmissaan.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Heiskanen HIFK:n toisesta erästä: "Olimme vähän laiskoja joissain kohdissa"

Helsingissä, Kaisaniemessä HIFK ja Kärpät kohtasivat ulkoilmaottelussa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, Kärpät otti jatkoajalla voiton lukemin 4-3. Jatkoaika kävi jututtamassa HIFK:n superlupausta Miro Heiskasta ottelun jälkeen.

HIFK kärsi kirvelevän tappion tiistai-iltana. Kotijoukkue joutui toisessa erässä jo kolmen maalin takaamatkalle, mutta tuli kolmannessa erässä Patrik Carlssonin, Oliwer Kasken ja Erik Thorellin maaleilla tasoihin. Jatkoajalla voiton Kärpille ratkaisi Leijonien matkaan ensi viikolla lähtevä Mikael Ruohomaa. 

HIFK:n johtaviin puolustajiin kuuluva Miro Heiskanen oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettynyt.

− Häviö tietysti vähän harmittaa, mutta hyvä nousu saatiin tehtyä ja yksi piste kuitenkin. Se on hyvä, että saimme sen.

− Pelasimme hyvin tuon kolmannen erän, hän jatkoi. 

Ensimmäinen erä oli HIFK:lta varsin hyvä. Se piti kiekkoa, hyökkäsi rintamana ja sai luotua laadukkaita maalipaikkoja. Toinen erä oli käytännössä Kärppien hallintaa. Kolmas erä oli jälleen HIFK:n hallintaa.

Heiskaselta kysyttäessä nousun syitä, 18-vuotias nuorukainen kertoi, että HIFK lähti klassisesti pelaamaan omaa peliään.

− Lähdimme vain omaa peliämme pelaamaan, annettiin kovaa painetta vastustajalle. Sitä kautta ne teki vähän enemmän virheitä ja me pääsimme enemmän kiekolla pelaamaan, hän mietti.

− Sitä kautta se lähti sitten rullaamaan.

Toinen erä oli tosiaan Kärppien hallintaa. Oululaisjoukkue pääsi aloittamaan erän ylivoimalla, ja käytännössä jatkoi painetta läpi erän. Ville Leskinen vei vierailijat johtoon ja Charles Bertrand muutti vähän ajan päästä lukemiksi jo 2—0.

Ruohomaa kruunasi HIFK:n hankalan erän tekemällä alivoimalla lukemiksi 3—0. Heiskanen löysi hankalaan erään muutamia syitä.

− Emme varmaan karvanneet tarpeeksi. Olimme vähän laiskoja joissain kohdissa, se on varmaan se isoin syy. Paransimme paljon kolmanteen erään ja sitten lähti kulkemaan, Heiskanen kertoi.

Nuorten Leijonien matkaan

Tiistain ulkoilmaottelu oli varsin onnistunut tapahtuma. Katsojia lehtereillä oli kaikkiaan 16 000, ja mekkala sen mukainen. 

Ulkoilma, ulkojäät ja paikkana Helsinki, Kaisaniemi. Heiskaselle jäi illasta hyvät fiilikset.

− Hieno juttu, että oli noin paljon katsojia tullut mestoille ja kiva oli pelata.

Ottelun aikana lunta alkoi sataa aika lailla, varsinkin toisen erän aikana. Jäätä jouduttiinkin kolaamaan varsin paljon, etenkin kolmannessa erässä. 

Lumi näytti hidastavan kiekon liikkumista, ja syöttöihin pelaajat saivat laittaa välillä kunnolla voimaa. Heiskasen mukaan lumi haittasikin hieman pelaamista.

− Kyllä se tietysti vähän, kun jää on tuollainen aika nihkeä, eikä kiekko oikein liiku niin hyvin. Mutta ei sitä sitten kauheesti ajatellut, kun oli jo tullut lunta siihen.

− Sitten vain meni jäälle ja pelasi siten miten osasi, eikä sitä miettinyt turhaan.

Heiskanen valittiin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leiriryhmään MM-kisoja edeltävälle leiritykselle. 

Nuori miehen alku lähteekin leiritykselle hyvillä fiiliksillä.

− Hyvä jengi on kasassa. Kiva on lähteä sinnekin pelaamaan.

Heiskanen on ollut tällä kaudella HIFK:n johtavia kiekollisia puolustajia. Hän on ajoittain ottanut koko joukkueen reppuselkään, ja kantanut joukkuetta vaikeina hetkinä. Heiskanen on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia 18 otteluun. Kaikkiaan pisteitä on kertynyt 13.

Hyvin todennäköisesti kisajoukkueeseen pääsevältä Heiskaselta odotetaan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa johtajuutta.  

Heiskasella onkin tavoitteena tällainen rooli.

− Johtavaa roolia haetaan, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Heiskasella vakuuttava sisääntulo miesten arvokisoihin - "Täytyy vain pelata entistä fiksummin"

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 12:00
Miro Heiskanen on saanut olla vakuuttavista otteista huolimatta melko rauhassa, kun kaikkien huomio on ollut ikätoveri Eeli Tolvasessa. Ruotsi-ottelusta Heiskanen odottaa kiireistä Ruotsin kovan karvauksen takia. lue lisää

Heiskanen säkenöi heti, Petrelliltä kuitti: "8+, kun ei tehnyt neljää"

LIIGA | 26.1.2018 22:31
Miro Heiskanen teki paluun Liiga-peleihin ja laukoi kiekon heti kahdesti ylänurkkaan, kun HIFK voitti Tapparan 3−4. Tähtipakki totesi, että pelituntuma oli vähän hakusessa. Joukkuekaveri Lennart Petrell ja valmentaja Ari-Pekka Selin kertoivat, että he molemmat ottavat mallia nuoresta pelimiehestä. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -läpimurrot: "Heiskanen on päivänselvä ykkösvalinta"

LIIGA | 22.12.2017 11:00
Kukaan ei ole yllättynyt Miro Heiskasen läpimurrosta, mutta ketkä muut ovat syttyneet sarjan tähtikartalle? lue lisää

Debyytti ja maali - Miro Heiskasen ilta kuin pikkupojan unelma

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 22:41
Ensimmäinen miesten maaottelu. Kotiyleisö. Vielä kun olisi ollut vastassa Venäjän sijasta Ruotsi, olisi Miro Heiskasen maajoukkuedebyytti ollut kuin suomalaisesta jääkiekkoaihesesta satukirjasta. lue lisää

Miro Heiskanen: "On täälläkin kiva pelata"

LIIGA | 28.10.2017 10:00
Perjantai-illassa HPK saapui Nordenskiöldinkadulle mittaamaan HIFK:n kunnon. Kotijoukkue oli vahvempi lukemin 3-2. Se nousi kahden maalin takaa tasoihin ja meni ohi. Vierasjoukkue menikin aluksi kahden maalin johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti ja lopulta Juuso Salmi ratkaisi pelin. Tasoitusmaalin iski Miro Heiskanen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätÄssät
"Ässillä yllätysmahdollisuus Oulussa"
Ässät tasoitti sarjan tehokkaan avauseränsä ansiosta torstaina, mikä tuo varmasti itseluottamusta porilaisryhmään. Kärpät menetti ottelussa kärkipuolustaja Miika Koiviston, mikä tekee ison loven oululaisryhmän alakertaan ja ylivoimapelaamiseen. Oululaisryhmä on ollut kotikaukalossaan kova, mutta Ässät osoitti pystyvänsä horjuttamaan joukkuetta. Voiton tuoma itseluottamuspiikki johtaa Ässiä pitkälle myös kolmannessa kohtaamisessa ja se pistää Kärpät ahtaalle. Ottelun ratkaisua voidaan joutua hakemaan jopa jatkoajalta saakka.
 • 2
 • 3
 • 2
 • 3
TPSSaiPa
"TPS sysää SaiPan kuilun reunalle"
SaiPa on kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa haastanut TPS:n täysin, mutta turkulaisryhmä on rankaissut sitä huolimattomuusvirheistä. Tiukat tappiot lisäävät varmasti nälkää lappeenrantalaisryhmään, mutta se ei riitä TPS:ää vastaan. Turkulaisjoukkueen kokenut osasto Eric Perrinin ja Ilari Filppulan johdolla on ollut hyvässä vireessä ja rokottanut erikoistilanteista SaiPaa kovalla prosentilla. Lappeenrantalaisryhmä taistelee kovasti myös lauantaina, mutta isäntien rutiini ratkaisupaikoissa on liikaa sille ja TPS nappaa ottelusarjan kolmannen voiton.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
JYPHIFK
"JYP nappaa toisen kiinnityksen"
JYP hävisi avauskohtaamisen hallinnastaan huolimatta, mutta tasoitti sarjan perjantaina, vaikka HIFK ottelussa olikin niskan päällä. Jyväskyläläisryhmän aktiivinen peli tuotti ongelmia avauspelissä HIFK:lle ja JYPin tehottomuus pelasti helsinkiläisjoukkueen. Jos pelin kuva on samanlainen myös lauantaina, iskee JYP vääjäämättä jossain vaiheessa. HIFK:kin saa oman hyökkäyspelinsä ansiosta tilaisuuksia hyökkäyspäässä, mutta JYP jauhaa voittoon tarvittavat osumat.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TapparaKalPa
"Tasainen taistelu jatkuu Tampereella"
Tapparan ja KalPan sarjassa on edetty tähän asti kotivoittojen merkeissä. Molemmat kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, eikä kolmaskaan kohtaaminen muutosta tuo. Tappara on kotikaukalossaan ennakkosuosikki, mutta perjantain voitto toi varmasti kuopiolaisryhmälle itseluottamusta. Maaleja nähdään jälleen molemmissa päissä, mutta kirvesrinnat pystyvät kotikaukalossa nappaamaan toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Miro Heiskanen

HIFK #41 L p
s. 1999 Espoo
185CM / 78KG
SOPIMUS: 2019