Hagman tehottomuudestaan: "Tietty rentous puuttuu"

KHL / Haastattelu
Hagman mietteliäänä harjoitusten jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden Niklas Hagman onnistui alkukaudesta kovalla prosentilla. Loukkaantuminen lokakuussa katkaisi pelirytmin, jonka löytämisessä on ollut vaikeuksia. Kevään tosipelien alkaessa Hagmanilta voi odottaa isoja maaleja.

Jokereiden menestys on nojannut vahvasti LOKOMO-ketjun ratkaisuvoimaan, mutta kevään tosipelien koittaessa myös kokeneempien pelimiesten voi uskoa nousevan esiin. Kapteeni Niko Kapasen johtaman ykkösketjun laitureiksi ovat vakiintuneet Tommi Huhtala ja Niklas Hagman.

Selkävaivastaan kevätkuntoon vertyvä 35-vuotias Hagman on 800 ottelun NHL-kokemuksellaan potentiaalinen Steve Mosesin varjosta nouseva ratkaisija.

− Oma peli tuntuu ihan hyvältä, vaikka tuloksellisesti ei olekaan niin hyvin mennyt. Joukkue on kuitenkin pelannut hyvin, Hagman kertoili perjantain harjoitusten jälkeen.

Hagman on kirjannut kauden 42 ottelussaan 18 maalia ja 8 syöttöpistettä. Kuusi viimeistä ottelua ovat menneet kiikaritehoilla ja kymmenen edellisen ottelun yhteissaldokin on vain kaksi syöttöpistettä.

− Ei se ehkä niin näy pelissä, mutta pelaamisesta puuttuu tietty rentous, se on pääkopasta kiinni. Alkukaudesta tuntui menevän sisään vähän joka paikasta, ja se ruokkii tietysti positiivista ajattelua. Nyt sitä yrittää ehkä ajatella asioita vähän liian vaikeasti.

− Mutta en ole huolissani, vaikka ketjumme ei ole onnistunutkaan. Paikkoja on kuitenkin ollut ja tämän viikon pari huilipäivää tekivät hyvää.

Hagman tarkkana harjoituksissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Hagman toppuuttelee vielä puheita pudotuspeleistä, mutta odottaa "eri meiningin" pelejä jo innolla. Myös tehopisteitä voi odottaa, sillä kokeneen pelimiehen asenne on vähintäänkin päättäväinen.

− Kyllä tässä alkaa itselläkin mieli kohenemaan pleijarien lähestyessä. Siellä menestyminen on pienestä kiinni, sitten otetaan kaikki keinot käyttöön. 

Lauantaina alkava viiden ottelun vieraskiertue on tervetullut retki. Kumpi on parempi vaihtoehto pelaamisen kannalta, reissu vai koti?

− Perhe ja lapset ovat hyvää vastapainoa ja antavat energiaa. Mutta tämä on kauden viimeinen pidempi reissu, ja nyt meillä on muutama välipäiväkin, joita ei yleensä ole. Kiva viettää aikaa jätkien kanssa ja keskittyä pelaamiseen.

− Hyviä pelejäkin on luvassa. Vastassa on joukkueita, joita voi tulla vastaan myös pudotuspeleissä. Yritetään saada omaa peliämme valmiiksi. Eivät nämä missään nimessä ole vain harjoitusta, vaan joka matsissa yritetään saada pinnoja ja pelata mahdollsimman hyvin. Katsotaan sitten niiden jälkeen, ketä vastaan pelataan pudotuspeleissä.

Kotiedulla on pitkän vierasreissun jälkeen suuri merkitys. Suoraan kymmenen päivän reissulta olisi raskasta lähteä heti uudelle matkalle. 

− Pääsemme aloittamaan pleijarit kotona, se on hyvä juttu. Uskon, että olemme pelimme suhteen hyvässä aikataulussa menossa pleijareihin. Matkaa on vielä, mutta hyvältä näyttää. Keskitytään nyt kuitenkin vielä näihin viiteen runkosarjapeliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle