Hakulinen katsomosta ykköskenttään

LIIGA / Haastattelu
Anrei Hakulinen vaihtoi Pelicans-paidan kouvolalaisväreihin.
Kuva © Timo Savela
Vajaa kuukausi sitten Anrei Hakulinen tuskaili Lahdessa, kun peliaikaa ei tullut juurikaan. Välillä hän seurasi pelejä katsomon puolelta. Tänään Lahdessa tilanne oli varsin erilainen; Hakulinen pelasi ykköskentässä ja oli yksi ottelun avainhahmoista, tosin vierasjoukkue KooKoon peliasussa.

Perjantaina Pelicans haki voiton Kouvolasta, mutta lauantaina oli kouvolalaisten vuoro kuitata tilanne hakemalla voitto Lahdesta. KooKoon Anrei Hakuliselle voitto entisestä seurasta maistui erityisen hyvälle.

− Pelasimme täällä juuri niin kuin vaadittiin. Alku oli toki huono, ylivoimakin oli tahmeaa, mutta pääsimme koko ajan paremmin mukaan peliin. Kun saimme maalit, ei meillä ollut oikeastaan mitään hätää pelissä. Jo eilinen oli meidän peli. Jos vain olisimme saaneet paikoista tehtyä maalit, olisimme eilenkin voittaneet. Tänään saimme vastaavista paikoista sisään, ja tässä on tulos.

Ottelusta ei tunnetta puuttunut, mikä näkyi useina vihellyksen jälkeisinä nahisteluina. Summerin jo soitua Ari Vallin ja Taavi Vartiainen heittivät hanskat jäähän ja tappelivat itsellensä pelirangaistukset. Peräkkäisinä päivinä pelattaviin pelisarjoihin Hakulinen oli voiton jälkeen tyytyväinen.

− Nyt ainakin oli mukavaa, kun taistelemme Pelicansin kanssa samoista sijoista. Tämä oli kuin mini-pudotuspelit, ja ainakin tunnetta oli reilusti mukana.

Vasta kuukausi sitten juuri Pelicansista KooKoohon siirtyneelle Hakuliselle peli oli ensimmäinen vanhassa kotikaukalossa.

− Ei ollut mitään erikoista kuittailua pelin aikana. Ehkä paikoitellen pelattiin hieman kovempaa, mutta yritin vastata samalla mitalla.

Kouvolassa yli kaksikymmentä minuuttia illassa pelaava Hakulinen on viihtynyt erinomaisesti uudessa kotikaupungissaan.

− Paikkanahan Kouvola ei ole mikään metropoli ja äkkiä tulee ainakin kaupunki tutuksi. Todella hyvin olen kuitenkin viihtynyt ja isoon rooliin olen päässyt saman tien. Meillä on aivan loistava joukkuehenki, ja minut on otettu hyvin vastaan. Lisäksi ketjukaverini Juha-Pekka Haataja ja Josh Green ovat todella kovia pelimiehiä tähän sarjaan.

KooKoo-fanit saavat nauttia Hakulisen esityksistä jatkossakin, sillä hänellä on sopimus myös ensi kaudeksi KooKoon kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle