Hannu Pikkarainen ei suotta jännittänyt tauon jälkeen

LIIGA / Haastattelu
HIFK:lla oli syytä juhlia tiistaina.
Kuva © Joonas Hautamäki
Tiistain ottelussa Ässät-HIFK nähtiin yksi paluu melko pitkältä tauolta. Puolustaja Hannu Pikkarainen ei ollut pelannut yhtään ottelua lähes puoleen vuoteen. HIFK voitti kamppailun 1−5-lukemin.

Hannu Pikkaraisen paluu Liiga-jäille oli menestyksellinen sekä joukkueen kannalta että henkilökohtaisesti. Ässät ei pysynyt HIFK:n kyydissä ensimmäistä kymmentä minuuttia kauemmin.

− Hieman oudolta tuntui pelata näin pitkän tauon jälkeen. Jotkut tilanteet tulivat kyllä aika nopeasti, mietti Pikkarainen.

− Omissa syötöissäni oli vähän tuuriakin mukana, mutta sitä tarvitaan joskus.

Edelliset liigapisteet 31-vuotias puolustaja teki TPS:n paidassa kaudella 2012-2013.

− Monet sanovat, että omat tehopisteet eivät niin merkitse, mutta kyllä niistä on hyötyä. Itsenikin on tehtävä tulosta, ei siitä ole ainakaan haittaa, tuumi Pikkarainen.

Silminnähden harjoitteluun panostanut kiekkoilija vaikutti tyytyväiseltä HIFK-pestiinsä. Sopimuksettomien pelaajien jäilläkin on tapahtunut muutoksia.

− Kyllä tämä keikka tuli minulle erittäin hyvään saumaan. Salmisaaren hallilla olemme käyneet jäällä, siihen suuntaan kuuluu iso kiitos siitä, että olen kunnossa. Sieltä kuitenkin lähti joitakin Kärppiin ja enää ei saatu kunnon viisikkotreenejä.

− Olen tällä hetkellä omasta mielestäni paremmassa kunnossa kuin koskaan. Esimerkiksi perusluistelu on hyvällä mallilla. Sopimus on marraskuun loppuun saakka.

Paluu HIFK-paitaan ei jännittänyt Pikkaraista. Sen aika on myöhemmin tällä viikolla.

− Ei kauden avaus vierasottelussa niin erityisesti jännittänyt. Torstain kotiottelu voi jännittää, siellä on tuttujakin paikalla runsaasti.

Pikkarainen ei ollut vielä täysin sisällä uusvanhan joukkueensa rutiineissa. Seuran kotihalli oli myös muussa käytössä.

− Kun tästä viedään kamat Nordenskiöldinkadulle ja mennään kotiin, alan päästä joukkueen rytmiin mukaan.

− Olin maanantaina ensi kertaa jäällä joukkueen kanssa, ja hevosshow'n tähden olimme muutenkin evakossa siellä Salmisaaressa, hymähti Pikkarainen.

Kokeneella puolustajalla oli myös resepti siihen, miten joukkue saa jatkoa hyvälle esitykselleen.

− Pitää saada Ville Husso yhtä tulikuumaan vireeseen, niin hyvä siitä tulee.

− Joka tapauksessa 5−1-voitto tekee kotimatkasta huomattavasti lyhyemmän, päätti Pikkarainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle