Harkimo: Ei mitään syytä kiirehtiä

LIIGA / Haastattelu
Kolmikosta vain kaksi jatkaa Jokereissa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Hjallis Harkimo ei olisi mielellään päästänyt Jarmo Kekäläistä lähtemään, mutta kunnioitti kuitenkin kaksikon välistä herrasmiessopimusta. Uuden toimitusjohtajan hankkimisessa ei Harkimon mukaan ole kiire, koska Kekäläinen on hoitanut organisaation niin hyvään kuntoon.

Jokerit kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen siirtyvän Columbus Blue Jacketsin johtoon. Tilaisuudessa oli lisäksi paikalla seuran puheenjohtaja Hjallis Harkimo ja emoyhtiön toimitusjohtaja Keijo Säilynoja.

– Siitä on kohta kolme vuotta, kun Kekäläisen kanssa pidimme lehdistötilaisuuden lentokentällä. Teimme silloin viiden vuoden sopimuksen ja siinä oli myös herrasmiessopimus ohessa. Jos hän saisi paikan jonkun NHL-joukkueen toimitusjohtajana, niin meidän sopimus voitaisiin purkaa, Harkimo muisteli.

– Semmoinen tilanne tuli viime viikon lopulla. Minulla ei ollut tietenkään mitään sitä vastaan. Olen ylpeä siitä, että Jokerien organisaatiosta tulee ensimmäinen eurooppalainen GM, hän jatkoi.

Harkimo oli erityisen tyytyväinen siihen, miten Kekäläinen laittoi koko organisaation uuteen uskoon juniorityöstä lähtien. Puheenjohtaja oli myös iloinen siitä, että hän on saanut itse pysytellä taustalla.

– Hyvä, että hän on ottanut täyden vastuun. Eikä niin kuin joissain lehdissä on sanottu, että se ottaisi minua päähän, kun hän saa kaiken julkisuuden.

– Minähän en saa yleensäkään mitään julkisuutta, niin sehän minua vituttaa, jos joku saa, Harkimo vinoili.

Uuden toimitusjohtajan kanssa ei kiirettä

Jokerien emoyhtiön Jokerit HC Oyj:n toimitusjohtaja Säilynoja ottaa loppukaudeksi ison osan Kekäläisen jättämistä vastuualueista haltuunsa. Harkimon mukaan Jokereilla ei ole mitään syytä kiirehtiä uuden toimitusjohtajan kanssa.

– Meillä on paljon asioita valmiina, emmekä ala hosua tässä. Ei tässä ole mitään kiirettä. Kekäläinen on tehnyt niin hyvää työtä ja antanut selvät sävelet. Me voimme hyvin odottaa kauden loppuun.

– Pelataan kevään pelit ja katsotaan sitten, mitä tehdään. "Keke" pystyy hoitamaan tämän homman ihan hyvin. Hän on ollut tiiviisti Kekäläisen kanssa ja oppinut häneltä paljon. Hän on entinen pelaaja, enkä näe mitään syytä kiirehtiä.

Harkimon mukaan on myös mahdollista, että Säilynoja jatkaa urheilupuolen johtajana kauden jälkeen.

– Molemmissa pesteissä hän ei kuitenkaan kovin pitkään voi jatkaa.

"Toista Kekäläistä ei löydy"

Herrasmiessopimuksesta huolimatta luopuminen Kekäläisestä ei ollut Harkimolle helppoa.

– Olen tullut hänen kanssaan niin hyvin toimeen ja meistä on tullut hyvät kaverit. Olemme tehneet töitä yhdessä jo kolme vuotta, enkä mielelläni olisi häntä päästänyt. Ei minulla kuitenkaan ollut vaihtoehtoa, kun olimme sopineet tämän jo silloin kun hän tuli.

– Hyvää työtä hän täällä teki ja pisti organisaation uuteen uskoon. Siitä on helpompi jatkaa verrattuna siihen kun hän tuli. Meidän pitää katsoa, kuka tätä sitten kevään jälkeen jatkaa. Toista Kekäläistä ei löydy.

Jokerit ei saa Kekäläisestä minkäänlaista siirtokorvausta, mutta Harkimo uskoo, että siirrosta on kuitenkin hyötyä Jokereille.

– On tästä meille pitkällä tähtäimellä varmasti hyötyä, se on ihan selvä. Tunnen niin paljon tyyppejä NHL:stä muutenkin, että tämähän vain vankistaa Jokerien mainetta siellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle