Filppula toisen erän ryhtiliikkeestä: "Lähti meistä pelaajista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ilari Filppula pelasi Ruotsia vastaan ykkösketjun laidassa. (arkistokuva)
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Leijonat nappasi viimein voiton, kun Ruotsi kaatui Helsingin EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa. Toisessa erässä ryhtiliikkeen tehnyt Leijonat karkasi kolmen maalin johtoon, eikä Ruotsi enää päässyt peliin mukaan.

Ottelun jälkeen nähtiin vihdoin iloisia ilmeitä suomalaispelaajien kasvoilla. Tukkoinen peli vaihtui toisessa erässä komeaan maali-iloitteluun, kun Suomi iski peräti neljä osumaa.

Varsinaista taktista muutosta ei Leijonien pelissä nähty, vaan ryhtiliike tapahtui ennen kaikkea yksilötasolla.

− Kyllä se ryhtiliike ihan meistä itsestämme eli pelaajista lähti. Saatiin pelistämme selkeämpää ja päästiin vastustajan alueelle pelaamaan. Voitettiin kamppailuja ja saatiin pari maalia. Se aina kummasti aukaisee peliä, Ilari Filppula kertasi vahvaa toista erää.

Filppula oli tyytyväinen nousujohteisuuteen Helsingin turnauksessa, vaikka vaikeuksia oli pelien aikana runsaasti. Ehjin suoritus nähtiin kuitenkin Ruotsia vastaan.

− Oli nousujohteista koko joukkueelta. Oli tärkeää, että saatiin tähän viimeiseen otteluun voitto ja hyvä peli.

Aikaisemmin turnauksessa keskushyökkääjänä pelannut Filppula viiletti Ruotsia vastaan laidassa.

− Ei ainakaan minulle sanottu erityistä syytä, miksi pelipaikka vaihtui. Varmaan vain haluttiin sotkea ketjuja, kun ei peli aiemmin lähtenyt oikein millään ketjulla, Filppula tuumi.

Ykkösketjussa Joonas Kemppaisen ja Mika Pyörälän kanssa vahvaa hyökkäyspeliä esittänyt Filppula oli tyytyväinen ketjunsa otteisiin.

− Hyvä siinä oli pelata. Pyörälä ja Kemppainen tekivät kovasti töitä, voittivat kiekkoja ja olivat maskissa maalilla, Filppula kehui ketjukavereitaan.

Uuden valmennuksen alaisuudessa Leijonilla oli turnauksessa pitkään tukkoista. Pelitavan omaksumisessa oli lieviä haasteita.

− Kyllä se pelitavan omaksuminen vie aina vähän aikaa, mutta on tässä niin pitkään pelattu jääkiekkoa, että eivät nämä enää niin uusia juttuja ole, Filppula pohti omaa sopeutumistaan pelitapaan.

Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä kiekkoileva Filppula näkee eroja seurajoukkueensa pelitavassa verrattuna Lauri Marjamäen pelitapaan.

− Täällä yritetään pysyä enemmän omilla kaistoilla ja haetaan lyhyttä syöttötarjontaa. Ruotsissa yritetään pitää vauhtia yllä ja saatetaan vaihtaa kaistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle