Generous sekoitti JYPin puolustajapakkaa hetkellisesti - "Haluan heidän tietävän, mitä voi tehdä kaukalossa"

LIIGA / Haastattelu
Generous ja Yonkman olivat lähellä ajautua tappeluun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja JYPin viides välieräottelu oli fyysinen ja tarjosi myös kahnauksia. Ensimmäisessä erässä nähtiin näistä merkittävin Matt Generousin ja Nolan Yonkmanin välillä. Tämä johti erikoistilanteeseen ja HIFK:n maaliin.

JYPillä oli takanaan pitkähkö vaihto, mitä seurasi pitkä kiekko. Näin ollen joukkue antoi aloituksen jälkeen kiekon Tuomas Tarkin suljettavaksi. Siim Liivikin toiminta aiheutti kärhämän, jonka seurauksena Matt Generous ja Nolan Yonkman roikkuivat pitkään toisissaan, mutta iskuja ei sen koommin vaihdettu.

− Työni on olla kova ja puolustaa joukkuetovereitani. Tulin tilanteeseen ja halusin heidän tietävän, mitä voi tehdä, Generous kertoi.

Peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan ja sen aikana kävi selväksi, kuinka JYPin puolustus kestää kunnolla vain kuuden miehen peluuttamisen. Seitsemäntenä puolustajana ollut ja vähäiselle peliajalle (5.11) jäänyt Jaakko Jokinen pupelsi kiekon kanssa ja sen seurauksena HIFK meni Corey Elkinsin osumalla johtoon.

− Kuulostaa hyvältä, Generous sanoi.

Maali oli HIFK:n toinen neljällä neljää vastaan tehty osuma välieräsarjassa.

− En oikein tiedä, sopiiko se meille paremmin kuin JYPille. Toki meillä on muutamia todella taitavia pelaajia joukkueessa, joten mikä tahansa kenttäasetelma tasakentällisin on hyvä meille.

HIFK oli erityisesti ottelun alkupuolella parempi joukkue purkamaan painetta omassa päässä. Generous myöntääkin, että asiaa oli käsitelty pukukopissa.

− Ennen peliä puhuttiin, että meidän täytyy olla hyviä puolustuksellisesti. Onnistuimme saamaan kiekkoja pois puolustusalueelta hyvin ja se on pudotuspeleissä tärkeää.

Perjantainen ottelu loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa tarjosi paljon taklauksia, mikä sopii myös fyysisenä pelaajana tunnetulle puolustajalle. Hän osaa arvostaa myös vastustajan lihaosastoa.

− JYP on fyysinen joukkue ja myös me pystymme vastaamaan siihen.

Ottelusarjassa on nyt nähty viisi kotivoittoa. Mikäli tahti jatkuu loppuun asti, HIFK etenee loppuotteluun seitsemännessä pelissä. Generousin ja HIFK:n suunnitelmana on kuitenkin katkaista sarja aiemmin.

− Tietysti menemme Jyväskylään sillä asenteella, että voitamme sen pelin. Se on tavoite. Täytyy keskittyä erityisesti pelin alkuun, missä tänään onnistuimme erittäin hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle