Haapala nousi kolkuttelemaan 60 pisteen rajaa ja joutui komean niitin uhriksi − "Todella hyvä taklaus"

LIIGA / Haastattelu
Haapala on lähellä isoa rajapyykkiä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Tapparan kultakypärä, koko Liigan pistepörssiä johtava Henrik Haapala nousi kolkuttelemaan 60 pisteen rajapyykkiä runkosarjan osalta. Haapala teki maalin ja joutui kovan taklauksen uhriksi Pelicansia vastaan. Taklaaja sai kuitenkin hyökkääjän kehut.

Tappara pelasi torstaina Pelicansia vastaan Tampereella. Pelicans kamppailee rajusti viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta, kun taas Tappara varmisti jo tovi sitten runkosarjan voiton. Tamperelaisten kultakypärä Henrik Haapala pohdiskeli runkosarjan huipennusta ottelun jälkeen.

− Samalla tavalla kuin muihin peleihin lähdetään. Omaa peliä yritämme saada kuntoon. "Oho"-hetkiä pitää saada karsittua.

Muutamia Haapalan mainitsemia hetkiä kirvesrinnoille sattui, ja lahtelaiset olivat jopa voittaa ottelun. Pelicans oli vahvasti mukana pelissä ja taisteli kynsin hampain.

− Pelicans on ollut fyysinen jo runkosarjassa, mutta varmasti hekin tulevat pudotuspeleissä vielä kovempaa. Ei näihin erityisemmin valmistautua tarvitse. Pelicans pelaa hyvin ja omilla vahvuuksillaan, tiesi Haapala.

Hyökkääjä joutui ottelun tiimellyksessä Pelicans-puolustaja Ben Bloodin jyräämäksi. Hakametsän yleisöä kohahduttanut niitti oli Haapalan itsensä mieleen.

− Katsoin taklauksen erätauolla. Rehellisesti sanottuna se oli tosi hyvä niitti. Vähän lähti ilmat kropasta, tuumaili Haapala.

Haapala tehtaili illan ottelussa tehot 1+1 ja nosti kokonaispisteensä 59 merkintään. Kuudenkymmenen pisteen raja on jo ovella, ja Tapparalla on vielä kaksi ottelua runkosarjassa pelaamatta.

Edellinen 60 pisteen mies runkosarjassa oli Ryan Lasch kaudella 2011-12.

− En ole vielä miettinyt sitä. Tulee, jos tulee. Ihan hyvä, jos saadaan joukkueelle maali, mutta muuten ihan sama minulle, pohti Haapala naama peruslukemilla.

Pudotuspelit ovat jo nurkan takana ja lempääläläislähtöinen Haapala ei malta pysyä housuissaan ajatellessaan pudotuspelien alkua. Pelicans-taisto toi jo hyvää esimakua kevään tosipelien luonteesta.

− Lähtökohtamme oli erilainen kuin Pelicansilla. Olemme kuitenkin jonkin sortin ammattilaisia, joten täytyy pystyä nauttimaan joka pelistä. Odotan kuin kuuta nousevaa, että ne pelit alkavat. 

» Lähetä palautetta toimitukselle