Guttig pelaa joukkueelleen koko sydämellä

MESTIS / Haastattelu
Ranskalainen teki lauantaina 2-2-tasoitusmaalin.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kolmannen finaalin loppuratkaisua saatiin jännittää, mutta lopulta Jukurit vei kamppailun 3-2. Isäntien toisesta maalista vastannut Anthony Guttig oli pelin jälkeen iloisella päällä.

− Halusimme reagoida eilisen tappioon ja siihen, miten hävisimme Kouvolassa, ranskalainen Anthony Guttig kertoi.

KooKoo jatkoi ottelun alussa siitä, mihin perjantaina jäi. Vierailijat iskivät kaksi maalia ensimmäisessä erässä, mutta Jukurit ponnisti rinnalle ja ohi toisen kaksikymmenminuuttisen aikana.

Mikkeliläisten tasoituksen tehnyt Guttig on ylpeä siitä, että isännät pystyivät kääntämään vaikeat hetket voitoksi.

− Osoitimme, että meillä on luonnetta. Tämä peli oli suuri comeback, hyökkääjä tuumi.

− Pudotuspelien hieno puoli on se, että yksi tappio on vain yksi tappio. Perjantain häviö oli todella paha ja joukkue oli pettynyt, mutta tämä oli täysin uusi peli.

Finaalisarjaa on pelattu kolme ottelua ja jokaisella kerralla voiton on napannut kotijoukkue. Guttigin mielestä kotietu on tärkeä osa finaaleja.

− On todella tärkeää, että meillä on loppujen lopuksi enemmän kotiotteluita. Täällä meillä on yleisö ja koko yhteisö tukenamme.

− Meidän täytyy voittaa kuitenkin yksi peli Kouvolassa, jos haluamme olla mestareita mahdollisimman nopeasti, ranskalainen naurahti.

Finaaleihin ei auta lähteä takki auki. Sarjan alkamista hieman pidempään odotelleet mikkeliläiset tutustuivat KooKoon pelitapaan jo etukäteen samalla tavalla kuin edellisissä pudotuspelisarjoissakin.

− Jokainen joukkue pelaa hieman eri tavalla, sillä kaikilla on omat heikkoutensa. Panostimme tänään yksityiskohtiin − ja se toimi.

Kouvolalaiset ovat kuitenkin jo tuttu vastustaja.

− Tiesimme, kuinka KooKoo pelaa, sillä kohtasimme monta kertaa runkosarjassa. KooKoo oli oikeastaan se joukkue, jonka halusimme kohdata finaaleissa, Guttig paljastaa.

Guttig ei unohda puolustusta

Ranskalaishyökkääjä kantaa joukkueensa kultakypärää pistein 6+7=13. Mikä on Guttigin salaisuus?

− Yritän vain pelata joukkueelle. En laske pisteitäni, sillä haluan vain voittaa mestaruuden, hän totesi.

Laskettiin pisteitä tai ei, parrakas hyökkääjä on ollut viime kausina melko tasainen suorittaja. Viime kaudella pudotuspeleissä syntyi 12 ottelussa 14 tehopistettä, kun nyt niitä on kasassa 13.

− Olen täällä tekemässä maaleja ja rakentamassa hyökkäyspeliä, mutten unohda puolustusta. Pelaan joukkueelle, Guttig kiteytti.

Finaalisarja jatkuu seuraavan kerran tiistaina, kun Jukurit istahtaa bussiin ja matkaa Kouvolaan. Neljännessä ottelussa nähtänee, pitääkö joukkueiden kotitaika paikkaansa.

Jukureiden kultakypärän mielestä voiton resepti on simppeli.

− Meidän täytyy voittaa, Guttig vitsaili.

− Ei ole yhtä asiaa, joka veisi meidät voittoon, mutta on tärkeää keskittyä jokaisessa vaihdossa. Joukkueen täytyy olla myös henkisesti valmis, hän täydensi.

» Lähetä palautetta toimitukselle