Goodwin merkkautti Ilvestä vastaan tehot 1+2.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Goodwin hääri monessa mukana SaiPan avausvoitossa: "Tampereen-kaveri auttoi paljon"

SaiPa otti kauden avausvoittonsa yhdysvaltalaistähtensä David Goodwinin johdolla. Hyökkääjä oli jäällä jokaisen joukkueensa maalin aikana.

SaiPa voitti Ilveksen keskiviikkona vieraissa maalein 3−2. Lappeenrantalaisten tähtenä hääri 25-vuotias yhdysvaltalainen David Goodwin, joka oli mukana jokaisessa joukkueensa maalissa tehoin 1+2.

− Ensimmäinen voitto tuntuu upealta. Jäimme avauserässä kahden maalin takamatkalle, mutta pelasimme väkevän toisen ja kolmannen erän.

Mikael Kuronen ja Eemeli Suomi tekivät tupsukorville avauserässä osuman mieheen, mutta SaiPa ei tästä lannistunut.

− Pari ensimmäistä peliä menivät opetellessa joukkueen pelitapaa. Meillä on paljon nuoria jätkiä. Tänään toisessa erässä homma lähti rullaamaan, iloitsi Goodwin.

SaiPa oli kahdessa ensimmäisessä ottelussaan todella tehoton ja oma verkko pölisi tuhottoman usein. Kolmen pisteen pelimies kertoi, millaista peliä päävalmentaja Tero Lehterä ajaa sisään joukkueeseen.

− Haluamme pelata vauhdikasta lätkää ja ajaa hanakasti maalille. Tarkoitus on luoda mahdollisimman paljon maalipaikkoja, täsmensi Goodwin joukkueen pelisapluunaa.

"Kysy Tanukselta"

Goodwin pääsi pisteiden makuun viime kauden Mestis-komeetta Jonatan Tanuksen kanssa. Yhdysvaltalainen kehuikin Liiga-kentille siirtynyttä Tappara-kasvattia.

− Tamperelainen kaveri auttoi minua paljon, naurahti yhdysvaltalainen taputtaen vieressä haastattelua antanutta ketjukaveriaan olalle.

− Meillä ja Anssi Löfmanilla on hyvä kemia ja yritämme saada sen näkymään myös perjantain ottelussa TPS:ää vastaan.

Goodwin ei löytänyt suoraa vastausta siihen, miten hän auttaa SaiPaa voittamaan pelejä.

− Sinun täytyy kysyä Tanukselta, mitä minä tuon meidän peliimme. Yritän vain luoda jätkille maalipaikkoja ja taistella joka vaihdossa, Goodwin heitti.

Vauhtia vauhdikkaasta Liigasta

Suomeen Yhdysvaltojen yliopistosarjasta siirtynyt hyökkääjä on nauttinut Liigan tunnelmasta muutamassa ensimmäisessä koitoksessa.

− Täällä on hauska pelata. Tämä on mielestäni hieman nopeampi liiga kuin ne, joihin Pohjois-Amerikassa olen tottunut. Tykkään käyttää nopeuttani jäällä. Jääkiekko on menossa siihen suuntaan, että peli nopeutuu.

Goodwinille tuli Hakametsän illassa koti-ikävä − ainakin huumorimielessä.

− Katsoin Ilveksen kokoonpanoa ennen ottelua, eikä heillä ollut yhtään pohjois-amerikkalaista. Olin vähän pettynyt, myhäili SaiPan sankari.

Vaikka SaiPalla oli vaikeuksia päästä tulokseen kiinni, Goodwin lupaili parempaa huomista Lappeenrantaan.

− Nuorena joukkueena olemme varmasti sellainen jengi, että parannamme peli peliltä otteitamme. Meillä ei ole kokeneita karjuja. Meidän on kehityttävä joukkueena, ja sen kaikki vielä näkevät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

David Goodwin SaiPan hyökkäykseen - "Hyvä lisä joukkueeseemme"

LIIGA | 14.6.2017 16:23
David Goodwin siirtyy yliopistosarjasta ensi kaudeksi SaiPaan hyökkäykseen. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Jussi Markkasen loukkaantumishuolet jatkuvat - sivussa seuraavat kuusi viikkoa

LIIGA | 8.1.2018 15:25
Loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt SaiPa-vahti Jussi Markkanen on sivussa seuraavat kuusi viikkoa. lue lisää

Hyökkääjästä puolustukseen − Lasse Lappalainen pelaa elämänsä kautta

LIIGA | 6.1.2018 20:27
SaiPan Lasse Lappalainen vaihtoi juniorina hyökkääjästä puolustajan tontille ja rikkoo nyt omia piste-ennätyksiään Lappeenrannassa. Siirtymä Liigaan ei kuitenkaan ollut helppo. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

David Goodwin

SaiPa #64 L h
s. 1992 St. Louis, MO, USA
178CM / 86KG
SOPIMUS: 2018 (2019)