Georgijev: "Tein kesällä kotiläksyni"

LIIGA / Haastattelu
Aleksandar Georgijev joutui Ässät-pelissä kunnolla töihin vasta lopussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon Ässät-pelin tärkein hahmo oli TPS:n maalivahti Aleksandar Georgijev. Nuori veskari on tärkeä palanen turkulaisten taistelussa sarjan kärkisijoituksista.

Kesä on aikaa, jolloin koululaiset voivat hetkeksi unohtaa välillä tylsät, mutta silti pakolliset kotitehtävät. Sama ei päde jääkiekkoammattilaisiin. Kesä on oleellisen tärkeää valmistautumista tulevaan kauteen.

Tämä toteutui myös Aleksandar Georgijevin kohdalla. Turkuun parin kauden aikana kotiutunut maalivahti piti harjoittelujaksoaan onnistuneena.

− Tein kotiläksyni ja onnistuin kääntämään heikkouteni vahvuuksiksi, hymyili Georgijev.

Nykyhetken vahvuuksikseen Georgijev mainitsee luistelun ja sijoittumisen. Enää eivät kiekot livahda pienestä kulmasta maaliin, kuten vaikkapa nuorten MM-finaalissa. Parantunut luistelu ja sijoittuminen myös ovat hyvin toisistaan riippuvaisia ominaisuuksia.

Kuten kaikki maalivahdit, nuori venäläisvahti kaipaa peliaikaa. Kuluvalla kaudella vastuu on jakautunut Oskari Setäsen kanssa melko tasaisesti. Kaksikko kantaa turkulaisjoukkuetta toisen kauden ajan yhdessä.

− Oskari on hyvä maalivahti, ja yritän ottaa häneltä oppia monessa asiassa.

Toinen Georgijevin toive liittyi Ässät-ottelun lopussa nähtyyn tiiviiseen torjuntatahtiin. Kauden toinen nollapeli oli kunnolla uhattuna vasta ottelun loppuhetkillä, kun Ässät haki tasoitusta.

− Kuulostaa ehkä hassulta, mutta mieluummin olisin ollut pelin lopun kaltaisessa tulituksessa koko pelin ajan. Kun vetoja tulee paljon, on helpompi pysyä rytmissä mukana.

− Pelasimme myös hyvin yhtenäisesti, pakit tekivät hommani helpommaksi kuin miltä se ehkä näytti, kiitteli Georgijev.

Turkulaiset taistelevat KalPan kanssa tiukasti sarjan toisesta sijasta. Tilanne on sikäli vakaa, että neljäntenä olevaan HPK:hon on samalla ottelumäärällä jo yhdeksän pisteen etumatka. TPS koostuu muutamista erittäin kokeneista johtohahmoista, mutta Georgijev arvioi nuorten panoksellakin olleen tärkeän merkityksen. Kuuluhan hän itsekin siihen ryhmään.

− Viime kaudella mukana olleet nuoret ovat ottaneet kehitysaskeleita. Yhtäkkiä vain huomasimme, että pystymme kaivamaan voittoja toisensa jälkeen, tai ainakin tasapäisesti taistelemaan niistä, arvioi venäläisveskari.

» Lähetä palautetta toimitukselle