Haapala: ”Jos mestaruuskrapula alkaa vaivata, niin laitetaan pelkät uudet ukot jäälle”

LIIGA / Haastattelu
Tapparan perjantai-illan tehotykki iski Ässiä vastaan tehot 2+1.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara aloitti kauden voitokkaasti ja seremoniamestarina toimi Henrik Haapala illan tehoilla 2+1. Ässät lähti kotiin Hakametsästä ilman pisteitä ja maalimerkintöjä.

Perjantai-iltana Tapparan ja Ässien kohdatessa Hakametsässä oli kotijoukkue armoton. Henrik Haapala oli Tapparan paras pistemies ja avausmaalin tekijä.

Pelaajien mentaalipuolta koeteltiin ennen ottelua viiriseremonian merkeissä, kun taululla näytettiin koosteita Tapparan vuosien 2013-15 finaalitappioista mukaan lukien Ässien voitokas kausi. Kooste kuitenkin huipentui viime kevään mestaruuteen.

− Kyllä se tunteita vähän nostatti, kun kymmeneen minuuttiin kelattiin parin vuoden takaisia asioita ja jopa neljän.

− Enemmän mieleen tuli kuitenkin vanha joukkue, saunaillat ja kaikki hienot jutut mitä kerrottiin toisillemme, mitä vieläkin kerrotaan. Oli kyllä hieno kausi.

Kauteen 2016-2017 Haapala ei vielä tohtinut ottaa kantaa.

− En viime vuonnakaan varmaan tässä kohtaa sanonut että voitetaan tai osannut sanoa muuttuuko hopea kullaksi. Ei sitä ikinä tiedä. Varmaankin tammikuussa olemme vähän fiksumpia asian suhteen.

Kauden avaukseen pelaaja oli kuitenkin tyytyväinen.

− Oli meiltä ihan hyvä lähtö. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hyvää peliä. Sitten kun Ässät lisäsi vähän painetta niin meille tuli ongelmia, mutta hienosti selvittiin.

Luo itse oman roolinsa

Mestaruuskrapulaa ilmenee ajoittain joukkueilla seuraavana kautena. Haapala pysyi kuitenkin tyynen viileänä mestaruuskrapulasta puhuttaessa.

− Jos sellainen alkaa vaivata, niin laitetaan pelkät uudet ukot jäälle. Meillä on kuitenkin puolet joukkueesta vaihtunut viime kauteen verrattuna.

Patrik Laineen ja Kristian Kuuselan jättämät aukot etsivät joukkueessa paikkaajiaan. Laineen viittaa onkin jo soviteltu Haapalan harteille.

− Moni haluaisi heidän ruutunsa. Pyrin pelaamaan omalla tasollani, paranemaan ja kehittymään, mutta en ala itseäni heihin vertailemaan. Ei ole kyllä välttämättä ihan minulle se Laineen rooli, vaikka kai sen kaikki haluaisi ottaa. Ihan omaa roolia koitan ottaa.

"Ilves ja paikallispeli, jos ei se sytytä tässä kohtaa, niin sitten on jotain vikana."

Lauantaina Tappara kohtaa vierasjoukkueena Hakametsässä Ilveksen. Liigan ainoa paikalliskamppailu käydään nykyään enää Tampereella ja panokset ovat joka kamppailulla suuret.

− Perjantaina oli täysi halli, toivottavasti lauantainakin on. Ilves ja paikallispeli, jos ei se sytytä tässä kohtaa, niin sitten on jotain vikana.

− Olemme valmiina perjantaista huolimatta. Teemme hyvät huollot ja aamulla vähän reenaamme.

Lähivuosien paikallistaistojen mestari on ollut Tappara. Tunteikkaat paikallispelit vievät koko Tampereen ja lähimaaston aina mukanaan ja mitä vain voi tapahtua.

− Jos meillä on joukkue tosi paljon muuttunut, niin Ilveksellä oikeastaan vielä enemmän. Varmasti tulee kova Ilves vastaan, ainakin Aallon Teemu on siellä.

− Paikallispeleissä se on ihan sama ketä on kentällä, se on enemmän tunteista kiinni. Mennään kentälle ja tehdään asioita, se voi kääntyä mihin suuntaan vaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle