"Hänestä on meille varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa"

LIIGA / Haastattelu
Markus Korhonen vakuuttui Anders Lindbäckin debyyttiottelusta.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen oli erittäin vakuuttunut näkemästään Anders Lindbäckin ensimmäisen ottelun jälkeen.

Markus Korhonen pelasi pelaajaurallaan Brynäsissä Elitserieniä yhteensä neljä kautta. Ilveksen tuorein vahvistus Anders Lindbäck oli noina vuosina vasta juniori-ikäinen, mutta muutamat yhteiset harjoitukset neljä vuotta sitten poikivat Lindbäckin siirron Ilvekseen NHL:n työsulun ajaksi.

- Voihan se olla, että se tuli tänne sen takia, että minä olin täällä, mutta en minä sitä tänne mitenkään hommannut. Ihan yhdessä muun valmennusjohdon kanssa me tämä hoidettiin, Korhonen kertoo.

- Silloin kuin pelasin Brynäsissä Elitserieniä, niin [Lindbäck] oli silloin A-junioreiden maalivahti. Taisi se muutamassa pelissä olla Elitserienissä mulla varalla, mutta ei me mitenkään läheisiä oltu. Eikä olla oltu sen jälkeen millään tavalla yhteydessä.

Maalivahdin hankinta tuli Ilvekselle ajankohtaiseksi, kun kauteen ykkösvahtina lähtenyt Miika Wiikman loukkaantui.

- En ihan tarkkaan tiedä [Wiikmanin tilannetta] itsekään. Ei se mikään älyttömän paha pitäisi olla, päivä kerrallaan mennään. Nivusalueella on ongelmaa, Korhonen selventää.

- [Ville] Kolppanen on pelannut hyvin, mutta ei yksi hänenkään varaan voida kaikkea laittaa. Tämä tuli nyt hyvään saumaan, kun hän [Lindbäck] pääsi nopeasti tänne pelaamaan.

Korhonen piti Lindbäckin ensimmäistä ottelua Ilves-paidassa erittäin vahvana esityksenä.

- Kyllähän siinä näki huippumaalivahdin otteet. [Lindbäckin] pelissä oli paljon hyvää. Pelaamattomuuskaan ei näkynyt niin kuin olisi voinut olettaa.

- Hänen pelissään on paljon sellaisia asioita, mitä monen kannattaa seurata. Mailapeli ja rännikiekkojen katkaisu on ihan uskomattoman hienoa, sieltä ei montaa rännikiekkoa päässyt maalin takaa läpi. On kyllä hieno seurata tuollaista, Korhonen kehui tuoretta suojattiaan.

- Uskomattoman räjähtävä noin isoksi maalivahdiksi. Yleensä isokokoiset maalivahdit ovat seisovia ja peittäviä, mutta tällä kaverilla jalat kyllä käy.

Korhonen kertoo Lindbäckin olevan sataprosenttinen ammattilainen, mikä näkyy myös harjoituksissa.

- Hänellä on sellainen periaate, että harjoituksissa torjuu ihan jokaisen kiekon. Jos harjoituksissa tulee 300-400 kiekkoa, niin pelissä se 20-30 laukausta pitäisi tuntua helpommilta.

- Sellaisiakin maalivahteja on, jotka harjoituksissa säästelevät itseään otteluihin, mutta [Lindbäck] on selvästi erilainen.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö hänestä olisi NHL:ään ykkösvahdiksi, Korhonen antaa tunnustusta Lindbäckille.

Korhonen kertoo kiinnittäneensä Lindbäckiin huomiota Brynäsissä jo vuosia sitten.

- Silloin kymmenen vuotta sitten jo näki, että huippulupaava kaveri on kyseessä. Silloin hän oli pitkä ja ihan hirveän laiha, mutta nyt on saanut jo ihan lihastakin luiden ympärille.

- Hänestä on meille varmasti paljon hyötyä tulevaisuudessa, kun jatkaa pelaamista tuolla tasolla, Korhonen toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle