Hakanpää: "Se, että pääsee kokemaan tällaista on ainutlaatuista"

LIIGA / Haastattelu
Hakanpää päätti ensimmäisen Kärpät-kautensa pronssimitali kaulassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppiin täksi kaudeksi Pohjois-Amerikasta siirtynyt puolustaja Jani Hakanpää päätti ensimmäiset Liigan pudotuspelinsä pronssijuhliin. Hakanpään liigauran ensimmäiset pudotuspelit olivat nousujohteiset.

Kärppien pukukopissa oli perjantain voitokkaan pronssiottelun jälkeen paljon iloisia pelaajia. Yksi heistä oli kahden ja puolen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen Liigaan palannut Jani Hakanpää.

− Kaudesta jää ihan hyvä maku ja mitali kylkeen kiinni, niin hieno homma, Hakanpää jutteli.

Runkosarjassa kaikki 60 ottelua pelannut Hakanpää iski pudotuspelien 14 ottelussa tehot 1+5. Puolustajan otteet paranivat pudotuspelien edetessä koko ajan.

− Suoriuduin mielestäni ihan okei. Alussa oli vähän vaikeampaa, mutta pystyin kuitenkin parantamaan mitä pidemmälle mentiin. Se oli hieno juttu, mies kertasi.

− Oli hienoa olla mukana, nämä kumminkin ovat niitä hienoimpia pelejä mitä on. Se, että pääsee kokemaan tälläistä on ainutlaatuista.

Hakanpää pelasi pudotuspelien kuusi viimeistä ottelua nuoren Taneli Ronkaisen pakkiparina. Ronkainen pelasi uransa ensimmäisiä liigapelejä tällä kaudella ja loukkaantumisten myötä nousi pelaavaan kokoonpanoon myös pudotuspeleissä.

Hakanpää kehui pakkiparinsa otteita pronssiottelun jälkeen.

− Hän on nuori poika, mutta kyllä on kylmä pää ja huikea pelaaja, että pystyy hyppäämään suoraan keskelle pudotuspelejä. Hän pystyi pelaamaan noin hienosti ja hyvin illasta toiseen, niin kyllähän sitä on hienoa seurata tuosta viereltä.

− Ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa kaverista. Luonnetta löytyy ja hän taistelee ja painaa menemään illasta toiseen, huikeeta, Hakanpää suorastaan ylisti pakkipariaan.

Ottelun jälkeen Hakanpää ei ollut varma mitä ilta tuo tullessaan.

− Tästä lähdemme syömään kimpassa vaimojen ja tyttöystävien kanssa, mutta sitä pidemmälle en osaa vielä sanoa. Se on sitten muiden käsissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle