Hedman ei lannistunut avaustappiosta: "Otamme tämän pisteen, ja menemme eteenpäin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Victor Hedman alusti Ruotsin ainoan osuman komealla syötöllä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ruotsi hävisi avausottelunsa Venäjälle pitkän kaavan mukaan lukemin 2-1. Ruotsin avainpuolustaja Victor Hedman ei ollut mieltynyt niukkaan tappioon Venäjää vastaan, mutta ei kuitenkaan latistanut mieltään.

− Pelasimme todella hyvän alun. Ensimmäisessä erässä meillä oli todella paljon tilaisuuksia, ja homma näytti hyvältä. Kolmannessa erässä Venäjä tuli lujaa päälle. Me nyt otamme tämän pisteen, ja menemme eteenpäin, Victor Hedman tuumi ottelusta ja suuntasi katseen Saksaan:

− Pelaamme seuraavaksi isäntämaata vastaan huomenna, joten meidän pitää nyt keskittyä siihen.

Hedman alusti Ruotsin ainokaisen erinomaisella avaussyötöllä omasta päästä. Loput työstä hoiteli Carolina Hurricanesin kaksikko.

− Piti toimia nopeasti, ja Victor Rask petasi myös erinomaisesti kiekon Elias Lindholmille. Iso maali meille, ja melkein tarpeeksi.

Ruotsilla on käytössään yli 15 NHL-pelaajaa, mutta Hedman ei näe sen kytköstä NHL:n päätökseen kieltää olympialaisiin osallistumiset. Tampa Bay Lightning ei päässyt tällä kaudella pudotuspeleihin, joka oli suurena tekijänä Hedmanin päätöksessä MM-kisoihin.

− Haluan voittaa tämän kauden viimeisen ottelun. Se on minun tavoitteeni ja uskon että monen muunkin pelaajan tavoitteena. Emme ole ainoat täällä, ja joka joukkue on täynnä kovantasoisia pelaajia. Pitää keskittyä yhteen otteluun kerralla, ja viedä tämä prosessi päätökseen. Katsotaan mihin se meidät johdattaa, Hedman valotti.

» Lähetä palautetta toimitukselle