Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Haataja osui heti paluupelissään.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Haatajan paluu Helsinkiin: "Halusin vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi"

Juha-Pekka Haataja palasi Helsinkiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kauden avauksessa tuli tukkaan Jyväskylässä, vaikka Haataja osuikin JYPin verkkoon. Jatkoaika kyseli Haatajalta paluun taustoista, ja lauantain kotiavauksesta.

Juha-Pekka Haataja veti perjantaina HIFK:n paidan päälleen liigakaukaloissa ensimmäistä kertaa sitten mestaruuskauden 2010-11. Joukkue hävisi kauden avauksessa JYPille loppulukemin 4-2.

HIFK hankki viime keväänä KooKoosta jo Ryan O'Connorin, Jarkko Malisen ja Kai Kantolan. Viimeksi mainittu jatkoi matkaansa Kuopioon, mutta Malinen ja O'Connor jatkoivat petopaidassa. Nyt joukkoon liittyi myös Haataja.

− Aikoinaan kun muutaman vuoden täällä olin, jäi hyvät muistot ja kokemukset tästä paikasta. Halusin siksi tässä vaiheessa uraa vielä palata tänne, jos mahdollisuus tulisi ja kiinnostusta löytyy. Onneksi asiat järjestyivät niin hyvin, että täällä olen taas, Haataja toteaa.

Kouvolan kolmikko pelasi heti kauden avauksessa samassa ylivoimaviisikossa, ja tulosta tuli. Haataja täräytti HIFK:n ensimmäisen maalin O'Connorin ja Malisen alustuksesta. Voisi kuvitella, että yhteinen historia on yksi ratkaisevista tekijöistä, miksi valmennusjohto on miehet samaan ylivoimaan laittanut.

− Pitäisi varmaan valmentajilta kysyä, että mikä siinä on takana, mutta siinä kun pelattiin muutama vuosi samojen jätkien kanssa samassa ylivoimassa, totta kai se helpottaa. Meillä on kuitenkin uusi joukkue. Hitsautuminen ottaa aikansa, Haataja pyörittelee.

Vaikka HIFK pelasi tuloksellisesti parhaiten avauserässä, Haatajan mielestä joukkueen pelillinen esitys koheni ottelun edetessä.

− Vaikka ensimmäisessä erässä pääsimme tauolle johdossa, se oli meiltä heikoin erä tässä pelissä. Toisessa erässä vastustaja teki maaleja, mutta me paransimme koko ajan. Kolmas erä oli paras meiltä. Minusta meillä oli nousujohteinen peli.

Pitkään ei avausottelun tappioon saa jäädä vellomaan, sillä joukkueet kohtaavat heti lauantaina Helsingissä.

− Siellä odottaa kauden avaus kotona, ja kuten puhuimme pelin jälkeen, meidän pitää lähteä nauttimaan siitä tilanteesta, että saamme lauantaina pelata kotona.

− Paikalle tulee varmasti hyvin porukkaa, ja yleisö on meidän tukenamme. Annetaan heille mitä he tulevat katsomaan. Nautinnon kautta huomiseen, Haataja päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HIFK:n Haatajalle pelikieltoa osumasta tuomariin

LIIGA | 13.1.2018 12:47
HIFK:n konkarihyökkääjä Juha-Pekka Haataja on saanut pelikieltoa Liigan kurinpitodelegaatiolta. lue lisää

Mikkelissä tapahtuu: HIFK:n Haataja suihkuun osumasta tuomariin

LIIGA | 11.1.2018 19:14
HIFK:n hyökkääjä Juha-Pekka Haataja sai ulosajon Jukurien ja HIFK:n välisessä kohtaamisessa. lue lisää

HIFK:n Haataja Kaisaniemen ulkoilmaottelusta: "Tätä on odotettu pitkään"

LIIGA | 5.12.2017 10:00
HIFK ja Kärpät kohtaavat tiistaina Kaisaniemessä, Helsingissä ulkoilmaottelussa. Jatkoaika kävi maanantai-iltana seuraamassa kotijoukkueen harjoituksia ja jutteli harjoitusten jälkeen Juha-Pekka Haatajan kanssa. lue lisää

Kiekkoareena: HIFK:n Haataja ja Ahtola sivussa tulevista otteluista

LIIGA | 19.9.2017 16:58
HIFK joutuu muuttamaan kokoonpanojaan tuleviin otteluihin, koska loukkaantuneiden listalle tuli kaksi uutta nimeä. lue lisää

Petrell HIFK:n kapteeniksi

LIIGA | 31.8.2017 16:39
HIFK on nimennyt kapteenistonsa tulevalle kaudelle. Joukkueen kapteenina toimii Lennart Petrell, ja varakapteeneita on nimetty kolme. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

Juha-Pekka Haataja

HIFK #27 R lh
s. 1982 Oulu
179CM / 84KG
SOPIMUS: 2018