Hattutempun iskenyt Kantola: "Omat tavoitteet on korkealla"

CHL / Haastattelu
Muun muassa HIFK:ta liigaurallaan edustanut Kantola on ollut tehokkaana KalPan paidassa.
KalPaan tälle kaudelle hankittu hyökkääjä Kai Kantola on onnistunut maalinteossa kovalla prosentilla. Torstai-illan CHL–kamppailussa mies viimeisteli kolme maalia, mutta ei lähtenyt keulimaan saavutuksellaan.

− Hyvä fiilis tietysti, mutta [pelin] startti oli vähän semmoinen, että pitää parantaa. Ei tuollaisia saisi tulla näitä hyviä joukkueita vastaan, mutta hyvä nousu oli meiltä. Tehohyökkääjä ei lähtenyt sen kummemmin fiilistelemään kolmen maalin iltaansa, mutta moitti joukkueensa heikkoa ottelun alkua.

Vaikka kahden erän jälkeen näytti, että Malmö vie pisteet matkaansa, ruotsalaisvastustaja näytti olevan melkein joka tilanteessa potkun edellä. KalPan pukukopissa ei kuitenkaan oltu lannistuttu.

− Pelattiin paremmin omaa peliä päätöserässä. Kopissa meillä oli usko ja tahto voittaa tämä peli. Veikkaan, että vähän puristettiin mailaa myös siinä alkupuolella. Meidän piti vain uskoa edelleen siihen omaan tekemiseen, ja siitä se peli vähitellen aukesi meille.

KalPa on nyt pelannut muutaman ottelun tälle kaudelle ja myös Liiga-kauden alun lähestyessä pitäisi alkaa näkyä merkkejä siitä, mihin suuntaan joukkueen pelitapa on menossa. Kantolan mukaan kilpipaitojen peli alkaa vähitellen olla jo sitä, mitä siltä halutaan.

− Kyllä alkaa olemaan jo niitä elementtejä pelissä, mitä halutaan tulevalla kaudella nähdä. Meillä on se vauhti tärkeä juttu ja pyritään, että haastetaan jalalla kiekon kanssa. Maalille pitää mennä ja saada paljon laukauksia. Niitä asioita nähtiin minusta myös tänään.

Hyökkääjä on tehnyt kovasti töitä kesän aikana, KalPan pelitapa ei ole helpoimmasta päästä. Miehellä on rima korkealla ja ainakin maalinteon suhteen on näyttänyt erittäin hyvältä.

− Omat tavoitteet tulevalle kaudelle on korkealla, mutta niinhän ne pitää olla, päätti hattutempun viimeistellyt Kantola.

» Lähetä palautetta toimitukselle