Glenn tottumassa kärppäsysteemiin

LIIGA / Haastattelu
Ryan Glenn on parantanut otteitaan kauden edetessä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppiin täksi kaudeksi saapunut puolustaja Ryan Glenn sai alkukaudesta paljon rapaa niskaansa. Pakki oli jatkuvasti ulkona tilanteista ja teki vääriä ratkaisuja. Kauden edetessä hän on kuitenkin sisäistänyt joukkueensa pelitavan ja parantanut selvästi. Lauantain kamppailussa TPS:ää vastaan hän iski voittomaalin jatkoajalla.

Ryan Glenn saapui Kärppiin suuriin odotuksin. Edellinen kausi SaiPassa oli sujunut mainiosti ja pisteitäkin oli karttunut mukavalla tahdilla. Kärpissä koitti kuitenkin karu paluu arkeen, kun vastustajat menivät ohi oikealta ja vasemmalta, eikä hyökkäyspäässäkään tapahtunut käytännössä mitään positiivista.

Pohjoisen synkkä talvi on pikkuhiljaa kääntymässä valon puolelle, ja samalla myös 34-vuotias pakki on vähitellen päässyt kiinni pelin ytimeen.

Glenn on muutamasta pahasta virheestään huolimatta saanut tasaisesti peliaikaa. Kesken kauden Kärppiin saapunut Arto Laatikainen on selvästi tasapainottanut kanadalaisen peliä. Glenn myöntää, että uusiin ympyröihin tottuminen ei ole käynyt itsestään.

— Omastakin mielestänikin pelini on parantunut. Olen tullut tutummaksi pelisysteemin ja kavereiden kanssa. Lisäksi helpottaa paljon, kun pelaan Laatikaisen kanssa. Hän on kokenut kaveri, joka selkeyttää ja rauhoittaa peliä. Käymme tilanteita läpi myös pelien ulkopuolella.

Kärppien peruspeli on tällä hetkellä hyvässä kuosissa. Viisikot pysyvät tiiviinä, eikä joukkue anna vastustajalle paljon paikkoja. Tiivis viisikkopelaaminen helpottaa myös pakkien työtä.

— Pakettimme on hyvin kasassa, emmekä päästä paljon maaleja. Jokainen tekee töitä 100 prosenttisesti ja tietää paikkansa. Se kieltämättä selkeyttää avauspeliä, kun etäisyydetkin pysyvät sopivina.

Oululaisten oma maalinteko on kuitenkin tökkinyt viime aikoina, ja maaleja ovat tehneet lähinnä Joonas Kemppaisen johtama trio sekä puolustajat.

— Kieltämättä se on vähän outoa, että puolustajat ovat nyt tehneet suurimman osan maaleistamme. En usko kuitenkaan, että se tällaiseksi jäisi. Eiköhän tämä ole vain väliaikaista.

Jatkoaikamaali kuittasi virheen

Lauantain TPS-ottelussa oululaiset veivät pelin avauserää miten tahtoivat. TPS ylipuolusti omaa aluettaan ja koko viisikko valui lähelle maalivahtia. Tämä avasi tilaa siniviivan tuntumaan, missä kärppäpakeilla oli reilusti tilaa pyörittää peliä ja laukoa. Glenn tanssahteli viivassa pariin kertaan liki erikkarlssonmaisesti.

— Oli vähän outo peli. Ensin me painostimme, sitten he. Onneksi pystyimme kääntämään tämän voitoksi.

— Veimme varsinkin ensimmäistä kymmenminuuttista selvästi. Kun noin kysyt, niin kieltämättä viivassa oli etenkin alussa paljon tilaa, ja kaikki pakkimme pelasivat hyvin siinä. Toiseen erään pelimme taso jotenkin romahti.

Brittiläisessä Kolumbiassa syntynyt Glenn pääsi lopulta ratkaisemaan ottelun Kärpille jatkoajalla.

— Tottakai tuntuu hyvältä tehdä voittomaali. Heidän maalinsa meni minun piikkiini, joten oli hieno päästä kuittaamaan se.

Etenkin Kärppien yhteydessä on usein mainittu väsymys tiukasta peliohjelmasta johtuen. Glennin mielestä peliohjelmassa ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä, sillä pohjoisen joukkue lentää muutenkin pitkin ja poikin.

— Ei tämä matkustaminen mitenkään ihmeellistä ole. Mehän reissaamme ja lennämme täältä muutenkin niin paljon. Ihan normaalia hommaa, eikä se mitenkään erityisen kuluttavaa ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle