Haataja osui heti paluupelissään.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Haatajan paluu Helsinkiin: "Halusin vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi"

Juha-Pekka Haataja palasi Helsinkiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kauden avauksessa tuli tukkaan Jyväskylässä, vaikka Haataja osuikin JYPin verkkoon. Jatkoaika kyseli Haatajalta paluun taustoista, ja lauantain kotiavauksesta.

Juha-Pekka Haataja veti perjantaina HIFK:n paidan päälleen liigakaukaloissa ensimmäistä kertaa sitten mestaruuskauden 2010-11. Joukkue hävisi kauden avauksessa JYPille loppulukemin 4-2.

HIFK hankki viime keväänä KooKoosta jo Ryan O'Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan. Viimeksi mainittu jatkoi matkaansa Kuopioon, mutta Malinen ja O'Connor jatkoivat petopaidassa. Nyt joukkoon liittyi myös Haataja.

− Aikoinaan kun muutaman vuoden täällä olin, jäi hyvät muistot ja kokemukset tästä paikasta. Halusin siksi tässä vaiheessa uraa vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi ja kiinnostusta löytyy. Onneksi asiat järjestyivät niin hyvin, että täällä olen taas, Haataja toteaa.

Kouvolan kolmikko pelasi heti kauden avauksessa samassa ylivoimaviisikossa, ja tulosta tuli. Haataja täräytti HIFK:n ensimmäisen maalin O'Connorin ja Malisen alustuksesta. Voisi kuvitella, että yhteinen historia on yksi ratkaisevista tekijöistä, miksi valmennusjohto on miehet samaan ylivoimaan laittanut.

− Pitäisi varmaan valmentajilta kysyä, että mikä siinä on takana, mutta siinä kun pelattiin muutama vuosi samojen jätkien kanssa samassa ylivoimassa, totta kai se helpottaa. Meillä on kuitenkin uusi joukkue. Hitsautuminen ottaa aikansa, Haataja pyörittelee.

Vaikka HIFK pelasi tuloksellisesti parhaiten avauserässä, Haatajan mielestä joukkueen pelillinen esitys koheni ottelun edetessä.

− Vaikka ensimmäisessä erässä pääsimme tauolle johdossa, se oli meiltä heikoin erä tässä pelissä. Toisessa erässä vastustaja teki maaleja, mutta me paransimme koko ajan. Kolmas erä oli paras meiltä. Minusta meillä oli nousujohteinen peli.

Pitkään ei avausottelun tappioon saa jäädä vellomaan, sillä joukkueet kohtaavat heti lauantaina Helsingissä.

− Siellä odottaa kauden avaus kotona, ja kuten puhuimme pelin jälkeen, meidän pitää lähteä nauttimaan siitä tilanteesta, että saamme lauantaina pelata kotona.

− Paikalle tulee varmasti hyvin porukkaa, ja yleisö on meidän tukenamme. Annetaan heille mitä he tulevat katsomaan. Nautinnon kautta huomiseen, Haataja päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HIFK:n Haatajalle pelikieltoa osumasta tuomariin

LIIGA | 13.1.2018 12:47
HIFK:n konkarihyökkääjä Juha-Pekka Haataja on saanut pelikieltoa Liigan kurinpitodelegaatiolta. lue lisää

Mikkelissä tapahtuu: HIFK:n Haataja suihkuun osumasta tuomariin

LIIGA | 11.1.2018 19:14
HIFK:n hyökkääjä Juha-Pekka Haataja sai ulosajon Jukurien ja HIFK:n välisessä kohtaamisessa. lue lisää

HIFK:n Haataja Kaisaniemen ulkoilmaottelusta: "Tätä on odotettu pitkään"

LIIGA | 5.12.2017 10:00
HIFK ja Kärpät kohtaavat tiistaina Kaisaniemessä, Helsingissä ulkoilmaottelussa. Jatkoaika kävi maanantai-iltana seuraamassa kotijoukkueen harjoituksia ja jutteli harjoitusten jälkeen Juha-Pekka Haatajan kanssa. lue lisää

Kiekkoareena: HIFK:n Haataja ja Ahtola sivussa tulevista otteluista

LIIGA | 19.9.2017 16:58
HIFK joutuu muuttamaan kokoonpanojaan tuleviin otteluihin, koska loukkaantuneiden listalle tuli kaksi uutta nimeä. lue lisää

Petrell HIFK:n kapteeniksi

LIIGA | 31.8.2017 16:39
HIFK on nimennyt kapteenistonsa tulevalle kaudelle. Joukkueen kapteenina toimii Lennart Petrell, ja varakapteeneita on nimetty kolme. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TPSJukurit
"TPS:n puolustus liian kova pala purtavaksi"
TPS on iskenyt Liigan toiseksi eniten maaleja, mutta viime otteluissa alkukaudelta tuttu ilotulitus on puuttunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa turkulaiset ovat iskeneet vain viisi osumaa. Jukurit on löytänyt pelillistä nostetta kankean alkukauden jälkeen, mutta TPS:n puolustuksen murtaminen on mikkeliläisille liian suuri pala purtavaksi.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
HIFKKärpät
"Kärppien vauhti liikaa HIFK:lle"
HIFK on seitsemän ottelun pisteputkessa, mutta tilastojen takaa löytyy rutkasti ongelmia. Suuri osa pisteistä on tullut heikompia joukkueita vastaan. Erityisesti puolustajilla on ollut vaikeuksia sekä pelin avaamisessa että oman alueen puolustamisessa. Vauhdikkaasti pelaavien Kärppien aktiivisuus ja paineistus ovat myrkkyä helsinkiläisten puolustukselle.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
IlvesLukko
"Lukko henkisesti vahvempi"
Ilveksen esityksissä näkyvät paineet sekä alavireisesti sujunut alkukausi. Viime otteluissa tupsukorvat ovat ajoittain hallinneet pitkiäkin jaksoja, mutta viimeistely on ontunut. Myös maalivahtipeli on ollut epävarmaa. Ilveksen maalivahtien torjuntaprosenrri ei edes lähentele 90 prosentin rajapyykkiä. Lukko on puolestaan viimeistellyt hallintaan nähden todella kovalla prosentilla. Lukko on ennakkosuosikki, mutta vain niukasti.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
ÄssätKooKoo
"Vapautuneempi Ässät vie voiton"
Ässät pelasi tiistaina ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajansa alaisuudessa. Pahimmillaan sekavalta ja jo valmiiksi luovuttaneelta näyttänyt joukkue sai uutta virtaa. Porilaiset olivat ottelussa hallitsevampia, mutta höntyily puolustuspäässä maksoi kaksi pistettä. Materiaalin puolesta joukkueella on näyttöhaluja kotiyleisönsä edessä. KooKoo on piristynyt, mutta paineet ovat kouvolalaisten puolella. Tappio tietäisi pudotuspelihaaveiden karkaamista jo lähes ulottumattomiin.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Juha-Pekka Haataja

HIFK #27 R lh
s. 1982 Oulu
179CM / 84KG
SOPIMUS: 2018