Hämeenlinnassa eletään vaikeita aikoja - ”Häviäminen ollut pelaajalle raskasta”

LIIGA / Haastattelu
HPK:lla ei mene tällä hetkellä hyvin. Kerhon kolmosketjun sentterin Otto Paajasen mielestä häviäminen on raskasta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n kuluva kiekkokausi on ollut kovin aaltoileva. Nyt Hämeenlinnassa eletään vaikeaa aikaa.

Liigan sarjataulukon yhdentenätoista oleilevan Pallokerhon kausi on sujunut klassisen vuoristoratamaisesti. Kerhon kausi on tähän mennessä sisältänyt niin hyviä kuin täysin penkin alle menneitä jaksoja.

Nyt HPK kamppailee vaikeuksien kanssa. Tammikuun saldo on toistaiseksi ollut oranssipaidoille varsin murheellinen. Kerho on tähän mennessä pelannut tammikuun aikana viisi kiekko-ottelua ja hävinnyt näistä jokaisen. Pahimmat ongelmat hämeenlinnalaisilla on ollut hyökkäyspelissään.

HPK on tammikuun aikana otellut viisi peliä ja tehnyt näissä otteluissa yhteensä vain vaivaiset kuusi maalia.

- Häviäminen on totta kai ollut pelaajalle raskasta. Maalinteko on ollut tuskaista. Minunkin pitäisi onnistua paikoista, Kerhon kolmosketjun keskushyökkääjä Otto Paajanen kommentoi.

Paajasen oma kausi on ollut miehen omien sanojen mukaan "ok", mutta täysin tyytyväinen hän ei otteisiinsa ole. Kolhut ja sairastumiset eivät nuorukaista ole kuitenkaan vaivanneet. Kysyttäessä "pöpöjen" välttämisen salaisuutta Paajanen lohkaisi puolittaisen mainoksen.

- Minä käyn syömässä täällä HPK:n ravintolassa, sentteri veisteli.

HPK tarvitsee onnistumisia

Maalinteko on ollut Pallokerholle melkoista tervan juontia. HPK on tehnyt liigajoukkueista toiseksi vähiten maaleja. Etenkin tammikuun aikana Kerhon viimeistely on yskinyt. Lisäksi HPK:n ylivoimapeli on Liigan surkeinta ja tammikuun aikana Kerho ei ole vielä tehnyt yhtäkään ylivoimaosumaa.

- On ollut tarpeeksi paikkoja voittaa pelejä. Nyt on ollut paikoissa myös epäonnea. Tarvitaan onnistumisia niissä paikoissa, mitä on. Ylivoimapelin pitää myös onnistua, Kerhon kakkosvalmentaja Vesa Viitakoski toteaa.

Vesa Viitakoski painottaa puolustuspelin merkitystä ja koko kentän tasapainoa. Se luo onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

- Tärkeintä on kuitenkin nyt saada puolustuspää kuntoon, Viitakoski painottaa.

HPK majailee tällä hetkellä Liigan sarjataulukossa yhdennellätoista sijalla. Piste-ero Liigan kymmenenteen Pelicansiin on jo kuusi pistettä. Tosin Pelicansilla on yksi peli hämeenlinnalaisia enemmän pelattuna.

Vaikka Kerho porskuttaa tällä hetkellä viiden pelin pituisessa tappioputkessa, ei HPK:n kakkosvalmentaja Viitakoski näe hämeenlinnalaisten tilannetta täysin synkkänä. Esimerkiksi loka-marraskuussa Pallokerho eli vielä raskaampaa aikaa. 2. lokakuuta – 2. marraskuuta välisenä aikana HPK pelasi kaksitoista ottelua ja hävisi näistä peräti yhdeksän peliä.

- Ei tilanteemme (tällä hetkellä) ole niin synkkä kuin marraskuussa. Silloin joukkueen peli oli syvemmällä kuin nyt, Viitakoski puntaroi.

Puolustajat Jyri Niemi ja Aleksi Laakso palaavat hiljalleen kokoonpanoon

HPK:n loukkaantumistilanne on hyvä. Kerholta ei ole sairastuvalla kuin puolustajat Jyri Niemi ja Aleksi Laakso.

Niin Laakso kuin Niemikin ovat kyllä jo olleet mukana hämeenlinnalaisten harjoitteluissa ja saattaa olla, että Laakso on pelikuntoinen jo loppuviikosta. Niemen paluukin kiekkokaukaloihin lähestyy.

Tiistain KalPa-ottelun kummatkin puolustajat joutuvat tosin vielä jättämään väliin. KalPa-pelin joutuu jättämään väliin myös Kerhon laitahyökkääjä Jere Sallinen, joka ajettiin suihkun puolelle Kerhon edellisessä ottelussa Pelicansia vastaan.

Ulosajonsa myötä Sallisen kymppitili täyttyi ja hyökkääjä joutuu huilaamaan KalPa-ottelun.

Tuomas Vänttinen rupeaa vertymään parhaaseen pelikuntoonsa

Kerhon laitahyökkääjän Tuomas Vänttisen kausi on ollut myös vaikea. Miehen kautta ovat haitannneet monet loukkaantumiset. Ensin Vänttisen kesäharjoittelua ja kauteen valmistautumista haittasi viime keväänä vaivannut polvivamma.

Kauden alkaessa Vänttinen oli pelikunnossa, mutta ei aivan parhaimmssa terässään. Sitten hyökkääjälle tuli käsivamma ja kun siitä vammastaan tervehtyi Vänttinen loukkaantui jälleen.

Monien vammojen ja loukkaantumisten vuoksi Vänttisen kausi on toistaiseksi ollut pettymys niin Vänttiselle kuin Kerhon valmennuksellekin.

Nyt Vänttinen on pelannut kahdessa Kerhon edellisessä pelissä HPK:n nelosketjun laiturin tontilla ja mies on hiljalleen vertymässä parhaaseen pelikuntoonsa. Vänttisen roolin ja peliminuuttien voi odottaa hiljalleen myös kasvavan viime kaudelta tuttuihin lukemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle