Gillis toivoo Raymondin toipuvan marraskuuhun mennessä

NHL / Haastattelu
Vancouver Canucksin General Manager Mike Gillis kertoi keskiviikkona tuoreita tietoja kuudennessa ottelussa loukkaantuneesta Mason Raymondista. Gillisin mukaan Canucks toivoo Raymondin palaavan pelikuntoon marraskuuhun mennessä.

Canucks-laituri Mason Raymond loukkaantui Stanley Cup –finaalin kuudennessa ottelussa. Bostonin kotiottelun avausminuutilla Raymond menetti ensin tasapainonsa kontaktissa Johnny Boychukin kanssa ennen kuin Boychuk työnsi kumarassa olleen Raymondin laitaan.

Raymond ei aluksi kyennyt nousemaan jäästä, mutta hetken kuluttua ketjukaverit taluttivat laiturinsa vaihtoaitioon. Raymond kiidätettiin sairaalaan, jossa lääkärit totesivat murtuman selkänikamassa.

Vancouverin GM Mike Gillis puhui keskiviikkona medialle ja jakoi omat tietonsa Raymondin loukkaantumisesta ja toipumisesta. Canucksin tiedotteen mukaan Raymond on sivussa 3-4 kuukautta.


Mason Raymond on edelleen sairaalassa.

– En ole jutellut hänen kanssaan ottelu-illan jälkeen, ja voin kertoa vain sen mitä itse näin. Hänellä ei ollut kiekkoa ja Bostonin pelaaja työnsi hänet laitaan voimalla, joka riitti murtamaan hänen selkänsä, Gillis aloitti omalla näkemyksellään.

Raymondin elekielestä ja huonoista kuvakulmista johtuen Raymondin oletettiin ensin kärsivän jalkavammasta. Lisätietoja loukkaantumisen vakavuudesta saatiin vasta ottelun jälkeen.

– Lääkärimme kuvailivat vammaa erittäin vaaralliseksi. En muista kovin montaa tapausta, joissa NHL:ssä on murtunut selkä. Kyseessä ei ollut lohjennut tai haljennut selkänikama, vaan selkänikama murtui, ja kyseessä on vakava loukkaantuminen.

25-vuotiaan kävelykyvystä oli Gillisin muukaan huolta tilanteen jälkeen. Joukkuekavereidensa avustuksella Raymond kykeni lopulta nousemaan kaukalon kulmasta ja liukumaan vaihtoaitioon, josta kanadalainen avustettiin pukukoppiin.

– Siitä [kävelykyvystä] oli aluksi huolta. Hän liikkui oltuaan jäässä hetken. Hän alkoi liikuttaa myös jalkojaan ja tiedän että sairaalassa oltiin erittäin huolestuneita. Olemme erittäin tyytyväisiä, mikäli saamme Raymondin takaisin marraskuuhun mennessä.

Stanley Cupin ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan Vancouverissa torstain vastaisena yönä. Sarjan kolmannessa ottelussa vakavan aivotärähdyksen saanut Bostonin Nathan Horton on jo joukkueen mukana, vaikka seuraakin ottelun katsomon puolelta, mutta Raymond on edelleen Bostonissa.

– Yritimme venyttää lentoamme niin pitkälle kuin mahdollista, jotta saisimme hänet mukaan, mutta häntä ei päästetä lähtemään ennen kuin hän on vakaassa tilaassa. Sairaalassa on erillinen tuki, joka on suunniteltu niin että sitä käyttämällä hän voi lähteä sairaalasta ja lentää turvallisesti. Käsittääkseni hän on edelleen sairaalassa ja pysyy siellä ainakin keskiviikkoon tai torstaihin asti.

Edessä pitkä toipumisprosessi

Gillisin tavoite saada Raymond kokoonpanoon marraskuussa on ­­­­­tässä vaiheessa vain toive. Selkänikaman murtumisen kaltaisen vakavan loukkaantumisen toipumisessa on paljon kysymysmerkkejä, eikä selkäleikkauksenkaan mahdollisuutta olla vielä suljettu pois.

– Toivomme ettei hän joudu leikkaukseen. Kyseessä on kuitenkin vakava vamma ja tiedämme lisää lähiviikkoina kun hän pääsee takaisin Vancouveriin. Tällä hetkellä sairaalassa ollaan toiveikkaita sen suhteen, ettei vamma
vaadi leikkausta vaan se voi parantua itsekseen.

– Toipumisesta tulee pitkä ja raskas. Meille on kerrottu, että siitä tulee erittäin haasteellista ja hänellä on vaikeaa jonkun aikaa. Kuten sanoin, toivomme häntä takaisin marraskuuhun mennessä, se olisi jo voitto.

Tiedotustilaisuuden lopussa esille nousi vielä kysymys NHL:n kurinpidosta. Hortonin loukkaantuminen johti taklaaja Aaron Romen neljän ottelun pelikieltoon ja ennen päätöstä NHL tutki Hortonin potilastiedot. Gillis ei halunnut erityisemmin keskustella kurinpidosta Raymondin tapauksessa, ja vastasi vähäsanaisesti kanadalaistoimittajan kysymykseen, onko Vancouverilta pyydetty Raymondin potilastietoja.

– Ei olla, Gillis tyytyi toteamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle